Το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας και δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να είναι γεμάτο από ανθρώπους και αντικείμενα που αγαπάμε. Πόσο μάλλον όταν έχουμε επιλέξει διακοσμητικά αντικείμενα που έχουν να αφηγηθούν μια ιστορία, που κατασκευάζονται από τεχνίτες σε όλο τον κόσμο και, το κυριότερο, βασίζονται στην ηθική παραγωγή.

Κάθε μία από τις παρακάτω εταιρείες έχει δεσμευτεί για την ηθική προμήθεια και για τις βιώσιμες πρακτικές παραγωγής των προϊόντων της. Εάν νιώθεις πως ταιριάζουν στο σπίτι σου, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω brands και πάρε ιδέες για τη διακόσμηση του δικού σου σπιτιού.

Ten Thousand Villages

Για πάνω από 70 χρόνια, η εταιρεία Ten Thousand Villages στηρίζει το κίνημα Fair Trade, θέτοντας τις βάσεις για τη βιώσιμη αλλαγή σε περισσότερες από 30 χώρες με χαμηλό εισόδημα. Κάθε δημιουργείται από ανεξάρτητες ομάδες, συνεργάτες και εργαστήρια μικρής κλίμακας, και είναι φτιαγμένα με αγάπη χρησιμοποιώντας κυρίως τοπικά.

Made Trade

Η εταιρεία που θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα βιώσιμο παράδεισο. Η συλλογή eco-friendly διακόσμησης, που προέρχεται από brands όπως το Azizi Life, το August Sage και το Anchal Project, συγκεντρώνει όλα τα στιλ διακόσμησης για να αναβαθμίσει κάθε δωμάτιο σου.

Bolé Road Textiles

Γεννημένη στην Αιθιοπία και μεγαλωμένη στο Μόντρεαλ και τη Νέα Υόρκη, η σχεδιάστρια Hana Getachew ίδρυσε το Bolé Road Textiles επειδή ήθελε να συνδυάσει την αγάπη της για την εσωτερική διακόσμηση με τα χειροποίητα υφάσματα της Αιθιοπίας. Από κουρτίνες και σουβέρ έως πετσέτες και τραπεζομάντιλα, αυτό το brand επαναχρησιμοποιεί και προσθέτει χρώμα στα παραδοσιακά μοτίβα της Αιθιοπίας για να τους δώσει μια πιο μοντέρνα πινελιά. Τα κομμάτια είναι χειροποίητα υφαντά από διάφορα στούντιο της Αιθιοπίας, τα οποία ανήκουν σε γυναίκες επιχειρηματίες, και το νήμα είναι φτιαγμένο από αιθιοπικό βαμβάκι που επεξεργάζεται με το χέρι καθ’ όλη τη δημιουργία των υφαντών.

The Little Market

Η Lauren Conrad και η Hannah Skvarla δημιούργησαν το The Little Market, μια μη κερδοσκοπική κοινωνική επιχείρηση που παρέχει σημαντικές ευκαιρίες εισοδήματος για γυναίκες τεχνίτριες και τις οικογένειές τους.

Uncommon Goods

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Uncommon Goods (@uncommongoods)

Εάν θέλεις να κάνεις τον χώρο σου να ξεχωρίζει, ρίξε μια ματιά σε αυτό το brand για να πάρεις ιδέες. Η εταιρεία συνεργάζεται με κατασκευαστές από όλο τον κόσμο που δημιουργούν μοναδικά προϊόντα που πιθανότατα δεν θα δεις αλλού. Κάθε προϊόν συνοδεύεται από πληροφορίες σχετικά με τον τεχνίτη που το έφτιαξε και όλα τα βιώσιμα υλικά του.

Equal Uprise

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EQUAL UPRISE (@equaluprise)

Το brand Equal Uprise αποτελείται από αντικείμενα προορισμένα για ένα σύγχρονο σπίτι που είναι λειτουργικά στην καθημερινή ζωή. Σε έναν κόσμο μαζικής παραγωγής, η εταιρεία αυτή υποστηρίζει τους δημιουργούς που κατασκευάζουν μικρά κομμάτια από βιώσιμα και οργανικά υλικά, ενσωματώνοντας παραδοσιακές μεθόδους.

54kibo

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 54kibo Home Decor (@_54kibo)

Μετά τη γέννηση των δίδυμων παιδιών της, η ιδρύτρια του 54kibo, Nana Quagraine, έκανε μια παραδοσιακή τελετή ονοματολογίας της Γκάνας που πυροδότησε την ιδέα να χτιστεί μια αγορά που να αναδεικνύει την αφρικανική αισθητική. Αναγνώρισε ότι ενώ οι Αφρικανοί σχεδιαστές εμπνέουν συχνά δημιουργίες σε όλο τον κόσμο, σε μεγάλο βαθμό υπο-εκπροσωπούνται στον κλάδο.

featured photo: @ccdp77