Στο άκουσμα της λέξης ρομαντισμός το μυαλό σου πηγαίνει, ανάλογα με τον χαρακτήρα σου, είτε σε νοσταλγικά καλοκαιρινά βράδια, είτε σε γλυκανάλατες ταινίες του αμερικάνικου κινηματογράφου. Και στις δυο περιπτώσεις η έννοια αυτή είναι συνυφασμένη με την γυναικεία κουλτούρα και ψυχολογία και συνήθως οι άντρες την βρίσκουν γλυκανάλατη και βαρετή. Έτσι αν είσαι οπαδός του ρομαντικού στυλ, και δεν μένεις μόνη σου, δύσκολα θα μπορέσεις να εντάξεις τον ρομαντισμό στο σπίτι σου. Και αυτό γιατί για τους περισσότερους σημαίνει χώρους όπου κυριαρχεί το ροζ, η δαντέλα και κάθε άλλο girly στοιχείο.

Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ο ρομαντισμός είναι κυρίως μια αίσθηση. Είναι το κάλεσμα που σε κάνει να νιώθεις άνετα σε έναν χώρο, που για κάποιον… ανεξήγητο λόγο δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν. Έτσι ο νέος ρομαντισμός στη διακόσμηση δημιουργείται σε χώρους απλούς, σύγχρονους και ίσως με στοιχεία πολυτέλειας. Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξεις μια κρεβατοκάμαρα με γερές δόσεις ρομαντισμού;

Ο σκούρος τοίχος

1

Στην κρεβατοκάμαρα μπορείς να επιλέξεις με μεγάλη ευκολία σκούρα χρώματα για τους τοίχους. Για παράδειγμα το σκούρο μπλε μπορεί να ταιριάξει άψογα με το γκρι και το dusty pink (ένα από τα δημοφιλέστερα χρώματα για το ’17). Επίσης ένα βάζο με λουλούδια θα δώσει το chic touch που χρειάζεσαι.

Το εκκεντρικό κεφαλάρι

2

Το κρεβάτι, το βασικό έπιπλο σε μια κρεβατοκάμαρα, αξίζει να έχει ένα ιδιαίτερο και διαχρονικό κεφαλάρι. Επίλεξε κάποιο επενδυμένο με δέρμα ή ύφασμα και τόνισε το ύψος του. Έτσι θα κάνει τον χώρο σου upper και συγχρόνως το κρεβάτι θα φαίνεται άνετο που δεν θα ξεκολλάς.

Η κουνουπιέρα

3

Η κρεβατοκάμαρά σου δεν χρειάζεται να έχει κανένα ρομαντικό στοιχείο ή χρώμα. Μπορεί να είναι minimal ή boho ή όποιο άλλο στυλ σου αρέσει. Μπορείς όμως να εντάξεις στο κρεβάτι σου μια κουνουπιέρα και αμέσως να μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρά σου σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Κάνε layering 

4

Μπορεί να μην διανοείσαι ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι, αλλά σίγουρα θα παραδεχτείς ότι είναι πιο ρομαντικό. Επίσης το αγαπημένο layering και σε αυτή την περίπτωση κυριαρχεί. Στρώσε το κρεβάτι σου και βάλτου και μερικά ριχτάρια ή μια fluffy κουβέρτα τον χειμώνα να είναι ατάκτως ριγμένη.

www.luthers.gr  /  www.facebook.com.luthers.gr  /  instagram: luthers.gr

φωτός: www.adoremagazine.com| www.instagram.com | fineinteriors.co| theultralinx.com