Η Cailee Spaeny, αναλαμβάνει τον ρόλο, με τον Jacob Elordi του Euphoria να τη συνοδεύει, ως ο βασιλιάς του ροκ εν ρολ.

Σε μια συνέντευξη στη Vogue νωρίτερα φέτος, η Sofia Coppola είχε δηλώσει: «Όταν γύριζα την Priscilla, υπήρχαν πολλές στιγμές που μου θύμισαν άλλες ταινίες που είχα κάνει. Έμοιαζε σαν μια κορύφωση της δουλειάς μου και παράλληλα μια στιγμή πλήρους κύκλου. Υπήρχαν μερικές στιγμές που σκέφτηκα: «Θεέ μου, απλώς επαναλαμβάνομαι;» Μοιάζει πολύ με τη Μαρία Αντουανέτα; Αλλά είμαι εντάξει με αυτό τώρα. Η έννοια της «συζύγου τρόπαιο» ήταν πάντα ενδιαφέρουσα για μένα και η Priscilla με άφησε να το εξερευνήσω, σε ένα νέο περιβάλλον».

Η ταινία θα αντλήσει στοιχεία από το βιβλίο της Priscilla Presley (1985), Elvis and Me, με την ίδια να είναι εκτελεστική παραγωγός. «Την έχω συναντήσει μερικές φορές και ήταν απίστευτα ανοιχτή», είπε η σκηνοθέτης. «Θέλω να είναι συναισθηματικά αυθεντικό. Ένας φίλος μου μιλούσε γι’ αυτήν πρόσφατα και φτάσαμε να συζητάμε για το βιβλίο. Το διάβασα ξανά και με συγκίνησε πραγματικά η ιστορία της. Το πιο δύσκολο κομμάτι της συγγραφής του σεναρίου ήταν απλώς να επεξεργαστείς τόσες πολλές λεπτομέρειες από τις σημειώσεις της».

Το Priscilla θα επικεντρωθεί στη ζωή της  ηρωίδας από τα 15 έως τα 27, εξιστορώντας το αμφιλεγόμενο ειδύλλιό της με τον θρυλικό μουσικό. Γνώρισε τον σούπερ σταρ όταν εκείνη ήταν μόλις 14 ετών και εκείνος ήταν 24 και εν μέσω της στρατιωτικής του θητείας στη Γερμανία. Το ζευγάρι παντρεύτηκε όταν εκείνη ήταν 21 ετών. Έναν χρόνο αργότερα απέκτησαν μια κόρη, τη Λίζα Μαρί και τελικά χώρισαν μετά από έξι χρόνια γάμου.

Μετά το ντεμπούτο της ταινίας στο Φεστιβάλ της Βενετίας, περιμένουμε ότι η Priscilla θα έχει υποψηφιότητες —από κοστούμια και σκηνικά μέχρι προσαρμοσμένο σενάριο— μόλις ξεκινήσει η σεζόν των βραβείων.

Η ταινία Priscilla θα φτάσει στους κινηματογράφους στις 3 Νοεμβρίου.