Αυτά τα ραντεβού είναι που θα μας φάνε. Αυτά που βγαίνεις και καθορίζουν την πορεία της σχέσης σου με το ενδιαφερόμενο πρόσωπο. Αν υπάρξει πορεία, φυσικά. Ακόμη όμως και να είστε ήδη σε μια σχέση, δεν θα σου άρεσε να πηγαίνεις στα ίδια και στα ίδια σε κάθε ραντεβού. Έτσι λοιπόν, πήρα την πρωτοβουλία να σε σώσω όσο είναι νωρίς, ή για αυτόν/ην που έρχεται.

Ακολουθούν 7 πολύ απλά βήματα για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι με την επιλογή εστιατορίου ιδανικό για κάθε σου ραντεβού.

1416082_1357339853zkt3

1. Αρχικά, πρέπει να διαλέξεις ένα μέρος με χαμηλή μουσική και φωτισμό. Να μην γίνεται χαμούλης, ώστε να μπορείτε να μιλήσετε σαν άνθρωποι. Παρ’ όλα αυτά, να αποφεύγεις να πηγαίνεις σε μέρος με καθόλου μουσική γιατί όλες οι στιγμές σου χρειάζονται μια background music.

2. Να μην πας σε κάτι πολυφορεμένο. Να το ψάξεις, να μην έχει ξαναπάει, αλλά ακόμη και να έχει ξαναπάει, θέλουμε να πει κάτι του τύπου “Που το ήξερες εσύ αυτό το μαγαζί;”. Είναι καλό να μην διαλέγεις πάντα την ασφαλή επιλογή. Να μην πηγαίνεις με το πλήθος και να το παίζεις και λιγάκι ιστορία. Λίγο όμως, μην σε πάρει με τις ντομάτες.

3. Να μπορείς να κάνεις κράτηση. Δεν θέλουμε μετά να ψάχνουμε μαγαζιά για φαγητό, ειδικά αν πεινάμε. Το πιο ασφαλές πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να διαλέξεις ένα μέρος που να μπορείς να κλείσεις τραπέζι για να μην υπάρχει χρόνος αναμονής ή ξαφνικά, να είναι γεμάτο και να αγχωθείς. Ειδικά, αν είναι πρώτο ραντεβού.

4. Συνεχίζοντας, στο σενάριο του πρώτου ραντεβού, πρέπει να είσαι σίγουρος πως το εστιατόριο που έκλεισες τραπέζι έχει τα πάντα στο μενού. Δεν ξέρεις τι τρώει και σε τι έχει αλλεργία γιατί είναι ακόμα αρχή. Δεν θέλεις να την πας για μύδια και στρείδια και ξαφνικά να σου πει πως είναι αλλεργική. Όχι, όχι, όχι. Πρέπει να έχει επιλογές. 5. Το ιδανικό θα είναι να υπάρχουν και ποτά στο εστιατόριο που διάλεξες. Για ευκολία ρε παιδί μου, να μην χρειαστεί να μετακινηθείτε αν θέλετε να συνεχίσετε πίνοντας. Κοκτέιλ, κρασιά, τζιν τόνικ και πάει λέγοντας. Με έναν σμπάρο, δυο τριγώνια.

6. Ήρθε η ώρα να μάθεις σε ποια περιοχή μένει, έτσι ώστε να διαλέξεις μαγαζί στην μέση ή προς τα μέρη της. Προς Θεού, δεν πρέπει να την πας στο μαγαζί κάτω από το σπίτι σου. Ντροπή θα είναι. Αν όλα πάνε καλά ίσως δει και το σπίτι αλλά όχι έτσι.

7. Τέλος, καλό θα ήταν (για όλους) να την πας σε ένα μαγαζί δοκιμασμένο. Να ξέρεις ότι έχει καλό φαγητό και service. Δεν θέλεις να απογοητευτείς και να γίνεις και ρεζίλι.

Το κλειδί της υπόθεσης πάντως είναι να ξέρεις να την πας κάπου διαφορετικά από αυτά που ξέρει ή έχει συνηθίσει. Ή έστω να είναι ένα μαγαζί με τύπο και χαρακτήρα, να σε κερδίζει. Και spoiler alert, καλό θα ήταν να μην της δώσεις την ευκαιρία να προτείνει εκείνη, ειδικά αν είναι πρώτο ραντεβού. Πάρε και λίγο τον έλεγχο, είναι κρίμα να χάσεις πόντους πριν καν σε γνωρίσει. Άντε, καλή επιτυχία και πολύ θα ήθελα να μου πεις πως πήγε!