Μπορεί τίποτα να μην έχει πάει όπως το είχες σχεδιάσει για αυτήν την Πρωτοχρονιά αλλά, αν σε παρηγορεί, δεν είσαι μόνη. Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν προβλέψει ότι για άλλη μια χρονιά δεν θα βγούμε να διασκεδάσουμε όπως πριν την πανδημία, αλλά λίγοι αυτοί που πραγματικά το είχαν πιστέψει και δεν είχαν κανονίσει κάτι, το οποίο φυσικά τώρα ακυρώθηκε.

Αλλά για όσο ακόμα η κυκλοφορία επιτρέπεται, εμείς θα σου προτείνουμε πράγματα για να δεις και να κάνεις το Σαββατοκύριακο. Αρκεί και εσύ από την πλευρά σου να τηρείς όλα τα μέτρα προστασίας για εσένα και τους γύρω σου!

Chocolate Fest 2021 – Xmas Edition

Το Chocolate Fest XMAS Edition επιστρέφει για τρίτη φορά για να φέρει κοντά μερικά από τα πιο αγαπημένα μας πράγματα στον κόσμο: τα Χριστούγεννα, την μουσική, τους παραμυθένιους γευστικούς πειρασμούς και φυσικά… την σοκολάτα!

Για 10 μέρες, από τις 24 Δεκεμβρίου μέχρι τις 2 Ιανουαρίου το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ στο Γκάζι μετατρέπεται σε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι και φιλοξενεί την μεγαλύτερη γιορτή σοκολάτας στην Ελλάδα.

Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης “Βιενέζικα Βαλς”

Η Διάσημη Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης παρουσιάζει φέτος την σπουδαία Πρωτοχρονιάτικη συναυλία στην αίθουσα του Christmas Theater.

2 Ιανουαρίου 2022

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ: Το νέο έργο της Αγγελικής Δαρλάση «Πέφτει χιόνι και είναι ροζ» για 10 παραστάσεις

Ένας πολυπολιτισμικός θίασος με ηθοποιούς, μουσικούς και ερμηνευτές από διαφορετικές χώρες αφηγείται μια ιστορία ικανή να φέρει κοντά παιδιά από όλα τα μέρη του κόσμου. Φέτος, τη σκυτάλη των Χριστουγεννιάτικων Ιστοριών παίρνει η σκηνοθέτις Γιολάντα Μαρκοπούλου, που συγκροτεί έναν πολυπολιτισμικό θίασο με ηθοποιούς, μουσικούς και ερμηνευτές από διαφορετικές χώρες για να αφηγηθούν μια ιστορία ικανή να φέρει κοντά παιδιά από όλα τα μέρη του κόσμου, που τα ενώνει η ανάγκη να πλησιάσουν τους συνομηλίκους τους και να διαμορφώσουν σχέσεις που βασίζονται στην κατανόηση, την αποδοχή και την αλληλοϋποστήριξη.

Από τις 23 Δεκεμβρίου και μόνο για δέκα παραστάσεις, το νέο έργο της Αγγελικής Δαρλάση, «Πέφτει χιόνι και είναι ροζ» -γραμμένο ειδικά για τις Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ- έρχεται να φωτίσει τα φετινά μας Χριστούγεννα με ζωντανή μουσική, τραγούδια, κουκλοπαίκτες, έμφαση στην κίνηση και δυνατότητα διάδρασης. Η παράσταση αναδεικνύει τη μοναδικότητα κάθε παιδιού, τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας, ενώ παράλληλα επιχειρεί να αναδείξει την ανάγκη ευαισθητοποίησης σε σχέση με την κλιματική κρίση.

Θέατρο – Τα «Κόκκινα Φανάρια» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, ανάβουν τα queer φώτα τους στον Cartel Τεχνοχώρο

Τα «Κόκκινα φανάρια» ανάβουν τα queer φώτα τους από την 1η Ιανουαρίου στον Cartel Τεχνοχώρο. Μια παράσταση βασισμένη στα «Κόκκινα Φανάρια» του Αλέκου Γαλανού.

Θέατρο – “Ο κατά φαντασίαν ασθενής” του Μολιέρου στο 104

Η ομάδα GAFF μεταφέρει στη σκηνή την κωμωδία του Μολιέρου “Ο κατά φαντασίαν ασθενής”.

Από 1 Ιανουαρίου 2022

Σινεμά – Μικρή Μαμά – Petite Maman

Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν…

Από 30 Δεκεμβρίου 2021

Ντοκιμαντέρ – Gunda

Το ανθρώπινο είδος, έχοντας υιοθετήσει μια εγωκεντρική κοσμοθεωρία, θεωρεί πως τα ζώα δεν διαθέτουν την παραμικρή ικανότητα να αναπτύξουν συναισθήματα, συνείδηση ή βούληση. Ωστόσο, η γνωριμία με μια αξιαγάπητη γουρουνίτσα (την Γκούντα του τίτλου), δύο τετραπέρατες αγελάδες, αλλά και ένα μονοπόδαρο κοτόπουλο που κλέβει την παράσταση, φτάνει και περισσεύει για να επαναπροσδιορίσετε την ηθική σας στάση απέναντι στα ζώα. Ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ που κατεδαφίζει κάθε υπόνοια μοναδικότητας του ανθρώπου, υπενθυμίζοντάς μας την αυταπόδεικτη αξία κάθε ζωής σε αυτό το σύμπαν.

Από 23 Δεκεμβρίου 2021

Δωρεάν τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Εάν δεν το γνωρίζεις, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο είναι ελεύθερη, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα από 1η Νοεμβρίου έως 31η Μαρτίου εκάστου έτους.

Για όλες τις εκδηλώσεις θα πρέπει να επικοινωνήσεις πρώτα με τον διοργανωτή για να ενημερωθείς για τυχόν αλλαγές.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς θα ακυρώσεις ραντεβού την τελευταία στιγμή, χωρίς να παρεξηγηθείς