Αν μας έχει μάθει κάτι η «τρέλα» των σόσιαλ μίντια, είναι ότι ο κόσμος είτε βαριέται πολύ είτε είναι πολύ απασχολημένος ώστε να βρει τον χρόνο να γνωρίσει κόσμο, να φλερτάρει και να δημιουργήσει σχέσεις –παραδοσιακά- από κοντά, όπως συνήθιζε να γίνεται μέχρι πρότινος.

Σήμερα τα λουλούδια για το πρώτο ραντεβού είναι emoji, τα «θες να τα φτιάξουμε;» είναι swipes (βλ. τίντερ), και οι σοκολάτες δεν ταιριάζουν με την vegan, χωρίς γλουτένη, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, δίαιτα της. Το φλερτ πλέον είναι μια πιο… λεπτεπίλεπτη τέχνη. Ηλεκτρονική! (Και πρέπει να γίνει σωστά.) Γι αυτό ετοιμάσαμε μια λίστα με τους πιο συνηθισμένους τρόπους flirting για όλες τις πλατφόρμες των σόσιαλ μίντια που μπορεί να χειρίζεσαι και κάποιους που ΔΕΝ θα έπρεπε να δοκιμάσεις ποτέ και γιατί.

Facebook

Γνώριζες κάποιον, τον έβρισκες στο facebook, του έκανες αίτημα φιλίας και αυτό ήταν το αρχικό σημάδι ότι σου αρέσει ή έστω οτι τον συμπάθησες ιδιαίτερα πολύ. Τώρα που τα add είναι αντίστοιχα συχνό με το να χαμογελάς σε κάποιον πρέπει να γίνουμε λίγο πιο εμφανείς και δημιουργικοί στο φλέρτ μας. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι που θέλουν να δείξουν ένα πιο… προφανές ενδιαφέρον στον άλλο, συνήθως πάνε κάπως έτσι: 1. Λάικ, πολλά λάικ, σε κάθε νέα εικόνα, τραγούδι ή σύνδεσμο. 2. Αφού ξεκίνησε η επαφή με τα μηνύματα συνεχίζει με το κλασσικό «Καλημέρα, τι κάνεις;» για να σου δείξει ότι σε σκέφτεται. 3. Συνεχίζει με αστεία gif και βιντεάκια που πιστεύει ότι θα σου αρέσουν. 4. Βρίσκει το θάρρος, ή έστω μια δικαιολογία, για να βγείτε. Τι να μην δεχτείς ποτέ σε φλέρτ μέσω Facebook. 1. Άπειρες καρδούλες παντού, χωρίς να έχει υπάρξει ποτέ τίποτα μεταξύ σας. 2. Σχόλια παντού. 3. Poke, ή αλλιώς σκούντηγμα ή όπως αλλιώς μπορεί να λέγεται αυτό το ανούσιο πράγμα στο Facebook.

Twitter

Δεν είναι εύκολο να φλερτάρεις με μόνο 250 χαρακτήρες και μάλιστα δημόσια, αλλά μερικοί καταφέρνουν να το κάνουν και συνήθως με τον εξής τρόπο… 1. Ακολουθείς τον άλλο 2. Κάνεις λαικ σε κάποιο έξυπνο tweet ή και κάποιο retweet 3. Απαντάς μέσω DM συνήθως παινεύοντας την εξυπνάδα του άλλου ή έστω απλά σχολιάζοντας ένα σύνδεσμο που μοιράστηκε. 4. Σταυρώνεις τα δάχτυλα σου για τύχη και περιμένεις ν απαντήσει. 5. Συνεχίζετε τα DM, λαικ και retweet μέχρι να βγείτε 6. Τα κατάφερες! Προσοχή:  Μην κάνεις λαικ και retweet στα πάντα ούτε να απαντάς σε κάθε μα κάθε tweet που ανεβάζει. Καταντά λίγο τρομακτικό.

Instagram

Μια από τις σχετικά πιο νέες πλατφόρμες που γενικά δεν σου δίνει ιδιαίτερο χώρο για public συζητήσεις καθώς είναι πλατφόρμα φωτογραφιών. Ακόμα κι εδώ όμως, όποιος θέλει να φλερτάρει, μπορεί! 1. Ο πιο εύκολος τρόπος να δείξεις σε κάποιον ότι σου αρέσει είναι να τις κάνεις καρδούλα σε μια φωτογραφία του. 2. Κάποια ωραία/αστεία/ενδιαφέρουσα απάντηση σε κάποιο στόρι. 3. Και κάπως έτσι μπορείς να ξεκινήσεις την κουβέντα στα εισερχόμενα της εφαρμογής. Το νου σου 1. Μην απαντάς σε στόρι με καρδούλες, φατσούλες με καρδούλες στα μάτια, το emoji top. 2. Μην κάνεις μαζεμένα λάικ σε όλες μας τις φωτογραφίες από τώρα μέχρι και 125 εβδομάδες πριν! Ναι σου αρέσουμε, μας θες, αλλά μας τρομάζεις και λίγο, να ξέρεις!

Linked In

Είναι πλατφόρμα επαγγελματικής δικτύωσης, αλήθεια μην φλερτάρεις εδώ.

Tinder

Ξεκάθαρη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να σου στείλει μήνυμα ΜΟΝΟ αυτός που του αρέσεις και σου αρέσει και αφού έχει ήδη ξεκαθαριστεί αυτό όλα κυλάνε πιο ομαλά. Εδώ παίζει ρόλο το πώς θα μιλήσεις, το πόσο, το τι θα πεις και το πόσο διάστημα θα σου πάρει για να ζητήσεις το κινητό της ώστε να μιλάτε από το Viber για πιο άμεσα. Μην ξεχνάς, μπορεί να είναι μια σχετικά γρήγορη και «εύκολη» εφαρμογή, αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει και δεν πρέπει να κρίνεις το άτομο με το οποι μιλάς μόνο και μόνο από το γεγονός ότι το γνώρισες εκεί!

Snapchat

Αντικειμενικά δεν ξέρω πολλά γι αυτό καθώς το έχω αποκλειστικά και μόνο για τα αστεία φίλτρα του (συγνώμη αγόρια) αλλά είναι η νούμερο 1 εφαρμογή για sexting και ανταλλαγή nudes καθώς τα μηνύματα του chat σβήνονται μετά από λίγο! Επίσης φαίνεται αν κάνεις print screen. Oops!

Viber/What’s App

Αρχικά για να έχεις τον άλλο σε μια από αυτές τις εφαρμογές σημαίνει ότι τον έχεις ήδη στις επαφές σου, κάτι που είναι ήδη θετικό από μόνο του. Επίσης το viber σου δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις αστεία, έξυπνα ακόμα και σέξι αυτοκόλλητα για να «ρήξεις» το υποψήφιο ταίρι σου, καθώς και την επιλογή να τον πάρεις τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής αρκεί να είσαι συνδεδεμένος στο wifi. Πόσο χρήσιμο γι αυτές τις αργά τη νύχτα, απαραίτητες, καληνύχτες…