Την βλέπεις στην άλλη άκρη του μπαρ, σου αρέσει και λογικά της αρέσεις πίσω γιατί σε κοιτάει. Πηγαίνεις κοντά, της πιάνεις κουβέντα και μετά τα υπόλοιπα τα ξέρεις. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται μέχρι να της ζητήσεις το κινητό της. Τι εννοείς δε ζητάς κινητό και την κάνεις add; Έτσι σου έμαθαν στο σπίτι σου; Όχι. Της ζητάς λοιπόν, το τηλέφωνό της και έρχεται εκείνη η μέρα που θέλεις να της στείλεις.

Αν ψάχνεις την σωστή στιγμή να πελαγώσεις, τώρα είναι η κατάλληλη.

Δεν ξέρεις τι να της πεις (εχμ, να βγείτε;), πως να της το πεις (με ένα μήνυμα;) και ποια είναι η κατάλληλη ώρα (8-2 σαν τις δημόσιες υπηρεσίες). Γι’ αυτό και παρακάτω θα βρεις μερικές μεθόδους που δύσκολα πηγαίνουν στραβά. Τουλάχιστον όχι αν προχωρήσεις σωστά.

Ξέχασε τα “Επ, τι λέει;” ή τα  “Όλα καλά;” και τράβηξέ της την προσοχή. 

Φρόντισε να είσαι αυθεντικός, όσο δύσκολο κι αν είναι. Γιατί καλώς ή κακώς οι περισσότεροι άντρες έχουν τον ίδιο τρόπο προσέγγισης στις γυναίκες. Έτσι, λιτά και απέριττα. Παρ’ όλα αυτά, προχτές, η φίλη μου η Μ. μου είπε έναν πραγματικά μοναδικό τρόπο που αποφάσισε να την προσεγγίσει κάποιος ώστε να της ζητήσει να βγουν. Θα το μοιραστώ μαζί σου γιατί ίσως έτσι, πάρεις την έμπνευση για ένα πραγματικό μεγαλείο.

Για παράδειγμα λοιπόν, ο Χ. (γιατί δεν θυμάμαι και πως τον λένε) της έστειλε μήνυμα που έλεγε “Συγχαρητήρια! Κερδίσατε (κάτι). Οι επιλογές σας είναι να στείλετε Ν στο 54000 ή να βγείτε με τον (το όνομα του) απαντώντας στο μήνυμα”. Δεν ξέρω αν της άρεσε γενικά αυτός και που βγήκε όλο αυτό, το μόνο που ξέρω είναι πως ο τρόπος που της ζήτησε να βγουν δεν έμοιαζε με κανέναν άλλον. Κι ότι ακόμη το συζητάει.

Καταλαβαίνω πως το να μπεις σε όλη αυτή τη διαδικασία για μια κοπέλα που δεν ξέρεις καν αν σου αρέσει πολύ είναι λίγο υπερβολικό. Όμως θα το εκτιμήσει, και σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτά που ήδη γνωρίζεις για εκείνη.

Να στείλεις κάτι μικρό και περιεκτικό.

Για όλα τα δοκίμια που σας έχουν στείλει ρε γαμώτο. Για έκεινα που απαντάς #γκομενικό, #γκρίνια και άλλα τέτοια. Για όλα τα πλοκ που ακολούθησαν.

Μην στείλεις πως πέρασες σήμερα και τι έφαγες, μείνε σ’ ένα “Τι θα κάνεις το βράδυ;” ή “Την Πέμπτη θέλεις να πάμε για ποτό/ φαγητό/ σινεμά” ή ότι άλλο τέτοιο. Μικρό. Εως 5 λέξεις. Ή κάπου εκεί.

Δεν θέλω να ξεχνάς όμως, την ορθογραφία (που πάντα ξεφεύγει κάτι) και τον στόχο σου. Θέλεις να βγείτε, όχι να μάθεις τι λέει.

Πες κάτι αστείο.

Ενώ ταυτόχρονα δεν ξεφεύγεις από τον στόχο. Και ο στόχος είναι να βγείτε. Σύντομα. Εξ’ άλλου οι γυναίκες, ξέρουν να εκτιμούν έναν άντρα που έχει χιούμορ.

Φλέρταρε και λίγο.

Αυτό. Και χωρίς εμότζι.

Διάλεξε τη σωστή ώρα.

Να μην είναι πρωί αλλά να μην είναι και βράδυ. Η πιο σωστή ώρα για να της στείλεις μήνυμα είναι ανάμεσα στις 16.00 και τις 19.00. Και σίγουρα όχι για να κανονίσετε την ίδια ημέρα.

Και σίγουρα να μην στέλνεις κείμενα γεμάτα εμότζι. Τζιφάκια ναι, εμότζι όχι.

Πάντως σε γενικές γραμμές, μην πανικοβήθείς. Ή σε θέλει ή δε σε θέλει. Όπως και να χει, αυτό είναι κάτι που θα το μάθεις με το που θα στείλεις και μπορεί να μην πάρεις καν απάντησει. Μην στείλεις καπάκι άλλο μήνυμα του στυλ “Το διάβασες;”. ΑΣΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΩ.

Να θυμάσαι πάντα ότι την θέλεις αλλά δεν την χρειάζεσαι.