Κάρτα ή μετρητά; Όπως φαίνεται υπάρχει η σωστή και η λάθος στιγμή να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε από τα δυο και η σωστή επιλογή μπορεί να σου εξοικονομήσει χρήματα και χρόνο.

*Χρησιμοποίησε κάρτα όταν υπάρχει το όφελος των πόντων ή της επιστροφής: Τσέκαρε τις επιλογές και τα προνόμια που έχεις και χρησιμοποίησέ τα προς όφελός σου. Δεν θα ήταν άσχημο να μπορείς να πληρώσεις τα εισιτήρια των διακοπών σου ή λογαριασμούς ή να πάρεις έκπτωση στο αγαπημένο σου κατάστημα, απλά και μόνο χρησιμοποιώντας την κάρτα για τις πληρωμές σου.

*Χρησιμοποίησε μετρητά για μικρές συναλλαγές (και ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις): Σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και για μικρές συναλλαγές, υπάρχει μια επιπλέον χρέωση για τον καταστηματάρχη από την τράπεζα την οποία προφανώς θα μεταφέρει στην τιμή του προϊόντος για να επιβαρυνθεί ο ίδιος όσο το δυνατό λιγότερο. Η πληρωμή με μετρητά θα εξοικονομήσει χρήματα και στους δυο σας.

*Χρησιμοποίησε κάρτα στις online αγορές σου: Προκειμένου να είσαι ασφαλής, προτίμησε να κάνεις τις αγορές σου από sites που εμπιστεύεσαι και εξασφάλισε ότι η τράπεζα θα σε αποζημιώσει σε περίπτωση που πέσεις θύμα χακαρίσματος ή μη έμπιστου πωλητή.

*Χρησιμοποίησε μετρητά αν θέλεις να έχεις τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών σου: Όταν δεις το πορτοφόλι σου να αδειάζει τότε θα καταλάβεις ότι το έχεις παρακάνει. Επίσης μια καλή ιδέα είναι να παίρνεις μαζί σου ακριβώς όσα χρήματα χρειάζεσαι.

*Χρησιμοποίησε κάρτα όταν έχεις τη δυνατότητα άτοκων δόσεων: Όταν θέλεις να αγοράσεις κάτι πιο ακριβό και έχεις τη δυνατότητα να πληρώσεις με άτοκες δόσεις, εκμεταλλεύσου το.

*Χρησιμοποίησε μετρητά όταν δίνεις φιλοδώρημα: Το φιλοδώρημα θα πρέπει να είναι χειροπιαστό και να αποδίδεται εκεί που πρέπει, δηλαδή στους υπαλλήλους του καταστήματος.

Δες ακόμα: 5 apps που υπόσχονται να βελτιώσουν τα οικονομικά σου


featured photo: Unsplash | IN BOSSMODE