Καμιά φορά –για την ακρίβεια κάθε φορά- το να είσαι γονιός, απαιτεί από εσένα να είσαι πολλά περισσότερα. Απαιτεί να έχεις μαγικές δυνάμεις, να έχεις μεγάλη δύναμη, σωματική και ψυχική και στο τέλος της ημέρας απαιτεί να βγάλεις την αόρατη στολή του superhero που φοράς κάθε μέρα και να αναπνεύσεις.

Γιατί για το παιδί σου είσαι έτσι κι αλλιώς superhero. Όντας γονιός, έχεις την ευκαιρία κάθε μέρα για να γίνεις ο ήρωας που θαυμάζει το παιδί σου. Είτε το πιστεύεις είτε όχι, αν αφιερώσεις περισσότερο χρόνο από το πολυάσχολο πρόγραμμά σου για να τον περάσεις με το παιδί σου, για εκείνο είσαι ήρωας.

Ποια είναι τα μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα και που θα σε κάνουν πραγματικό superhero για το παιδί σου;

Φάτε μαζί πρωινό

Για το παιδί σου ο χρόνος που περνάτε μαζί είναι καθοριστικός. Και η ρουτίνα που έχετε μαζί είναι αυτό που κάθε μέρα θα σας δένει περισσότερο. Αν ξεκινάτε μαζί την κάθε μέρα αφιερώνοντας χρόνο σε κάτι τόσο απλό όσο το πρωινό, βάζεις τα θεμέλια για πολύ περισσότερα.

Χορέψτε

Βάλε μουσική και χόρεψε μαζί με το παιδί σου. Σύμφωνα με τον Επίκουρο Καθηγητή Ανθρώπινης Ανάπτυξης και Οικογενειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Νιου Χάμσαϊρ Jill M. Trumbell, PhD., αυτό θα βοηθήσει στην εκτόνωση της ενέργειας του παιδιού και αυτόματα θα έρθετε και πιο κοντά.

Οργανώστε μια περιπέτεια

Σπάνια βλέπεις υπερήρωες να ψήνουν marshmallows συνήθως κυνηγούν την περιπέτεια κι αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπερ σου. Οργάνωσε έναν περίπατο που θα μοιάζει με περιπέτεια ή ένα κυνήγι θησαυρού! Πείτε ιστορίες, εξερευνήστε και μην ξεχάσετε να διασκεδάσετε.

Φτιάξτε παραμύθια και διαβάστε ιστορίες

Το διάβασμα με τα παιδιά σου είναι ένας διασκεδαστικός και εκπαιδευτικός τρόπος για να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί. Ακόμα όμως κι αν δεν έχει όρεξη το παιδί για διάβασμα, μπορείς πάντα να του αφηγηθείς μία ιστορία και να το παρακινήσεις να χτίσετε μαζί το δικό σας παραμύθι ζητώντας του να βάλει και τα δικά του στοιχεία.