Η δικαιολογία της έλλειψης χρόνου είναι η εύκολη λύση.

Για να είμαστε δίκαιοι περίπου το 25% των φορών που ακυρώσαμε το γυμναστήριο ήταν επειδή ήμασταν πραγματικά απασχολημένοι ή κουρασμένοι. Όσο για το άλλο 75%, μπορεί να ήμασταν όντως απασχολημένοι, αλλά πιθανότατα θα μπορούσαμε να είχαμε στριμώξει κάπου στο πρόγραμμα μια προπόνηση αντί να ξαπλώσουμε στον καναπέ παρακολουθώντας Netflix.

«Μια αποτελεσματική προπόνηση σχετίζεται με την αύξηση του καρδιακού μας ρυθμού και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό», εξηγεί η Ashley Joi, προπονήτρια στην εφαρμογή Centr του Chris Hemsworth. Μια πιο σύντομη προπόνηση από τις κλασικές μπορεί να είναι στην πραγματικότητα πιο αποτελεσματική επειδή έχεις λιγότερο χρόνο και πιέζεις τον εαυτό σου περισσότερο. 

Τρέξιμο έξω

Το cardio είναι ιδιαίτερα σημαντικό όσο μεγαλώνουμε. Η καρδιαγγειακή άσκηση σχετίζεται άμεσα με το πόσο σκληρά δουλεύει η καρδιά μας και μπορεί να μας κάνει να αναπνέουμε με δυσκολία, να ιδρώνουμε πολύ και να νιώθουμε άβολα, ειδικά αν δεν το έχουμε συνηθίσει. Επιπλέον, υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη εκτός από την ενίσχυση του καρδιακού μας παλμού και της αντοχής. Η Joi λέει ότι μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμόμαστε καλύτερα, να κάνει το σώμα μας πιο ευκίνητο και ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό μας.

Ξεκίνησε με πιο σύντομες προπονήσεις, ασκήσεις με το σωματικό σου βάρος, περπάτημα, χορό κ.λπ. Απλώς ξεκίνησε. Δεσμεύσου σε ένα πρόγραμμα δύο ημέρες την εβδομάδα. Στη συνέχεια, μετά από μερικές εβδομάδες, αύξησε τις έως και τρεις ημέρες. Στη συνέχεια πρόσθεσε 10 λεπτά επιπλέον σε αυτές τις τρεις προπονήσεις.

Ένας καλός τρόπος που ταιριάζει στους περισσότερους είναι να σημειώσεις τη μισάωρη προπόνησή σου στο ημερολόγιό σου μαζί με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου. Μια προπόνηση 30 λεπτών είναι μόνο το 2% της ημέρας σου, οπότε βρες χρόνο για αυτήν, λένε οι γυμναστές.

Εδώ μπαίνουν οι στόχοι. Η Joi λέει ότι βοηθάει να έχεις έναν σκοπό, και αυτός μπορεί να είναι οτιδήποτε. Η Joi λέει ότι το γεγονός ότι έχεις δεσμευτεί σε κάποιον για τον στόχο σου μπορεί να είναι ένας μεγάλος παράγοντας, επομένως το να προπονείσαι με έναν φίλο θα σε βοηθήσει να παραμείνεις σε καλό δρόμο και θα σου παρέχει και ενθάρρυνση.

Ένας άλλος σημαντικός κανόνας που πρέπει να θυμάσαι είναι να μην τιμωρείς ή μην απογοητεύεσαι αν δυσκολεύεσαι. Τη μια μέρα μπορεί να έχεις ενέργεια και την επόμενη να μην έχεις την ίδια διάθεση, σημασία να μην τα παρατάς και να συνεχίσεις να δουλεύεις για τους στόχους σου. Να είσαι καλός και ευγενικός με τον εαυτό σου.

Προπονήσεις με το σωματικό σου βάρος

Ένα εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσεις είναι να επιλέξετε ένα πρόγραμμα με ασκήσεις με το σωματικό σου βάρος. Ρύθμισε ένα χρονόμετρο για 40 δευτερόλεπτα άσκησης και 20 δευτερόλεπτα ξεκούρασης. Συνήθως αυτά τα προγράμματα περιλαμβάνουν ασκήσεις όπως push-ups, lunges, squats και παραλλαγές σανίδας.

Power Walks

Περπάτησε με ρυθμό που αισθάνεσαι ελαφρώς άβολα και προσπάθησε να διατηρήσεις αυτόν τον ρυθμό για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια επιβράδυνε τον ρυθμό για δύο λεπτά και επανάλαβε αυτόν τον κύκλο πέντε έως οκτώ φορές.