Κάνεις πιλάτες αλλά μερικά πράγματα δε χρειάστηκε να στα πουν ποτέ. Θα στα πούμε εμείς:

Το αρχικό όνομα της μέθοδου pilates ήταν “contrology”

Ο δημιουργός της μεθόδου, Joe Pilates, είχε ως σκοπό να είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που ελέγχεις το σώμα, το μυαλό και τους μυς σου μαζί. Το είχε σκεφτεί ως «τέχνη του ελέγχου» γι αυτό και οι κινήσεις που κάνουμε ενώ γυμναζόμαστε έχουν ως κύριο στόχο τους μυς του κορμού μας (κοιλιακούς, ραχιαίους, μυς της λεκάνης) όπως και την σωστή στάση της σπονδυλικής μας στήλης και την σωστή αναπνοή.

Οι ασκήσεις εδάφους είναι οι «Vintage Pilates»

Η αρχική δημιουργία του Joe Pilates είναι μια σειρά 34 ασκήσεων εδάφους πάνω σε χαλάκι εκγύμνασης, κάτι το οποίο συνεχίζει να «παίζει» πολύ δυνατά στο χώρο της γυμναστικής παρά τις δημιουργίες νέων συνδυασμών της αρχικής μεθόδου, με άλλες όπως είναι η yoga και το box (Yogalates, Piloxing).

Μια ώρα pilates καίει θερμίδες όλη μέρα

Η προπόνηση αντίστασης, δηλαδή η όλη ουσία του pilates, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη ότι δημιουργεί άλιπο μυϊκό ιστό και δίνει ένα boost στον μεταβολισμό σου να καίει θερμίδες όλη μέρα. Ωραία είναι και η αερόβια άσκηση, αλλα όταν κατέβεις από τον διάδρομο ή το ποήλατο σταματάς να καίς θερμίδες, ενώ με το pilates φεύγεις από την αίθουσα και ξεκινάς να καίς θερμίδες.

Οι ραφές στα ρούχα προπόνησης μπορούν να βοηθήσουν στην άσκηση σου

Όταν φοράς ένα κολάν, μια κολλητή φόρμα και ένα εφαρμοστό μπλουζάκι διαγράφεται καθαρά η στάση σώματος σου οπότε μπορεί να δεί ο γυμναστής σου αν έχεις την σωστή στάση σώματος σε κάθε άσκηση. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ραφές, καθώς βοηθάνε να δείς αν είσαι ίσια ή γέρνεις λίγο πιο μπροστά ή πίσω απ όσο ζητάει η άσκηση.

Είναι η αγαπημένη μέθοδος γυμναστικής πολλών celebrities

Οι Madonna, Uma Thurman, Kyra Sedgwick, Christy Turlington, Sarah Michelle Gellar, Claire Danes, Molly Sims και ο Russell Brand είναι μόνο λίγοι από τους διάσημους που έχουν κάνει το pilates studio σαν δεύτερο σπίτι τους. Είτε κάνοντας κλασικό “vintage pilates” είτε στις πιο συγχρονές μεθόδους όπως είναι το reformer.