Εάν είναι και για εσένα αυτή η εποχή που αναρωτιέσαι «μήπως κάνω τη λάθος δουλειά;» ή «μήπως να τα παρατήσω όλα και να γίνω πριγκίπισσα;», σίγουρα είσαι πολύ μακριά από τη δουλειά των ονείρων σου και το τέλειο εργασιακό περιβάλλον που πάντα ονειρευόσουν. Κι όμως, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να απογοητεύεσαι ή να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι η τέλεια δουλειά δεν υπάρχει.

Δε μπορώ να σου εγγυηθώ βέβαια ότι θα τη βρεις αύριο το πρωί ή σε αυτή τη χώρα, αλλά μπορώ να σου πω τα 4 βήματα ώστε να δημιουργήσεις τις τέλειες συνθήκες για να έρθεις ακόμη πιο κοντά της και εάν είσαι αρκετά αποφασιστικός… γιατί να μην την κατακτήσεις;

1.Πρώτα βρες το όνειρο. Μετά τη δουλειά.

Για να βρεις τη τέλεια δουλειά θα πρέπει να ορίσεις εσύ ο ίδιος τον όρο «τέλεια». Τί σημαίνει για εσένα; Για τους περισσότερους ίσως να είναι απλά υψηλές αποδοχές. Για κάποιους άλλους ίσως τα χρήματα να μην είναι τόσο σημαντικά και να προέχει ο ελεύθερος χρόνος, ή το ευχάριστο κλίμα. Ξεκίνα λοιπόν από το να βάλεις σε σειρά όλα εκείνα που είναι σημαντικά για εσένα.

2.Βρες πιθανούς στόχους και δούλεψε για αυτούς.

Αφού έχεις ορίσει όσα ψάχνεις, μπορείς να ξεκινήσεις να ψάχνεις για τις θέσεις εργασίας αλλά και τις επιχειρήσεις εκείνες που πιθανότατα θα σου τα προσφέρουν. Τί χρειάζεται για να γίνεις κομμάτι της ομάδας τους; Τί έχον να πουν όσοι εργάζονται ήδη εκεί. Ξεκίνα να δικτυώνεσαι ώστε να σχηματίσεις μια εικόνα για τη κάθε θέση εργασίας αλλά και τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάθε εταιρία.

  1. Φτιάξε το τέλειο βιογραφικό

Το τέλειο βιογραφικό πρέπει να είναι πλήρες τόσο εμφανισιακά, όσο και ως προς το περιεχόμενο του. Ρίξε μια ματιά στο cv σου και μη διστάσεις να τα σβήσεις όλα και να το γράψεις από την αρχή. Κοίταξε το προσεκτικά και σκέψου… τί λείπει; Τι μπορεί να μετρήσει υπέρ και τι κατά της επιλογής σου; Είναι σχετικό με τη δουλειά των ονείρων σου που με τόσο πάθος κυνηγάς; Εάν όχι… εμπλούτισε το, με κάθε τρόπο. Μέχρι να είναι τέλειο!

  1. One step at a time

Μην είσαι άπληστος. Ακόμη και οι τοπ προγραμματιστές της Google και της Microsoft, έκαναν προηγούμενες δουλειές και εργάστηκαν σκληρά ώστε να φτάσουν στην κορυφή. Πριν αποκτήσεις την τέλεια δουλειά θα πρέπει να είσαι έτοιμος να μάθεις νέα πράγματα και να αποκτήσεις εμπειρία. Μη ξεχνάς τους πραγματικούς σου στόχους και όσο κοντά και εάν πιστεύεις ότι βρίσκεσαι ήδη στη δουλειά των ονείρων σου, μη σταματάς να βελτιώνεσαι.