Η εποχή των εκλείψεων έχει αφήσει τα σημάδια της, προκαλώντας ανατροπές ήδη από τις τελευταίες ημέρες του Οκτώβρη, ενώ το αίσθημα νευρικότητας και προσμονής δεν πρόκειται να υποχωρήσει, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα. Αλλαγές, ιστορίες που ολοκληρώνονται και μερικές που ξεκινούν, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα του Νοέμβρη.

Να περιμένετε καρμικές αλλαγές στις σχέσεις κάθε είδους, που θα απαιτήσουν γρήγορες αποφάσεις. Μην ανησυχείτε, όμως, γιατί ο φετινός Νοέμβριος φέρνει μαζί του και την επούλωση. Αυτό τον μήνα ανοιχτείτε, μιλήστε για τα συναισθήματά σας. Ο διαλογισμός, η ξεκούραση και η ενδοσκόπηση θα γίνουν οι καλύτεροί σας φίλοι.

Η μετάβαση της Αφροδίτης και του Ήλιου στο ζώδιο του Τοξότη προς το τέλος του μήνα θα ενισχύσει την επιθυμία σας για εξερεύνηση. Αν έχετε χρόνο για διακοπές, αυτή είναι η σωστή στιγμή να τις κάνετε.

Στις 20 του μήνα δεν αποκλείεται να νιώσετε την τύχη με το μέρος σας, ενώ η έλευση της νέας Σελήνης στις 23 Νοεμβρίου χαρίζει μια σημαντική νέα αρχή. Αυτή η ημέρα είναι καθοριστική, καθώς ο Δίας σταματά την ανάδρομη πορεία του, που κράτησε 5 μήνες και επιστρέφει σε ορθή τροχιά, φέρνοντας πίσω τη χαμένη μας τύχη, αλλά και την δυνατότητα να επεκταθούμε. Με τον Άρη σε ανάδρομη πορεία, ίσως δεν είναι η ιδανική στιγμή για σημαντικά ξεκινήματα, σας δίνεται ωστόσο μια ευκαιρία να εστιάσετε σε πνευματικές και δημιουργικές αναζητήσεις μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Κριός

Ό,τι σας πίεζε το προηγούμενο διάστημα θα εξαφανιστεί και μπορείτε πλέον να χαλαρώσετε. Ο Νοέμβριος σας δίνει την ευκαιρία να κάνετε διακοπές και να επικεντρωθείτε στην διεύρυνση των οριζόντων σας. Η έκλειψη της Σελήνης στις 8 Νοεμβρίου βάζει τέλος σε ένα σημαντικό οικονομικό ζήτημα, που πιθανότατα περιλαμβάνει κάποιον συνέταιρο. Η ανάδρομη πορεία του πλανήτη σας, του Άρη, σας καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητους στις 4,11,19,25 και 28 Νοεμβρίου, γι’ αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ταύρος

Οι σχέσεις θα απαιτήσουν από εσάς μεγάλη προσοχή, ειδικά στην αρχή του μήνα. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, κάποια να τελειώσει στη σεληνιακή έκλειψη (8 Νοεμβρίου). Μην προσπαθήσετε να την κρατήσετε, τα άστρα ξέρουν τι κάνουν. Δείξτε εμπιστοσύνη στις νέες φιλικές και επαγγελματικές επαφές που θα έρθουν στο δρόμο σας, με την επάνοδο του Δία σε ορθή τροχιά, στο τέλος του μήνα. Με την είσοδο της Αφροδίτης στον Τοξότη στις 15 Νοεμβρίου, η διάθεσή σας βελτιώνεται και βλέπετε την τύχη σας να επιστρέφει. Οι τελευταίες δύο εβδομάδες χαρίζουν μια μοναδική ευκαιρία να κάνετε ένα ταξίδι σε έναν εξωτικό προορισμό ή να γραφτείτε σε μια συναρπαστική νέα δραστηριότητα.

Δίδυμοι

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας της έμπνευσης για εσάς! Ο Ερμής σας ταξιδεύει στα βαθιά, συναισθηματικά νερά του Σκορπιού και αφιερώνετε όλη σας τη συγκέντρωση στο να δημιουργήσετε κάτι σημαντικό. Αυτά που θα ανακαλύψετε, ιδιαίτερα τις ημέρες της σεληνιακής έκλειψης, θα είναι σημαντικά. Ο ανάδρομος Άρης θα σας δυσκολέψει στις 4,11,19,25 και 28 του μήνα, ενώ το πέρασμα του Ήλιου στον Τοξότη στις 22 Νοεμβρίου θα στρέψει την προσοχή σας στις κοινωνικές σχέσεις.

Καρκίνος

Αυτός ο μήνας θα είναι ιδιαίτερα δημιουργικός για εσάς. Θα νιώσετε πως όλα ρέουν εύκολα και αβίαστα, ενώ θα μπορέσετε να βοηθήσετε αγαπημένα πρόσωπα που το έχουν ανάγκη. Η έκλειψη της Σελήνης στις 8 Νοεμβρίου φέρνει καταπληκτικά νέα για μια φιλία ή μια επαγγελματική συνεργασία. Από την άλλη, η είσοδος του Δία στους Ιχθείς στο τέλος του μήνα θα ξυπνήσει την επαναστατική πλευρά σας, καλώντας σας να εξερευνήσετε εξωτερικά θέματα για τους επόμενους δύο μήνες. Είναι μια ευκαιρία να εκτονώσετε την περιέργειά σας, αφιερώνοντας χρόνο σε νέες ασχολίες.

Λέων

Το 2022 ήταν μια χρονιά τεράστιων αλλαγών για εσάς και ο Νοέμβριος δεν πρόκειται να είναι πιο ήσυχος. Η πανσέληνος της 8ης Νοεμβρίου μπορεί να σας δημιουργήσει την ανάγκη να επιλέξετε μεταξύ της καριέρας, της προσωπικής σας ζωής και μιας σημαντικής σχέσης. Ακούστε την καρδιά σας και ακολουθήστε εκείνο που νιώθετε πιο σωστό για εσάς. Το κλίμα αλλάζει από τα μέσα του μήνα, με την έλευση της εποχής του Τοξότη, οπότε και θα δώσετε προτεραιότητα στη διασκέδαση.

Παρθένος

Αγαπητοί Παρθένοι, ο ανάδρομος Άρης σας βάζει τρικλοποδιές, αφού καθυστερεί τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μην πιέζετε τις καταστάσεις, ειδικά στις 4, 11, 18, 19 και 29 Νοεμβρίου. Αντίθετα, εστιάστε σε ένα νέο χόμπι, σχεδιάστε ένα ταξίδι ή ασχοληθείτε με κάτι που διεγείρει την περιέργειά σας. Στις 23 Νοεμβρίου, μια σχέση μπορεί να βελτιωθεί. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε το επόμενο βήμα, επομένως αρκεστείτε στο να απολαύσετε την γλυκιά ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί.

Ζυγός

Τα οικονομικά θέματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο στις αρχές του μήνα. Εάν είστε σε μια σοβαρή σχέση, η σεληνιακή έκλειψη της 8ης Νοεμβρίου ίσως σας ζητήσει να πάρετε αποφάσεις. Ένα ταξίδι ή μια δραστηριότητα που περιμένατε πώς και πώς ενδέχεται να ακυρωθεί. Ίσως δείτε μια ευκαιρία να παρουσιάζεται γύρω στις 23 Νοεμβρίου, με τη νέα Σελήνη να δημιουργεί τις συνθήκες που θα σας επιτρέψουν να πλεύσετε προς νέους ορίζοντες. Εναλλακτικά, ίσως είναι η ώρα να γραφτείτε σε μια νέα δραστηριότητα, που θα κρατήσει το μυαλό σας απασχολημένο, τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί έχουν την τιμητική τους, αλλά και περίσσια έμπνευση, αφού μαθαίνουν στους γύρω τους πώς να μετατρέπουν τη σκοτεινή πλευρά τους σε δύναμη. Η 8η Νοεμβρίου φέρνει μια αλλαγή σε κάποια από τις σχέσεις σας. Η λογική επιστρέφει μεταξύ 9 και 20 Νοεμβρίου για να βοηθήσει την κατάσταση, ενώ στη συνέχεια η δημιουργικότητά σας αναζωπυρώνεται. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να καταπιαστείτε με ένα καλλιτεχνικό έργο, το οποίο είχατε παραμελήσει.

Τοξότης

Ο μήνας ξεκινά με εσάς να αισθάνεστε κουρασμένοι. Είναι καιρός να ξεκουραστείτε. Αξιοποιήστε αυτή την ευκαιρία ώστε να καταγράψετε τις σκέψεις σας και να τις βάλετε σε μια τάξη. Η ενέργειά σας επανέρχεται στα μέσα του μήνα, με την Αφροδίτη στο ζώδιό σας να σας ωθεί σε στιγμές διασκέδασης και ευχαρίστησης. Με την έλευση του Ήλιου, στις 22 του μήνα, βεβαιωθείτε ότι έχει θέσει κάποιους προσωπικούς στόχους ανάπτυξης και ακολουθήστε τους.

Αιγόκερως

Αιγόκεροι, η σεληνιακή έκλειψη της 8ης Νοεμβρίου φέρνει για εσάς συνταρακτικές αποκαλύψεις, αφού θα σας δείξει ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι. Αν και δυσκολεύεστε να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, κάντε το και θα νιώσετε καλύτερα. Η εποχή του Τοξότη, που ξεκινά στις 22 Νοεμβρίου, είναι για εσάς μια περίοδος ενδοσκόπησης. Στις 22 και 23 Νοεμβρίου προτιμήστε να περάσετε χρόνο μόνοι και να σκεφτείτε προς ποια κατεύθυνση θέλετε να κινηθείτε το νέο έτος που πλησιάζει.

Υδροχόος

Το 2022 ήταν μια απαιτητική χρονιά και ο Νοέμβριος θα λειτουργήσει σαν flash back για όλα όσα συνέβησαν τη χρονιά που πέρασε. Στις 8 Νοεμβρίου θα χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να επηρεάσουν μια στενή σας σχέση. Η εποχή του Τοξότη είναι ιδανική για να πάρετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να φύγετε για μέρη μακρινά. Ένα ταξίδι σε ένα εξωτικό μέρος θα μπορούσε να διευρύνει τους ορίζοντές σας και να σας κάνει να διακρίνετε πιο καθαρά τις δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά σας. Μια ολοκαίνουργια αρχή σας περιμένει στην επόμενη γωνία.

Ιχθύες

Εάν παρατηρείτε καθυστερήσεις στην παραγωγικότητά σας, αυτό είναι δουλειά του ανάδρομου Άρη, αγαπητοί Ιχθύες. Κι ενώ αυτό μπορεί να σας προκαλεί δυσφορία, στην πραγματικότητα σας χαρίζει μια μοναδική ευκαιρία να εστιάσετε στα αγαπημένα σας πράγματα: Ξεκουραστείτε και αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας να δημιουργήσει. Φροντίστε τον εαυτό σας και θα νιώσετε σύντομα τις ευεργετικές επιπτώσεις που θα έχει αυτό για εσάς. Προς το τέλος του μήνα, θα νιώσετε την εσωτερική σας φωτιά να αναζωπυρώνεται. Αυτή θα σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας.