Οι πρώτες καλοκαιρινές διακοπές με τ@ σύντροφό σου είναι πάντα μια αγχωτική κατάσταση -ειδικά αν είστε στην αρχή της σχέσης σας και δεν έχετε βιώσει ακόμα τα καλά της συγκατοίκησης.

Πραγματικά, υπάρχουν πολλά ζευγάρια, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου (προ αμνημονεύτων ετών βέβαια), τα οποία αντί να χαίρονται για αυτές τις πολυπόθητες στιγμές χαράς, αντιθέτως στρεσάρονται πάρα πολύ ακόμα και για τα πιο απλά.

Αυτό βέβαια, οφείλεται στο ότι, για πρώτη φορά θα “αναγκαστείτε” να αναπτύξετε μια παραπάνω οικειότητα, εκτός από αυτή που ήδη έχετε. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, θα μοιραστείτε τον ίδιο χώρο, το ίδιο κρεβάτι και όλες τις μέρες των διακοπών σας, συνεχόμενα.

Αυτομάτως, αυτό υποκινεί έναν εσωτερικό φόβο, ο οποίος εκφράζεται ως ο φόβος του “ότι θα γνωριστείτε καλύτερα”. Είναι μια διαδικασία όμως, που -αν θέλεις όντως να κρατήσεις αυτή τη σχέση- κάποια στιγμή θα την περάσεις. Το θέμα λοιπόν, είναι το πόσο άνετα νιώθεις με τ@ σύντροφό σου και αυτ@ς με σένα.

Το πρώτο αυτό ταξίδι λοιπόν, είναι ένα ταξίδι έρωτα αλλά και ανακαλύψεων.

Εμείς σου δίνουμε ένα top five συμβουλών, για να ξεπεράσεις το στρες και να απολαύσεις τις πρώτες καλοκαιρινές διακοπές σου με το αμόρε σου.

Κανόνας νο 1: μην έχεις υπερβολικές προσδοκίες.

Αυτό σημαίνει να μην προϋποθέτεις το πως αντιδρά και συμπεριφέρεται το έτερον σου ήμισυ και απλά να αφεθείς να το γνωρίσεις καλύτερα.

Οφείλεις να δώσεις τον απαιτούμενο χώρο, για να μάθεις καλύτερα τις αντιδράσεις και τις μικροπαραξενιές του άλλου, όπως βέβαια θα κάνει κι αυτ@ για σένα. Έτσι και αυτ@ θα νιώσει άνετα και εσύ δεν θα είσαι τόσο στην τσίτα.

Κανόνας νο 2: μη κάνεις σχέδια.

Μην οργανώνεις εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια αυτού του ταξιδιού, γιατί στο τέλος θα μείνεις στις λεπτομέρειες και θα χάσεις την ουσία. Σε αυτές τις διακοπές πας για να περάσεις καλά, να νιώσεις χαρά και να ζήσεις ελεύθερα τον έρωτά σου.

Χαλάρωσε λοιπόν, κι απόλαυσέ το.

Κανόνας νο 3: μη γκρινιάζεις.

Σαφώς και σου ευχόμαστε τα πράγματα να σου πάνε τέλεια και να είναι όλα όπως τα έχεις ονειρευτεί.

Αλλά, έχε στο νου σου ότι μπορεί να υπάρξουν και κάποιες μικροαναποδιές. Μπορεί για παράδειγμα, το δωμάτιο του ξενοδοχείου να μην έχει τη θέα που ήθελες ή ο καιρός να μην είναι ιδανικός.

Δεν πειράζει. Απλά βολέψου όπως μπορείς, και μην γκρινιάζεις. Αν αρχίσεις τη μίρλα, για το πόσο τραγικό είναι αυτό που συμβαίνει και πόσο σου χάλασε το ταξίδι, σε βλέπω να γυρίζεις πίσω φρεσκοχωρισμέν@.

Γιατί σε αυτό το ταξίδι, σημασία έχει η παρέα και μόνο. Οπότε, ότι και να συμβεί, αυτό που μετράει είναι να μη χαλάσει η διάθεση και ο ρομαντισμός.

Κανόνας νο 4: αυτοσχεδίασε.

Άφησε το ταξίδι αυτό να εξελιχθεί μόνο του και βρες απλά ωραίες ιδέες για να περάσετε καλά. Ο αυτοσχεδιασμός και τα απρόοπτα είναι συνήθως και τα πιο ωραία.

Από το να οργανώσεις μια βόλτα σε ένα εξωτικό μέρος, μέχρι να κανονίσεις ένα ρομαντικό δείπνο της τελευταίας στιγμής, μη διστάσεις να είσαι αυθόρμητ@ κι εφευρετικ@.

Κανόνας νο 5: αφέσου σε νέες προκλήσεις.

Αντιμετώπισε αυτό το ταξίδι σαν, να είναι η πρώτη φορά που κάνεις κάτι τέτοιο και μην έχεις ως οδηγό παλιότερες εμπειρίες σου.

Αυτό σημαίνει ότι, πρέπει να είσαι θετικ@ σε νέες προτάσεις και να δείχνεις τον δέοντα ενθουσιασμό, ακόμα κι αν είσαι επιφυλακτικ@. Μπορεί να μην σας αρέσουν τα ίδια πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να γίνεται το δικό σου.

Αν θέλεις να περάσεις καλά θα πρέπει να είσαι συγκαταβατικ@ και να έχεις καλή διάθεση.

Άλλωστε τα ταξίδια είναι για να περνάμε καλά με τους άλλους κι αυτοί καλύτερα με εμάς. Bon Voyage.