Μπορεί η μάσκα να εξακολουθεί να είναι το απαραίτητο αξεσουάρ των ημερών, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε μπορούμε τώρα να επιστρέψουμε σε πρότερες συνήθειες. Τώρα ίσως βγαίνεις λίγο περισσότερο, ξαναπάς στα αγαπημένα σου μαγαζιά και έχεις περισσότερη όρεξη μιας και ο καιρός είναι πολύ καλύτερος. Ένα καλό κραγιόν και η σωστή εφαρμογή του μπορούν να κάνουν τη μέρα σου ακόμη καλύτερη.

Δε χρειάζεται πλέον να αποφεύγεις το κραγιόν εξαιτίας της μάσκας

Το έκανες αρκετά αυτούς τους μήνες και ίσως να είχες ηρεμήσει γιατί είχε φύγει μία έγνοια από το κεφάλι σου. Τώρα όμως ένα κραγιόν, ακόμη και χωρίς makeup, μπορεί να αναδείξει τα καλοκαιρινά σου outfit με τον καλύτερο τρόπο.  Δοκίμασε λοιπόν τα παρακάτω tips για καλύτερη εφαρμογή και μεγαλύτερη διάρκεια.

Επένδυσε σε ένα καλό μολύβι, αντίστοιχης απόχρωσης

Θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι αυτό είναι και το μοναδικό μυστικό που χρειάζεσαι. Ένα κραγιόν από μόνο του είτε σε υγρή είτε σε στερεά μορφή, δε μπορεί να κάνει όλη τη δουλειά. Χρειάζεται την κατάλληλη βάση κι αυτή θα την προσφέρει ένα καλό μολύβι που θα εφαρμόσεις πρώτο.

Διάλεξε το σωστό χρώμα

Εδώ ο κανόνας είναι πολύ απλός. Για τις ημέρες που δεν έχεις χρόνο να ετοιμαστείς, επίλεξε μία nude απόχρωση που εφαρμόζει εύκολα. Αντίθετα, αν θες όλο σου το makeup να επικεντρωθεί στα χείλη σου, τότε μία κόκκινη απόχρωση είναι αυτό που ψάχνεις.

Προετοίμασε τα χείλη σου κατάλληλα

Πολλές φορές κάνουμε το λάθος να εφαρμόζουμε makeup και στα χείλη ως προετοιμασία για το κραγιόν. Αυτό όμως είναι μία λανθασμένη κίνηση που μετά από λίγη ώρα θα μετανιώσουμε, καθώς το κραγιόν φεύγει αμέσως. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις κάποιο lip balm ή ακόμη και κάποιο scrub για τα χείλη σου ώστε να τα προετοιμάσεις κατάλληλα.

Πώς θα το εφαρμόσεις

Ξεκίνα με το μολύβι με κινήσεις από τη μέση προς την εξωτερική γωνία των χειλιών για να κάνεις το σωστό περίγραμμα. Δοκίμασε να το εφαρμόσεις και ταμποναριστά σε όλη την επιφάνεια των χειλιών. Έπειτα, περίμενε 2-3 λεπτά, εφάρμοσε το κραγιόν σου εντός του περιγράμματος και είσαι έτοιμη.

featured image:  Sam Lion | Pexels