Επιτέλους αγόρασες τα καινούρια sneakers που είχες βάλει στο μάτι εδώ και καιρό. Τα φοράς την πρώτη μέρα και συνειδητοποιείς ότι σε χτυπάνε. Κατανοείς ότι είναι καινούρια και σκέφτεσαι ότι θα “ανοίξουν” με το πέρασμα του χρόνου και αφού τα χρησιμοποιήσεις περισσότερο.

Δεν χρειάζεται όμως να περιμένεις γιατί υπάρχουν μερικά εύκολα κόλπα για να χαλαρώσουν και να μη σε χτυπάνε τα καινούρια σου αθλητικά.

Κατάψυξη

Γέμισε δύο πλαστικές σακούλες (εκείνες που χρησιμοποιούμε για το τοστ) με νερό. Τοποθέτησε τη κάθε σακούλα με νερό στο μπροστινό μέρος των παπουτσιών και βάλε τα παπούτσια στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Καθώς το νερό θα παγώνει, θα τεντώνει και το ύφασμα του παπουτσιού σου.

Κάλτσες

Φόρεσε στο σπίτι τα αθλητικά με χοντρές κάλτσες. Αυτός ο τρόπος είναι αποτελεσματικός από μόνος του, αλλά μπορείς παράλληλα, με ένα πιστολάκι να ζεστάνεις τα σημεία που σε χτυπάνε. Απλά κάνε το πιο προσεκτικά στην περίπτωση που τα παπούτσια σου είναι από δέρμα.

Διάβασε ακόμη: Star Wars: η επιστροφή του Converse

Φόρεσε τα πιο συχνά

Ένας πιο επίπονος τρόπος είναι να φοράς πιο συχνά τα καινούρια σου αθλητικά. Όσο πιο συχνά τόσο πιο εύκολα θα ανοίξουν. Αν σε χτυπάνε αρκετά και δε θέλεις να τα φορέσεις έξω, φόρεσε τα για αρχή μέσα στο σπίτι.

Χρησιμοποίησε ένα καλαπόδι ανοίγματος παπουτσιών

Αυτό το hack ισχύει μόνο στην περίπτωση που διαθέτεις ένα καλαπόδι ανοίγματος. Μπορείς να το τοποθετήσεις μέσα στα αθλητικά σου το βράδυ και με την κατάλληλη ρύθμιση να έχεις έτοιμα τα παπούτσια σου το επόμενο πρωί.

Η τελευταία επιλογή (και πιο εύκολη) είναι να πας απλά σ’ έναν τσαγκάρη. Εκείνος θα ξέρει καλύτερα τι πρέπει να κάνει.

Featured photo: BERGDORF GOODMAN X NEW BALANCE