Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Δεν υπάρχει άλλη μέρα μέσα στην εβδομάδα που να είναι τόσο μισητοί από πολλούς. Υπάρχει κάτι σκληρό στις Δευτέρες. Είναι μια απότομη αλλαγή από το Σαββατοκύριακο που όλα κυλάνε πιο ήρεμα. Οτιδήποτε και αν υπήρχε στην θέση της Δευτέρας, πάλι θα ήταν μισητό.

Πρέπει όμως να μάθουμε να κάνουμε κάπως υποφερτή αυτήν την πρώτη μέρα της εβδομάδας.

Ξεκίνα δυναμικά την εβδομάδα

Μόλις έχει περάσει ένα όμορφο και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο. Ναι είναι λίγο ειρωνία ότι ξεκινάει μια καινούργια εβδομάδα και έχεις ακόμα 5 μέρες μέχρι το επόμενο. Ξεκίνα την εβδομάδα σου, ξυπνώντας λίγο νωρίτερα. Έτσι θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις τον πρωινό καφέ σου ήρεμα χωρίς να βιάζεσαι. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ετοιμάσου για την δουλειά και θα δεις την διαφορά από το να σηκώνεσαι τελευταία στιγμή και να τρέχεις σαν τρελή. Φτάνοντας στην δουλειά φτιάξε μια καινούργια to do list προγραμματίζοντας έτσι όλες τις υποχρεώσεις της εβδομάδας που μόλις ξεκίνησε.

Κάντα όλα με τον δικό σου τρόπο

Ποιο είναι το αγαπημένο σου πρωινό φαγητό; Το αγαπημένο σου τραγούδι που το βάζεις δυνατά για να ετοιμαστείς; Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδρομή που σαρέσει να ακολουθείς για να πηγαίνεις στην δουλειά; Αν η απάντηση είναι σε όλα ναι, τότε ξεκίνα έτσι την Δευτέρα σου. Φάε πρωινό στο ωραίο cafe κοντά στην δουλειά. Άκουσε στην διαπασών το τραγούδι που σου φτιάχνει την διάθεση. Με λίγα λόγια βοήθησε τον εαυτό σου να μην μισεί την Δευτέρα.

Φόρεσε το αγαπημένο σου T-shirt

Ή τα αγαπημένα σου παπούτσια. Φόρεσε δηλαδή κάτι που θα σου αλλάξει την διάθεση, που θα σου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση και που θα σε κάνει να δεις με άλλο μάτι την Δευτέρα.

Κανόνισε κάτι για μετά την δουλειά

Ένα dinner με τους φίλους μετά την δουλειά είναι ότι πρέπει για να σε κάνει να ξεκινήσεις την Δευτέρα ευχάριστα. Γνωρίζοντας ότι μετά την δουλειά θα βγεις, θα αποκτήσεις ένα κίνητρο για την πρώτη μέρα της εβδομάδας. Καλό ακούγεται!

Σκέψου ότι η Δευτέρα είναι η αρχή για κάτι διαφορετικό. Ένας λευκός καμβάς που περιμένει από σένα τα χρώματα!

Διάβασε ακόμα: Τα Blackberry Donuts ειναι η θεραπεια της Δευτερας