Μπορεί το να επιλέξεις το σωστό coffee table να ακούγεται εύκολο, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει να κάνει μόνο με το γούστο σου. Υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία πρέπει να σκεφτείς προκειμένου να επιλέξεις το σωστό τραπεζάκι που θα πλαισιώσει το καθιστικό σου. Θα πρέπει να προσέξεις να είναι στο κατάλληλο μέγεθος, φτιαγμένο από το κατάλληλο υλικό, να ταιριάζει με τον χώρο, να ικανοποιεί τις ανάγκες σου.

Εμείς συγκεντρώσαμε 5 βασικούς κανόνες τους οποίους πρέπει να λάβεις υπόψη σου πριν καταλήξεις στο coffee table που θα αγοράσεις.

Δώσε βάση στο ύψος

Είναι έντονη “παραφωνία” σε ένα καθιστικό το τραπεζάκι να είναι δυσανάλογα ψηλό ή χαμηλό σε σχέση με τον υπόλοιπο χώρο. Αυτό που θα σε συμβουλεύαμε είναι να επιλέξεις ένα τραπεζάκι που να είναι στο ίδιο ύψος με τα μαξιλάρια του καναπέ σου ή ελάχιστα πιο κοντό. Οτιδήποτε πιο ψηλό θα μοιάζει ξένο στον χώρο.

spaceexplorationdesign.com

Πρόσεξε τις αναλογίες

Όσο σημαντικό είναι το ύψος σε ένα τραπεζάκι μέσης, άλλο τόσο σημαντικό είναι και το πλάτος, το μήκος κλπ. Επομένως η αναλογία του στο χώρο πρέπει να είναι τέτοια που να εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα έπιπλα. Για την ακρίβεια το τραπεζάκι σου πρέπει να είναι τα 2/3 του μεγέθους του καναπέ σου.

handelsmannkhaw.com

Επίλεξε το σωστό σχήμα

Αφού καταλήξεις στο μέγεθος του coffee table σου, αμέσως μετά πρέπει να σκεφτείς το σχήμα που θα έχει. Τετράγωνο, ορθογώνιο, στρογγυλό ή οβάλ, το τραπεζάκι σου πρέπει να καλύπτει συγκεκριμένο χώρο στο δωμάτιο. Πρέπει να απέχει από τον καναπέ σου 35-45 cm (οτιδήποτε παραπάνω ή λιγότερο θα ήταν άβολο και όχι αρμονικό στο χώρο) ενώ η απόστασή του από την τηλεόραση ή το τζάκι θα πρέπει να είναι 60-75 cm ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος να κυκλοφορήσεις στο καθιστικό σου.

jhinteriordesign.com

Διάλεξε με γνώμονα την ισορροπία

Η επιλογή σου θα πρέπει να επικεντρωθεί σε έναν συνδυασμό επίπλων που να είναι ισορροπημένος. Αν ο καναπές σου έχει αδύνατα πόδια, διάλεξε ένα τραπεζάκι με πιο ογκώδη στηρίγματα, για να πετύχεις την ισορροπία.

talirothdesigns.com

Διάλεξε με βάση τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής σου

Θέλεις ένα τραπεζάκι που να είναι και χώρος αποθήκευσης; Πάρε ένα που να είναι δυο σε ένα. Θέλεις ένα τραπεζάκι που να είναι εύκολο να μετακινηθεί; Επίλεξε μια ελαφριά κατασκευή. Θέλεις ένα τραπεζάκι που να είναι ασφαλές για μικρά παιδιά; Πρόσεξε να μην έχει γωνίες. Θέλεις ένα τραπεζάκι που να βάζεις τα πόδια σου όσο βλέπεις τηλεόραση; Επίλεξε ένα ottoman. Αυτό εξαρτάται από εσένα και την χρήση που θέλεις να του κάνεις.

fantasticfrank.com

Δες ακόμα: 6 ιδέες που δεν είχες σκεφτεί ότι μπορούν να γίνουν coffee table


featured image: Elle Decor