Τα βιβλία μαγειρικής που πρέπει να αποκτήσεις

Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική μας ενδιαφέρουν και παρά πολύ μάλιστα. Δε θέλουμε απλώς τα φαγητά και τα γλυκά που καταναλώνουμε να είναι γευστικά. Θέλουμε και να ξέρουμε πώς να τα φτιάχνουμε, να ενημερωνόμαστε για τα τελευταία food trends αλλά και τα hot spots που πρέπει οπωσδήποτε  να επισκεφτούμε ως παθιασμένοι food lovers.

Σου προτείνουμε, λοιπόν, 5 διαφορετικά βιβλία μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής για ξέρουμε πολύ καλά πως έχεις την όρεξη να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και σε αυτόν τον τομέα:

«Μόνο σοκολάτα» και  «Piece of Cake» του Άκη Πετρετζίκη

%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83  

Ξεκινάμε με γλυκά και δυο βιβλία που είναι must αν είσαι γλυκατζού. Αυτά δεν είναι άλλα από τα δυο βιβλία του Άκη Πετρετζίκη, «Μόνο σοκολάτα» (Εκδόσεις Πατάκη) και «Piece of Cake» (Εκδόσεις Ψυχογιός). Σ'αυτά τα δυο βιβλία ο Άκης μας παραθέτει μια σειρά από γλυκές συνταγές έτοιμες να δοκιμάσεις. Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας δεν έχεις παρά να τρέξεις να το προμηθευτείς και να μάθεις βήμα-βήμα πώς να φτιάχνεις γευστικές απολαύσεις αποκλειστικά με σοκολάτα, όπως υπόσχεται ο τίτλος του. Αν απ 'την άλλη είσαι cake lover στο τελευταίο του βιβλίο θα βρεις συνταγές για cake κάθε είδους έτοιμες να τις δοκιμάσεις. Μην αγχώνεσαι. Ο τίτλος σου υπόσχεται ότι θα είναι "a piece of cake".

Άθενς Σπεσιάλ 1&2 του Βασίλη Καλλίδη

%ce%b2%ce%b9%ce%b2%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%831  

Ο Βασίλης, όπως λέει, είναι λάτρης της Αθήνας. Γι 'αυτό λοιπόν και έφτιαξε δύο ξεχωριστά βιβλία στα οποία παραθέτει γευστικές ιστορίες από κάθε γωνιά της και ταυτόχρονα σχεδόν από κάθε γωνιά του κόσμου. Στο βιβλίο αυτό θα βρεις όλες τις αγαπημένες του προτάσεις για φαγητό στην πρωτεύουσα. Και ναι, στην Αθήνα υπάρχουν επιλογές που ίσως να μην είχες ποτέ φανταστεί. Από ουκρανικά, αφρικάνικα, ποντιακά, μεξικάνικα, μανιάτικα, Ναξιώτικα και Κρητικά, μέχρι noodles από την Σεούλ, πιλάφια περσικά, χαλούμια κουρδικά ή αρμένικα και shushi από την Οζάκα. Ναι, όλα αυτά και πολλά περισσότερα σε δύο μόνο βιβλία. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκης.

Κανέλα και ροδοπέταλα της Τέσσα Κύρου

9789607220738-1000-0170563

Ένα βιβλίο μαγειρικής όπου η συγγραφέας του - γεννημένη στο Λονδίνο από μητέρα Φινλανδή και πατέρα Κύπριο - παραθέτει τις συνταγές με τις οποίες μεγάλωσε. «Θυμάμαι τη μυρωδιά των γλυκών που μας έδινε η Κύπρια γιαγιά μου, τα σχήματα και τα ζωηρά περιτυλίγματα τους, πασπαλισμένα με τη φινέτσα της Νότιας Αφρικής, τα δείπνα το Εβραϊκό Σάββατο όπου παρευρισκόμασταν στα σπίτια φίλων μας και τα μπισκότα βουτύρου που τραγανίζαμε στις σκωτσέζικες γιορτές τις ημέρες αργίας του ελληνικού σχολείου» αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου της και μας εξάπτει την περιέργεια να γευτούμε κάτι απ’ όλα αυτά. Κυκλοφορεί από τα Βιβλία Τερζόπουλος.

Η γεύση των ζωδίων της Χριστίνας Θεοχαρίδη

_%c2%a6__%ce%b6_%ce%b4__%ce%b5_%ce%ba___%ce%ba%c2%a6_%ce%ba_ Ένα βιβλίο που όμοιο του είναι δύσκολο να βρεις. Φαγητό και ζώδια! «Πόσο επηρεάζει το ζώδιό μας τη γευστική μας παλέτα; Είναι η αδυναμία μας στα γλυκά ή στα αλμυρά συνδεδεμένη με το ζώδιο, τη Σελήνη ή/και τον ωροσκόπο μας;» Εδώ θα βρεις τις απαντήσεις στις πιο πάνω ερωτήσεις αλλά και τις προτιμήσεις του κάθε ζωδίου στην κουζίνα. Η αστρολογία μπαίνει για τα καλά στην κουζίνα και μας δίνει ιδιαίτερες συνταγές, γευστικά tips για το κάθε ζώδιο όπως και πληροφορίες για βότανα και μπαχαρικά που συνδέονται άμεσα με το ωροσκόπιο σου. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας.

5 Ingredients - Quick & Easy Food του Jamie Oliver

jamieoliver-small

Και ποιος δεν ξέρει το γνωστό σεφ Jamie Oliver!; Ποιος δε θέλει να μάθει από πρώτο χέρι όλα τα μυστικά του για νόστιμα πιάτα; Ο Jamie Oliver ξεκίνησε την καριέρα του με εκπομπές μαγειρικής το 1999 και σήμερα έχει 50 εστιατόρια στο Λονδίνο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ίδρυσε το «The Jamie Oliver Foundation» όπου βοηθάει αυτούς που έχουν ανάγκη σε φαγητό και η προσφορά του μας συγκινεί. Στο βιβλίο που προτείνουμε μπορείς να βρεις γρήγορες, εύκολες και φυσικά γευστικές συνταγές από τον αγαπημένο μας σεφ. Χρησιμοποιώντας μόλις πέντε υλικά ο Jamie σου εγγυάται γευστική επιτυχία  αφού «It's all about making healthier eating, quick and easy» όπως λέει. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Penguin UK.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.