Θεωρητικά, μία συνδρομή στο γυμναστήριο από την πρώτη κιόλας στιγμή που την υπογράφεις μέχρι τη στιγμή που ολοκληρώνεις την άσκησή σου, πρέπει να σε γεμίζει χαρά κι ευεξία. Κάνεις κάτι ευεργετικό για την υγεία σου και συγχρόνως διατηρείς έναν παραγωγικό και δραστήριο τρόπο ζωής. Τι συμβαίνει όμως όταν αντί για αυτά τα θετικά συναισθήματα, σε καταβάλλει το άγχος;

Σου παρουσιάζουμε έξι απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να το καταπολεμήσεις!

1. Φόρεσε άνετα ρούχα

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο γυμναστήριο και γενικότερα στην άσκηση είναι να νιώθεις άνετα με τα ρούχα που φοράς. Προσπέρασε το γεγονός ότι μπορεί να μην είναι στη μόδα το outfit που έχεις επιλέξει, ότι ενδέχεται να μην αναδεικνύει πλήρως το σώμα σου ή ότι δεν ταιριάζουν με το στυλ σου γενικά. Το παν είναι να μπορείς να κάνεις τη γυμναστική σου άνετα και χωρίς να σκέφτεσαι το ότι μπορεί να κάνεις μία απότομη κίνηση και να έρθεις σε δύσκολη θέση.

2. Ετοίμασε ένα ολοκληρωμένο πλάνο γυμναστικής

Μετά από μερικές επισκέψεις στο γυμναστήριο, αρχίζεις κι εξοικειώνεσαι με τον χώρο, ενώ γνωρίζεις πού είναι και πώς χρησιμεύει το κάθε όργανο. Ακόμη κι αν δεν έχεις κάποιον personal trainer κοντά σου, μπορείς μόνη σου να φτιάξεις ένα πλάνο άσκησης το οποίο θα ανταποκρίνεται στις δυνατότητες αλλά και στις προτιμήσεις σου. Μην ξεχνάς πως πέρα από το καλλίγραμμο σώμα, το γυμναστήριο πρέπει και μπορεί να σου προσφέρει μία πιο ανεβασμένη ψυχολογία.

3. Πάρε μέρος σε ομαδικά προγράμματα γυμναστικής

Τα ομαδικά προγράμματα αποτελούν την ιδανική λύση για να αποβάλεις το άγχος από το μυαλό σου. Εκεί θα δεις πως υπάρχουν κι άλλες κοπέλες σαν κι εσένα που δεν είναι τόσο εξοικειωμένες με τη γυμναστική ενώ τα λάθη σου θα σου φαίνονται αμελητέα μπροστά σε άλλα μεγαλύτερα που θα αντικρίσεις. Μην ξεχνάς, ωστόσο, και το κομμάτι της διασκέδασης αφού όσο περισσότερα άτομα, τόσο μεγαλύτερο fun!

4. Επίλεξε εσύ τις ώρες που σε βολεύουν

Το ότι πηγαίνεις γυμναστήριο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώνεις όλο τον ελεύθερο σου χρόνο εκεί ή ότι θα πιέσεις ακόμη περισσότερο το ήδη βεβαρυμένο σου πρόγραμμα. Εσύ και μόνο εσύ είσαι αυτή που θα επιλέξει τις ώρες του γυμναστηρίου. Αν ακολουθείς τους δικούς σου ρυθμούς, θα δεις πως η αποδοτικότητά σου θα ανέβει στα ύψη.

5. Κάνε ασκήσεις που σου αρέσουν

Το γυμναστήριο αποτελεί προσωπική υπόθεση, ξαναλέω. Τι κι αν σου προτείνουν συγκεκριμένες ασκήσεις για γλουτούς, πόδια ή κοιλιά, εσύ θα κάνεις αυτές που σου αρέσουν. Μπορεί από τις 5 επιλογές που σου δίνονται, εσύ να απολαμβάνεις τη μία. Αυτή η μία, ωστόσο, ενδέχεται να έχει πολύ πιο ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα σου σε σχέση με τις άλλες, για τον απλούστατο λόγο ότι σου αρέσει να την κάνεις.

6. Να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους

Για να μπορέσεις να αποβάλλεις το άγχος από αυτό το κομμάτι της ζωής σου, θα πρέπει να θέσεις όσο πιο ρεαλιστικούς στόχους γίνεται. Αν κάνεις μικρά αλλά καθημερινά βήματα προς την επίτευξη αυτού, θα νιώθεις πως η προσπάθειά σου έχει αρχίσει να αποδίδει. Αν πάλι θέσεις ως στόχο κάτι ρεαλιστικά ανέφικτο, πολύ γρήγορα μπορεί να τα παρατήσεις.

Ακόμα, μάθε πώς θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά χωρίς δίαιτα ή γυμναστήριο
featured image: TWENTY20