Πότε ήταν η τελευταία φορά που κοιμήθηκες όλη τη νύχτα; Η τελευταία φορά που δεν ξύπνησες από τον ύπνο σου μη μπορώντας να κοιμηθείς ξανά; Η τελευταία φορά που ξύπνησες το πρωί και είπες ”απόψε κοιμήθηκα πολύ ήρεμα”;

Σε περίπτωση που σε άγχωσε όμως αυτή η σκέψη, μάθε πως σύμφωνα με τη θεραπεύτρια ύπνου Nerina Ramlakhan, ο μέσος άνθρωπος ξυπνάει περίπου 10-15 φορές τη νύχτα. Και όχι σε κάποιες περιόδους, αλλά κάθε νύχτα. Και είναι λογικό εάν το σκεφτείς. Διανύουμε μια περίοδο με πολύ έντονη καθημερινότητα, γεμάτη ανησυχίες και άγχος. Όλες αυτές οι αρνητικές σκέψεις δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας την ώρα που κοιμάσαι. Ίσα ίσα, τότε είναι που έρχονται ξανά στην επιφάνεια και σε ξυπνάνε.

Την ώρα που ξυπνάς η νευρικότητά σου αυξάνεται αφού κοιτάς την ώρα, υπολογίζεις πόση ώρα είσαι ξύπνια και σε πόση ώρα χτυπάει το ξυπνητήρι για να πας στη δουλειά. Και όσο περισσότερο αγωνίζεσαι να κοιμηθείς ξανά τόσο επιμένει η νευρικότητά σου και χάνεις εντελώς τον ύπνο σου.

Πώς όμως θα σε ξαναπάρει ο ύπνος;

Η Ramlakhan ισχυρίζεται ότι υπάρχει μια πολύ απλή άσκηση που βασίζεται στην ”αυτο-αγάπη” για να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς άμεσα. Κλείσε τα μάτια σου και πες αργά στον εαυτό σου τα παρακάτω λόγια:

  • Λατρεύω το δεξί μου πόδι
  • Λατρεύω το μεγάλο μου δάχτυλο
  • Λατρεύω το μικρό μου δάχτυλο
  • Λατρεύω όλα τα δάχτυλα στο δεξί μου πόδι
  • Λατρεύω τον δεξιό μου αστράγαλο
  • Λατρεύω το κάτω μέρος του δεξιού μου ποδιού
  • Συνεχίζεις με τις ίδιες φράσεις και για το αριστερό σου πόδι

Εάν ξεχάσεις πού βρίσκεσαι ή μπερδευτείς απλά ξεκινάς πάλι από την αρχή.

Αυτή ή άσκηση όχι μόνο ηρεμεί τις σκέψεις σου, ξεχνιέσαι και κοιμάσαι πιο εύκολα αλλά σε βοηθάει να κοιμηθείς μέσα σε ένα πέπλο αγάπης και επιβεβαίωσης. Και στην τελική, εάν δεν πεις αυτά τα λόγια πρώτη εσύ στον εαυτό σου, ποιος περιμένεις να τα πει;

featured photo: @mizzdalina