Το σενάριο γνωστό. Γνωρίζεις έναν τύπο, τα πράγματα φαίνονται (και δείχνουν) καλά και σκέφτεσαι ότι τίποτα αυτή την φορά δεν μπορεί να πάει στραβά, τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει. Όταν όμως εσύ κάνεις σχέδια ή πας να νιώσεις έστω και λίγο ανακουφισμένη, κάποιος άλλος σε δείχνει με το δάχτυλο και γελάει μαζί σου. Διότι φτάνεις πάλι στο σημείο όπου μία μέρα όλα αλλάζουν 180 μοίρες, τόσο που σταυροκοπιέσαι και σκέφτεσαι μήπως τα φαντάστηκες όλα. Μήπως ήταν στην σφαίρα της φαντασίας σου.

Για αρχή, όχι, δεν ήταν όλα στο μυαλό σου. Ό,τι και να υπήρχε, ακόμα και να παρεξήγησες κάποιες καταστάσεις, υπήρχε. Καταλήγεις όμως να αναρωτιέσαι τι πήγε λάθος, τι έφταιξε, γιατί έπεσες πάλι σε άντρα που δεν ήξερε τι ήθελε (ή μήπως ήξερε;) και τέλος πάντων ποιος πρώην σε καταράστηκε και η μοίρα σου φέρεται τόσο άσχημα;

Έχω να σου όμως, ότι κάπου φταις κι εσύ. Εκείνος, όπως οι περισσότεροι, δεν ήταν απλά ξεκάθαρος. Ή δεν ήταν τόσο όσο θα ήθελε. Εσύ ομως δεν είναι τυχαίο που για ακόμη μια φορά επέλεξες τον λάθος άντρα. Και θα σου επιχειρηματολογήσω ευθύς αμέσως πού χάνεις την ουσία και το νόημα για να κάνεις σχέση με έναν άντρα. Και δεν εννοώ την σχέση που θα κρατήσει τρεις μήνες και μετά περνάς στην επόμενη.

Ερωτεύεσαι την γοητεία του και όχι τον χαρακτήρα του

Δύσκολο να αντισταθείς στην γοητεία ενός άντρα. Σε νιώθω και σε καταλαβαίνω. Ο χαρακτήρας του όμως είναι εκείνος που θα καθορίσει τα περαιτέρω πράγματα. Και η γοητεία του κάποια στιγμή θα γίνει ανύπαρκτη, όταν η συμπεριφορά του θα έχει γίνει εκνευριστική. Αν για παράδειγμα σε ενοχλεί που δεν σε παίρνει ένα τηλέφωνο όσο είναι έξω, αν δεν σε υπολογίζει καθόλου στα σχέδια του, τότε τι να την κάνεις την ομορφιά και την γοητεία. Και εννοείται ότι αυτός ο τύπος στο τέλος θα εξαφανιστεί χωρίς λόγο και αιτία.

Αγνοείς όλα εκείνα τα σημάδια

Όσο βρίσκεσαι στην αρχή μαζί του, όλα σου φαίνονται υπέροχα. Τον θέλεις, τον ποθείς και δεν σε νοιάζει τίποτε άλλο. Κι κάπως έτσι χάνεις την μπάλα. Εθελοτυφλείς τόσο πολύ που δεν διαβάζεις τα σημάδια που σου δίνει. Δεν είναι ντροπαλός ή κλειστός χαρακτήρας ενώ στους πέντε μήνες που είστε μαζί δεν θέλει να γνωρίσει τους φίλους σου. Δώσε σημασία στα μικρά, για να γλιτώσεις χαμένο χρόνο και για να μην πληγωθείς ξανά.

Πιστεύεις ότι μπορείς να τον αλλάξεις

Κανόνας πρώτος και σημαντικός. Μην προσπαθήσεις ποτέ να αλλάξεις κάποιον. Δεν έχει λογική άλλωστε αυτό. Αν κάποιος άντρας αλλάξει, θα είναι γιατί εκείνος θέλει να το κάνει. Επομένως ό,τι προσπάθεια και να δοκιμάσεις, είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρεις να ενδιαφέρεται περισσότερο για σένα αν βλέπεις ότι δεν το κάνει τόσο. Κι αν τελικά καταφέρεις κάτι, μην μείνεις έκπληκτη όταν θα γυρίσω πίσω στον χαμένο του εαυτό και στις συνήθειές του. Για να αποφύγεις την καταστροφή, ρώτησε τον εαυτό σου αν μπορεί να δεχτεί τα πάντα γύρω από αυτόν κι αν η απάντηση είναι όχι, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Ψάχνεις συνεχώς στα ίδια μέρη

Πηγαίνεις στα ίδια στέκια, στα ίδια μπαράκια και ξοδεύεις τον χρόνο σου κάνοντας τα ίδια πράγματα. Πόσο διαφορετικός να είναι ο τύπος που θα γνωρίσεις από τον προηγούμενο που σύχναζε εκεί που συχνάζεις. Δύσκολο να βγεις απ΄το πρόγραμμα σου, κατανοητό, αλλά αφού βλέπεις ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν, πήγαινε κι αλλού. Ίσα ίσα θα δεις και κάτι καινούριο από τα συνηθισμένα. Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις και ένα χόμπι και ποιος ξέρει που θα σε οδηγήσουν αυτές οι αλλαγές.

Έχεις πολύ συγκεκριμένες προσδοκίες

Θέλεις ο άντρας να έχει χαρακτηριστικά που σ’αρέσουν. Ωραίο χαμόγελο, ωραίο βλέμμα, ανοιχτές πλάτες, να αγαπάει τους σκύλους, να ακούει mainstream και να του αρέσει να βγαίνει. Ώπα λίγο. Βάστα. Το να έχεις μια ιδέα του πως θα ήθελες να είναι ο τύπος που θες να γνωρίσεις, είναι μια καλή αρχή, δε λέω, όμως! Ψάχνοντας αυτόν τον συγκεκριμένο άντρα, χάνεις μία άλλη ευκαιρία που περνάει μπροστά απ’τα ματιά σου και δεν την βλέπεις ποτέ. Να έχεις προσδοκίες στο μυαλό σου, αλλά να είσαι ανοιχτή στις επιλογές γιατί μία σχέση χρειάζεται και άλλα πράγματα από ένα ωραίο χαμόγελο.