Απόγευμα στο γραφείο και είσαι έτοιμη να αποκοιμηθείς πάνω στο πληκτρολόγιο. Ναι, είναι βασανιστικό το να μη μπορείς να κρατήσεις το κεφάλι σου όρθιο και το να προσπαθείς ανεπιτυχώς να μείνεις συγκεντρωμένη. Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να έχεις στο γραφείο σου γι’αυτή τη δύσκολη ώρα στη δουλειά.

Ένα μεγάλο μπουκάλι νερό

Με το να έχεις ένα ποτήρι ή ένα μπουκαλάκι νερό στο γραφείο, θεωρητικά, είναι πιο πιθανό να σηκωθείς και να πας μέχρι τη βρύση αρκετές φορές μες στη μέρα. Στην πραγματικότητα, όμως, οι περισσότεροι, απλά επιβιώνουμε έχοντας πιει μόλις ένα ποτήρι, γιατί νιώθουμε αρκετά απασχολημένοι ώστε να σηκωθούμε για να το ξαναγεμίσουμε. Αν, λοιπόν, φροντίσεις να έχεις στο γραφείο σου ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, θα είσαι σίγουρη πως έχεις όλη την ενυδάτωση που χρειάζεσαι κυριολεκτικά δίπλα στο χέρι σου. Αυτό θα οδηγήσει στο να έχεις ενέργεια και το οξυγόνο που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου για να λειτουργεί σωστά.

Μια νόστιμη μπάρα πρωτεΐνης

Ας είμαστε λίγο ειλικρινείς: Με το να τρως ένα σάντουιτς το απόγευμα, δεν ικανοποιείς την όρεξή σου μέχρι το βραδινό. Έχε λοιπόν στο συρτάρι του γραφείου μια μπάρα πρωτεΐνης. Όχι μόνο θα σε ικανοποιήσει γευστικά, αλλά θα σε εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία. Φρόντισε να διαβάσεις τα συστατικά στην ετικέτα και σε περίπτωση που είσαι on-budget, ίσως σε βολέψει οικονομικά το να αγοράσεις πολλές μπάρες μαζί, παρά μια κάθε μέρα πριν φτάσεις στο γραφείο.

Μια κάψουλα εσπρέσο

Μπορεί να έχεις συνηθίσει να πίνεις τον καφέ σου αμέσως μόλις καθίσεις στο γραφείο το πρωί. Αυτό είναι ΟΚ. Ωστόσο, αυτή η νύστα και η ατονία των ωρών μετά το lunch break και μέχρι το σχόλασμα, μπορεί να γίνει πολύ βασανιστική. Για ακόμα μια φορά ο καφές γίνεται ο καλύτερος φίλος σου. Έχε μια κάψουλα καφέ στο συρτάρι σου για εκείνες τις ώρες που νιώθεις να ταλαιπωρείσαι μέχρι να καταφέρεις να συγκεντρωθείς και να μείνεις ξύπνια. Ίσως γίνει και η αγαπημένη σου συνήθεια.

Αυτοί είναι οι μυς που καταπονούνται με το να κάθεσαι συνέχεια στο γραφείο
Elite Daily

Μια κρέμα χεριών με άρωμα εσπεριδοειδών

Έρευνες έχουν δείξει πως η μυρωδιά των εσπεριδοειδών μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σου και να μειώσει τα επίπεδα άγχους σου, για έως και μισή ώρα μετά. Φρόντισε να υπάρχει στο συρτάρι σου μια κρέμα χεριών με άρωμα λεμονιού, πορτοκαλιού και yuzu. Είναι το τέλειο trick για εκείνα τα απογευματινά meetings μετά το μεσημεριανό για τα οποία χρειάζεσαι ένα γρήγορο boost.

Ένα φυτό κατάλληλο για το γραφείο

Προσθέτοντας ένα φυτό στο γραφείο σου, πέρα από ένα touch διακόσμησης, θα φέρεις και οξυγόνο, και μια αυτόματη ανανέωση στην ατμόσφαιρα. Αυτά τα δύο, θα δεις με τον καιρό, πως θα βελτιώσουν κατά πολύ τη διάθεσή σου. Φρόντισε να επιλέξεις κάποιο ιδανικό για τις συνθήκες του γραφείου σου, ειδικά αν δεν είναι πολύ φωτεινό. Ένας πόθος ή ένα snake plant είναι εξαιρετικές επιλογές.

featured image: PureWow