Το BBC One και τα Amazon Studios ένωσαν τις δυνάμεις τους με την εξαιρετικά ταλαντούχα ηθοποιό Emily Blunt για να μας μεταφέρουν μια επική ιστορία αγάπης και εκδίκησης που διαδραματίζεται στο μυθικό μεσοαμερικανικό τοπίο το έτος 1890. 

Το plot

Σε αντίθεση με τόσα άλλα γουέστερν, το The English επικεντρώνεται σε μια αριστοκρατική Αγγλίδα – όχι έναν Αμερικανό καουμπόη. Mια Αγγλίδα που θέλει να πάρει εκδίκηση.

Σύμφωνα με την περίληψη της σειράς, η Cornelia Locke φτάνει στη Δύση αναζητώντας τον άντρα που πιστεύει ότι είναι υπεύθυνος για το θάνατο του γιου της.

Δεν αργεί να ενώσει τις δυνάμεις της με τον Eli Whipp, πρώην μέλος του ιππικού και μέλος του Pawnee Nation. Μαζί θα διασχίσουν “ένα απότομο τοπίο χτισμένο πάνω σε όνειρα και αίμα” και θα ανακαλύψουν μια κοινή ιστορία που πρέπει να κερδιθεί με κάθε κόστος, εάν κάποιος από τους δύο θέλει να επιβιώσει.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουν ολοένα και πιο τρομακτικά εμπόδια που θα τους δοκιμάσουν μέχρι τέλους, σωματικά και ψυχολογικά», συνεχίζει η περίληψη. «Όμως, καθώς κάθε εμπόδιο ξεπερνιέται, τους φέρνει πιο κοντά στον απόλυτο προορισμό τους, τη νέα πόλη Hoxem, στο Wyoming.

«Εδώ, μετά από έρευνα του τοπικού σερίφη Robert Marshall (Stephen Rea) και της νεαρής χήρας Martha Myers (Valerie Pachner) για μια σειρά από παράξενες και μακάβριες ανεξιχνίαστες δολοφονίες, θα γίνει πραγματικά κατανοητή ολόκληρη η ιστορία τους και θα έρθουν αντιμέτωποι με το μέλλον που πρέπει να αποδεχτούν».

Οι πρωταγωνιστές 

Εκτός της Blunt, o Chaske Spencer, του Twilight, θα πρωταγωνιστήσει δίπλα της ως Eli Whipp. Οι Rafe Spall, Tom Hughes, Stephen Rea, Valerie Pachner, Toby Jones, Ciaran Hinds, Malcolm Storry, Steve Wall, Nichola McAuliffe, Sule Rimi και Cristian Solimeno έχουν αναλάβει επίσης σημαντικούς ρόλους σε αυτή την ιστορία.

Το The English θα προβληθεί τον Νοέμβριο, χωρίς να έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία. Ως κοινοπραξία μεταξύ του BBC και της Amazon Studios, η σειρά προς το παρόν θα κάνει πρεμιέρα στο BBC Two και στο BBC iPlayer στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Prime Video στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.