Για μερικούς η διακόσμηση είναι μια συναρπαστική και δημιουργική διαδικασία. Για άλλους, είναι ένα πολύ αγχωτικό task. Ακόμα και εκείνοι όμως που απολαμβάνουν το σχεδιασμό και τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων πολλές φορές δυσκολεύονται. Υπάρχει επίσης το θέμα του κόστους. Ο προϋπολογισμός που έχεις για τη διακόσμηση ή την ανακαίνιση ενός χώρου, αποτελεί συχνά εμπόδιο, ακόμη και για τους επαγγελματίες.

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων χρησιμοποιούν συχνά όμως προσιτά αντικείμενα για να κάνουν την εμπειρία διακόσμησης λιγότερο αγχωτική και πολύ πιο ευφάνταστη. Και εδώ θα δεις ποια είναι αυτά!

Χρώμα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sᴀɴᴅʀᴀ (@misdihei)

Είτε έχεις μεγάλο ή μικρό προϋπολογισμό, η Penny D. Francis, ιδιοκτήτρια του Eclectic Home στη Νέα Ορλεάνη, λέει ότι υπάρχουν πολλές προσιτές και εντυπωσιακές προσεγγίσεις, όσον αφορά το χρώμα στη διαδικασία της διακόσμησης. «Το να βάψεις τον χώρο σου είναι η μικρότερη επένδυση με τη μεγαλύτερη απόδοση», εξηγεί.

Έργα τέχνης

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Poster Store (@posterstore)

Το έργα τέχνης θεωρούνται πολύ ακριβά από πολλούς. Η Sheryl McLean, πρόεδρος και art director της εταιρείας σχεδιασμού, McLean and Tircuit, λέει: «Αν δεν υπάρχει αρκετός προϋπολογισμός για πρωτότυπα ή ακριβά έργα τέχνης, ενδέχεται να ζητήσω από τους πελάτες μου φωτογραφίες ή, ακόμα καλύτερα, μια καρτ ποστάλ των αγαπημένων τους ταξιδιωτικών προορισμών. ” Προτείνει να εκτυπώσεις και να τοποθετήσεις καρτ-ποστάλ σε όμορφα πλαίσια, έτσι ώστε να εναρμονίζονται με τη διακόσμηση.

Φυτά και λουλούδια

Ένας όμορφος και οικονομικός τρόπος για να γεμίσεις το σπίτι σου με χρώμα και ζωή; Φυτά και λουλούδια! «Τα φυτά και τα φρέσκα λουλούδια είναι μια όμορφη, φθηνή πινελιά πολυτέλειας», λέει η Francis. «Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο μπολ, μια κανάτα νερού ή ένα ιδιαίτερο βάζο για να δημιουργήσεις τις ανθοσυνθέσεις σου.

Επαγγελματική συμβουλή: Τα κλαδιά, τα φυτά και τα αποξηραμένα λουλούδια είναι τα πιο φιλικά προς τον προϋπολογισμό σου, καθώς αντέχουν πιο πολύ από τα φρέσκα λουλούδια, απαιτώντας λίγη έως καθόλου φροντίδα.

Διακοσμητικά αντικείμενα

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ACM Interiors (@acminteriors)

Συχνά τα μικρά πράγματα φέρνουν μεγάλη χαρά στη ζωή. Το ίδιο ισχύει και για το σπίτι σου. Τα διακοσμητικά αντικείμενα αλλάζουν τελείως τους χώρους και είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να προσθέσεις την προσωπικότητα σου σε ένα δωμάτιο.

featured photo: @meandering_mari