fasolakia

Πράσινα φασολάκια με πορτοκάλι και γκρεμολάτα αμυγδάλου

Αν θες ένα καλοκαιρινό ελαφρύ και δροσερό αρωματικό φαγητό με λαχανικά εποχής που μπορείς να το έχεις στο ψυγείο σου και απλώς να το σερβίρεις όταν πεινάς σου έχουμε τη λύση. Θα φτιάξεις τα πράσινα φασολάκια με έναν τελείως καινούργιο τρόπο που θα λατρέψεις. Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως κυρίως γεύμα ή ακόμα να τα σερβίρεις σαν συνοδευτικό σε ένα τραπέζι που θα κάνεις. Επιπλέον, η εν λόγω συνταγή είναι τόσο εύκολη που δεν χρειάζεται να κάνεις άνω κάτω όλη την κουζίνα για να την πετύχεις.

Θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό φασολάκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
  • 1/2 κούπα καβουρδισμένα αμύγδαλα κομμένα
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Μέθοδος:

Βάλε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και πρόσθεσε αλάτι. Βράσε τα φασολάκια για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να είναι ακόμα τραγανά. Σε ένα μπολ βάλε νερό με παγάκια ώστε να μεταφέρεις τα φασολάκια κατευθείαν εκεί μετά το βράσιμο. Με αυτό τον τρόπο κατεβάζεις τη θερμοκρασία τους και σταματούν να βράζουν. Έτσι πετυχαίνεις να τα διατηρήσεις τραγανά και να μη χάσουν το χρώμα τους.

Σε ένα μικρό τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο και τσιγάρισε το σκόρδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε το δενδρολίβανο και μόλις το σκόρδο μαλακώσει σβήσε τη φωτιά. Πρόσθεσε τα αμύγδαλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και μετά τον μαϊντανό και ανακάτεψε καλά.

Βάλε τα φασολάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στεγνώσουν και άπλωσε τα σε μία πιατέλα. Ρίξε από πάνω την γκρεμολάτα αμυγδάλου και σέρβιρε.

Featured photo: www.womansday.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.