Είναι αυτή η εποχή του χρόνου που το κρύο γίνεται λίγο πιο υπολογίσιμο και ξαφνικά οι κλειστοί λαιμοί και οι συναχωμένες μυτούλες γύρω μας πολλαπλασιάζονται. Εάν και εσύ αρχίζεις και νιώθεις αδύναμη και χωρίς ενέργεια ή αν υποπτεύεσαι πως το πρώτο κρύωμα είναι κοντά, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να προφυλάξεις τον οργανισμό σου και να καταπολεμήσεις γρήγορα και αποτελεσματικά όλα τα συμπτώματα.

1. Κοιμήσου πολύ.

Ο ύπνος, και ειδικά αυτός που ξεκινάει πριν τις 12 το βράδυ και διαρκεί 7-8 ώρες είναι ένα δώρο για τον οργανισμό σου. Μην τον παραλείπεις λοιπόν.

2. Φάε το γιαουρτάκι σου.

Προτίμησε κάποιο πλούσιο σε πρεβιοτικά που θα θωρακίσουν τον οργανισμό σου και το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

3. Κατανάλωσε αρκετά μπαχαρικά, ιδιαιτέρως κουρκουμά.

Επίσης ενιχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σου και λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη.

4. Γυμνάσου.

Όταν ανεβάζουμε πυρετό, το σώμα μας ανεβάζει θερμοκρασία με σκοπό να καταπολεμήσει έναν ιό. Το ίδιο μπορούμε να πετύχουμε και με μία ελαφριά άσκηση. Η αύξηση της θερμότητας στο σώμα σου αλλά και ο ιδρώτας θα διώξουν μικρόβια και τοξίνες.

5. Κάνε πλύσεις με διάλυμα αλατόνερου.

Έτσι μπορείς να μειώσεις τις μολύνσεις του στόματος, του λάρυγγα και της μύτης εως και 60%.

6. Μείνε καλά ενυδατωμένη.

Αποτελούμαστε κατά το μεγαλύτερο μέρος μας από νερό. Φρόντισε να πίνεις 8 ποτήρια ημερισίως και όσο κρυώνει ο καιρός βάλε στη κκαθημερινότητά σου τα αφεψήματα βοτάνων με μία κουταλιά μέλι και μερικές σταγόνες λεμονιού. Τα ροφήματα αυτά θα λειτουργήσουν κατά των μολύνσεων και ταυτόχρονα ως μαλακτικά για τον ερεθισμένο λαιμό.