Είναι λογικό πολλές φορές να παραλείπεις την περιποίηση και την φροντίδα σου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάποια εύκολα και απλά πραγματάκια προκειμένου να ξυπνάς όμορφη τα πρωινά. Γιατί μπορεί να σε πήρε πάλι ο ύπνος ή να εκνευρίζεσαι κάθε φορά που χτυπάει το ξυπνητήρι, αλλά τουλάχιστον είσαι ανανεωμένη.

Πάρε στα σοβαρά τον ύπνο σου

Είναι σίγουρο ότι δεν επενδύεις τόσο πολύ στον ύπνο σου. Εξαιτίας των υποχρεώσεων σου στην δουλειά, δεν κοιμάσαι τόσο όσο θα έπρεπε. Ο ύπνος όμως βοηθάει στην ανανέωση του δέρματος σου και στην χαλάρωση των μυών σου. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα σου θα γίνεται πιο λαμπερό. Επιπλέον όσο ξεκουράζεσαι, τόσο πιο πολύ ηρεμείς από το άγχος, το σώμα σου αποβάλλει τοξίνες και η διάθεση σου γίνεται καλύτερη. Όλα αυτά βοηθούν στην εξωτερική σου εμφάνιση.

Διώξε το στρες από πάνω σου

Το στρες είναι γνωστό ότι σου προκαλεί πρόωρη γήρανση, κάτι που δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Όπως τονίζει η δερματολόγος Shrankhla Holecek, “το δέρμα είναι το πρώτο όργανο που αντιδρά στο άγχος και το στρες και το πρώτο στρώμα άμυνας”. Μπορεί αυτό να μην είναι εύκολο για ευνόητους λόγους, μπορείς όμως να το χειριστείς παίρνοντας ειδικά βότανα για παράδειγμα πριν κοιμηθείς.

Καθάρισε το πρόσωπο σου με μέλι

Αν το πρόσωπο σου είναι ξηρό, τότε πριν κοιμηθείς χρησιμοποίησε το μέλι ως καθαριστικό. Άπλωσε το σε όλο σου το πρόσωπο και ξέπλυνε με ζεστό νερό. Θα εντυπωσιαστείς με το πόσο υπέροχο θα είναι το δέρμα σου. Το μέλι όχι μόνο το ενυδατώνει, αλλά σκοτώνει και τα βακτήρια. Δύο σε ένα.

Κοιμήσου ανάσκελα

Ακριβώς επειδή το κεφάλι σου ζυγίζει κάποια κιλά με αποτέλεσμα να ασκεί μεγάλη πίεση στο πρόσωπο σου, ειδικά όταν κοιμάσαι, ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγεις αυτό είναι να κοιμάσαι ανάσκελα.