Όταν πρόκειται για την αναζήτηση συντρόφου, τείνουμε να αναζητούμε κάποιον που μοιράζεται παρόμοιες αξίες, στόχους και χόμπι. Είναι όμως πραγματικά τόσο σημαντικά τα κοινά ενδιαφέροντα για μια ευτυχισμένη και αρμονική σχέση;

Ναι, τα κοινά “θέλω” είναι ένα βασικό κομμάτι για να έρθεις πιο κοντά με έναν άνθρωπο, τα κοινά ενδιαφέροντα και πολλές φορές οι κοινές ιδέες ωστόσο δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κάνουν μια σχέση να θεωρηθεί «τελειωμένη» σε περίπτωση που οι δύο σύντροφοι δεν έχουν τα ίδια χόμπι ας πούμε.

Όταν όμως μιλάμε για εντελώς αντίθετες απόψεις σε θέματα σημαντικά, όπως για παράδειγμα η στάση σε ρατσιστικά σχόλια, τότε μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν κοινές αξίες και τότε το πράγμα δυσκολεύει.

Κάποια βέβαια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα και όπως με το παραπάνω παράδειγμα έτσι και με αυτό που θα σου δώσω ευθύς αμέσως πιστεύω πως ορισμένες διαφορές στην κοσμοθεωρία μπορούν να φέρουν σε απόσταση δύο ανθρώπους με αποτέλεσμα να μην ταιριάξουν σαν ζευγάρι.

Αυτό μπορεί να ακούγεται ακραίο σε μερικούς ανθρώπους, αλλά κατηγορηματικά δεν θα μπορούσα να έχω σχέση με κάποιον που δεν αγαπά τα ζώα. Η Τρούφα -το σκυλάκι μου- είναι το τετράποδο παιδί μου και ναι, αν έχεις κατοικίδια θα με νιώσεις, είναι κομμάτι της ζωής μου, της καθημερινότητάς μου. Δεν θα μπορούσα λοιπόν σε καμία περίπτωση να είμαι με έναν άνθρωπο που είτε δεν θέλει το κατοικίδιό μου, είτε χειρότερα του συμπεριφέρεται άσχημα. Όχι μόνο στο δικό μου κατοικίδιο αλλά σε όλα τα ζωάκια του κόσμου.

Αλλά πραγματικά, πόσο σημαντικό είναι για εσένα ή τον σύντροφό σου να έχετε πολλά κοινά;

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να πετύχουν το ιδανικό τους ταίρι, το Tinder λανσάρει μια νέα λειτουργία, η οποία επιτρέπει στα μέλη να επιλέξουν από μια σειρά στόχων στη σελίδα Εξερεύνηση. Η ιδέα είναι ότι θα μπορούν να βρίσκουν ταίρι με βάση τους στόχους, τις φιλοδοξίες και τα χόμπι τους.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tinder (@tinder)

Οι άνθρωποι τείνουν να συμπαθούν και να έλκονται από άτομα που μοιράζονται παρόμοιες κοινωνικές συνήθειες, κοινωνικοοικονομική θέση, ευφυΐα και συμπεριφορές σε σημαντικά θέματα όπως οι θρησκευτικές πεποιθήσεις ή η πολιτική.

Όπως πολλοί φίλοι δεν μοιράζονται τα ίδια θέλω, νομίζω ότι ούτε οι σύντροφοι χρειάζεται να είναι σε όλα «ίδιοι».

Ακόμη κι αν αυτό ισχύει, μην το βάζεις κάτω. Μόνο και μόνο επειδή δεν παθιάζεστε με τα ίδια πράγματα δεν σημαίνει πως αυτό θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης.

Όσο γνωρίζεστε και ανακαλύπτεται ο ένας τον άλλον είναι πολύ πιθανό να βρείτε περισσότερα κοινά από όσα είχατε βρει στο πρώτο ραντεβού.

Ακόμη κι αν αυτό δεν συμβεί, είσαι διατεθειμένος ή διατεθειμένη να ανακαλύψεις νέους τρόπους διασκέδασης;

Μπορεί για παράδειγμα το ταίρι σου να τρελαίνεται για ορειβασία εσύ όμως να μην το έχεις δοκιμάσει ποτέ και να μη σε συγκινεί. Κάνε ένα βήμα πίσω αλλά και μια προσπάθεια να δοκιμάσεις νέα πράγματα και είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιαστείς.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το ταίρι σου. Οι κινήσεις αυτές πρέπει να είναι αμοιβαίες.

Όταν μιλάμε για τέτοιες διαφορές η αλήθεια είναι πως όλα γίνονται πιο εύκολα. Ακόμη και διαφορετικούς στόχους στην επαγγελματική σας ζωή να έχετε αυτό δεν σημαίνει πως η σχέση σας δεν θα πετύχει. Άλλωστε ο κάθε ένας κάνει τα δικά του όνειρα και έχει τις δικές του προσδοκίες όσον αφορά την προσωπική του εξέλιξη.

Αν οι βάσεις σας για την κοινή σας πορεία είναι γερές και αν είστε διατεθειμένοι να ανοίξετε τους ορίζοντές σας μαζί, τότε οι διαφορετικές κοινωνικές συνήθειες, η κοινωνικοοικονομική θέση και τα χόμπι σας δεν μπορούν να είναι η αιτία που δεν θα πετύχει η σχέση.