Θυμάσαι τα πρωινά που χτυπάει το ξυπνητήρι κι εσύ πατάς αναβολή σκεπτόμενη όλα εκείνα που έχεις να κάνεις μέσα στη μέρα; Έχεις τόσα μέσα στο κεφάλι σου που σε προβληματίζουν και σε αγχώνουν, που σχεδόν ξεχνάς να χτενιστείς πριν φύγεις από το σπίτι.

Εμείς, λοιπόν, σου παρουσιάζουμε τα 8 καλύτερα και πιο γρήγορα χτενίσματα που θα σε κάνουν να δείχνεις περιποιημένη παρά το άγχος σου!

Ένας χαλαρός, χαμηλό bun

purewow.com

Μάζεψε τα μαλλιά σου κι αφού τα περιστρέψεις ώστε να δημιουργήσεις έναν κότσο, φέρε εκείνον περίπου στη μέση του κεφαλιού σου. Στη συνέχεια, προσπάθησε να βάλεις κάθε μικρή τρίχα που εξέχει στο πίσω μέρος, μέσα στο bun. Άφησε λίγες τούφες από τη φράντζα σου ελεύθερες ώστε να αγκαλιάζουν αρμονικά το πρόσωπο σου.

H κλασική γαλλική πλεξούδα

Το πρώτο βασικό βήμα για να κάνεις αυτό το χτένισμα, είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου μία ψηλή, κλασική αλογοουρά. Στη συνέχεια άρχισε να πλέκεις αυτήν την αλογοουρά έως τις άκρες των μαλλιών σου. Είναι μία σίγουρη, εύκολη και κομψή επιλογή για όλα τα πρωινά που βιάζεσαι.

Βάλε ένα αξεσουάρ στην αλογοουρά σου

Αν έχεις βαρεθεί το κλασικό ponytail και θέλεις να προσθέσεις έναν τόνο ανανέωσης σε αυτό το χτένισμα, υπάρχει λύση. Τοποθέτησε στην αρχή της αλογοουράς, δηλαδή κοντά στις ρίζες των μαλλιών σου, ένα μεταλλικό αξεσουάρ. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να διατηρήσεις την αλογοουρά σου πιο σταθερή.

Δοκίμασε να φορέσεις ένα turban, ένα φουλάρι ή μία κορδέλα

Είτε θέλεις να κρύψεις τις λιπαρές σου ρίζες, είτε να συγκρατήσεις το φριζάρισμα σε αυτές, είτε πάλι επειδή επιθυμείς να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, μπορείς να προτιμήσεις την επιλογή του turban. Το εν λόγω αξεσουάρ, όπως κι ένα φουλάρι ή μία κορδέλα, θα ανανεώσει αρκετά όλη σου την εμφάνιση.

Το sexy wet look

Βάλε λίγο gel μαλλιών στις ρίζες αυτών κι έπειτα φέρ’ τα προς το πίσω μέρος.

Το hun

Είναι ένα υπέροχο χτένισμα που ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών. Προσθέτει μία πιο παιχνιδιάρικη κι επιμελώς ατημέλητη αίσθηση σε όλο το στυλ σου. Ο χρόνος που χρειάζεσαι για να τον κάνεις; Μόλις 3 λεπτά!

H μισή αλογοουρά

Φυσικά και δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε από αυτή τη λίστα το χτένισμα της μισής αλογοουράς. Στην ίδια λογική με το hun, μπορείς να πιάσεις μία αλογοουρά με τα μισά μαλλιά σου και να δείχνεις το ίδιο κομψή και περιποιημένη όσο με την κλασική εκδοχή της.

Το αυστηρό σινιόν

Όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις στα μαλλιά σου, προτίμησε την πιο safe επιλογή. Αυτή δεν είναι άλλη από τον αυστηρό σινιόν. Όσο πιο ψηλά τον τοποθετήσεις, τόσο πιο μεγάλη ένταση θα δώσεις στο χτένισμα σου. Αν προσθέσεις, δε, κι ένα ζευγάρι ιδιαίτερα σκουλαρίκια στα αυτιά σου, το όλο look σου θα απογειωθεί!

Δες ακόμαΑυτή είναι η πιο ενδιαφέρουσα αλογοουρά σύμφωνα με μία hairstylist


photos: purewow featured photo: unsplash