Δε νιώθω cool. Θα ήθελα, αλλά ξέρω πως δεν είμαι. Γνωρίζω όμως πολλά τέτοια κορίτσια. Είναι άνετα, χαλαρά, δεν φοβούνται, ζουν μία ζωή χωρίς συμβιβασμούς. Είναι έξυπνα, ανεξάρτητα, ξέρουν να μετατρέπουν το μειονέκτημα σε πλεονέκτημα και έχουν στόχους. Στην πραγματικότητα ξέρουν τι θέλουν, αλλά και αν αλλάξουν γνώμη είναι ΟΚ μ’ αυτό. 

Ένα cool κορίτσι ζει με τις δικές του πεποιθήσεις, αξίες και αρχές. Ξέρει καλά πως λίγα πράγματα στη ζωή αξίζουν να μας αγχώνουν.

Παρακάτω θα βρεις τα 8 πράγματα για τα οποία ένα cool κορίτσι δεν δίνει δεκάρα:

1. Οι τάσεις της μόδας

Δεν την απασχολούν θέματα όπως το βάρος ή η περιφέρεια της. Τότε γιατί να τη νοιάζει ποια παπούτσια θα φορεθούν φέτος την άνοιξη; Αν τα στενά μαύρα φορέματα και τα ψηλά παπούτσια δεν είναι το στυλ της τότε δεν υπάρχει περίπτωση να τα φορέσει σε καμία από τις περιστάσεις που προτείνονται.

Τα cool κορίτσια φοράνε αυτά που τους αρέσουν και νιώθουν άνετα μέσα σ’ αυτά. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι φοράνε αλλά να το φοράνε με αυτοπεποίθηση.

2. Τι σκέφτονται οι άλλοι

Η cool τύπισσα ζει χωρίς την αγωνία τι σκέφτηκε η κυρία στο περίπτερο όταν την είδε με τις πυτζάμες και τη μάσκαρα από το προηγούμενο βράδυ. Ξέρει την αξία της και δίνει σημασία μόνο σε όσα πραγματικά θα έπρεπε να έχουν σημασία. Σέβεται τον εαυτό της τόσο που δεν περιμένει από τους άλλους να την αποδεχτούν.

Ξέρει ακριβώς τι τύπος ανθρώπου είναι και δεν έχει καμία σημασία για εκείνη η δική σου και η δική μου κριτική. Έτσι, αν κάποιος δεν την συμπαθεί, δεν είναι δικό της πρόβλημα.

3. Το να έχουν ένα “90-60-90” σώμα

Τα χαλαρά κορίτσια δεν ”αγοράζουν” τάσεις και στερεότυπα που σερβίρουν η βιομηχανία της μόδας και τα media. Τα cool κορίτσια αγαπούν τον εαυτό τους ακριβώς όπως είναι. Βρίσκουν την ομορφιά στις ατέλειες τους. Μπορούν να αναγνωρίσουν τη διαφορετικότητά τους και τους αρέσει αυτό.

Δεν έχει καμία σημασία το ένα κιλό λιγότερο ή περισσότερο γιατί ξέρουν ότι το βάρος και η εικόνας τους δεν τις καθορίζει. Το μόνο που έχει σημασία είναι να αγαπούν το σώμα τους και να το φροντίζουν να είναι υγιές.

4. Δεν περιμένουν να τις αποδεχτούν οι άλλοι

Δεν έχει καμία αξία να είσαι μία ακόμα από το πλήθος. Η cool γυναίκα ενδιαφέρεται για τον αληθινό εαυτό της και επιδιώκει να ζει μία ειλικρινή ζωή. Εναντιώνεται στα στερεότυπα και βαριέται αφόρητα τους τύπους. Είναι ευγενική αλλά την απασχολεί να κινείται εκτός του πλαισίου που οι άλλοι όρισαν.

5. Να έχουν πάντα δίκιο

Να είσαι πάντα σωστός; Αυτό το πιστεύουν μόνο οι ανώριμοι, οι χωρίς αυτογνωσία άνθρωποι. Το να είσαι cool άνθρωπος προϋποθέτει το να σε αμφισβητείς, το να σε διορθώνεις και το να είσαι συνεχόμενα περίεργη, με όλα. Κάθε έξυπνος άνθρωπος ξέρει ότι δεν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τα πάντα. Επομένως, δεν ντρέπεται ή φοβάται να παραδεχτεί όταν έκανε κάποιο λάθος. Αυτό που έχει σημασία γι’ αυτήν είναι το γεγονός ότι μπορεί πάντα να μάθει κάτι νέο και χρήσιμο από τα λάθη της.

6. Να μένουν σε τοξικές σχέσεις

Τα άνετα κορίτσια ξέρουν ότι όταν πρόκειται για την ευτυχία τους και τη γαλήνη μέσα στο κεφάλι τους, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί. Έτσι, φροντίζουν το περιβάλλον τους να αποτελείται από ανθρώπους που τις εμπνέουν και εμπλουτίζουν τη ζωή τους.

7. Να είναι ντροπαλές στο σεξ

Δεν είναι και τέλος. Είναι ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο του ”αυτό που θέλω το διεκδικώ”.

8. Να είναι δημοφιλής στα social media

Ξέρουν ποιες είναι και γνωρίζουν την αξία τους. Αυτό το κορίτσι δεν χρειάζεται να έχει χιλιάδες φίλους στο προφίλ της στο Facebook και δεν έχει ανάγκη τις καρδούλες στο Instagram, ώστε να αισθάνεται αποδεκτή και πολύτιμη. Δεν ξοδεύει την ενέργεια του στο να σβήσει τους μαύρους κύκλους στο photoshop, με μία λήψη έχει τη φωτογραφία που θέλει. Το cool κορίτσι δεν είναι influencer. Συνήθως κάνει μία δουλειά που προσφέρει κάτι σε κάποιον. Αφήνει το αποτύπωμά της με έναν άλλον, πιο χρήσιμο τρόπο.