Πόσ@ από εμάς γεμίσαμε ανασφάλειες στα νεανικά μας χρόνια με τα κυματιστά, σπαστά ή απλώς σγουρά μαλλιά μας, προσπαθώντας να τα αλλάξουμε. Και πόσες αμφιβολίες αποκτήσαμε για το κομμάτι της ομορφιάς που θεωρούσαμε τόσο, μα τόσο σημαντικό. Χωρίς να ξέρουμε τίποτα καλύτερο, χωρίς τη σοφία των σεμιναρίων ομορφιάς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, βγάζαμε τα φρύδια μας σε ανεπαίσθητη λεπτότητα, “κοκαλώναμε” εντελώς τα μαλλιά μας και περπατούσαμε με ένα σύννεφο βλαβερών αναθυμιάσεων λακ γύρω μας! Αλλά ευτυχώς, αυτή η δεκαετία πέρασε και προσπαθούμε πλέον να αγαπήσουμε τις φυσικές μας μπούκλες και τα σπαστά, κυματιστά μαλλιά μας.

Σε όλο τον κόσμο, τα ίσια μαλλιά, έχουν αρχίσει να απελευθερώνονται από τις “κεραμικές χειροπέδες” και να ανακαλύπτουν ξανά ποια πραγματικά είναι. Αλλά για όσ@ έχουν κυματιστά ή σπαστά μαλλιά – ούτε φυσικά ίσια ούτε σγουρά – είναι δύσκολο να ξέρουν από πού να ξεκινήσουν. Τα κυματιστά μαλλιά καταλαμβάνουν μια ενδιάμεση κατάσταση, αλλά αυτό σημαίνει ότι έχεις την ευθύνη να αποφασίσεις για την κατεύθυνσή τους, όταν τα στεγνώνεις. Αν έχεις αποφασίσει να ζωντανέψεις ξανά τις φυσικές σου μπούκλες και να αποκτήσεις το απόλυτο curly look – τότε αυτοί είναι μερικοί τρόποι:

Κάνε ένα κούρεμα που θα βοηθήσει τα σγουρά μαλλιά σου

Για να τα βοηθήσεις να αποκτήσουν τη ζωντάνια που επιθυμείς, ο καλύτερος τρόπος, είναι ένα κούρεμα το οποίο να ευνοεί τις μπούκλες σου και να τις κάνει να βρουν το χώρο που τους αξίζει.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Jenny Marie Karaoglan (@jey__mar)

Χρησιμοποίησε προϊόντα για σγουρά μαλλιά

Αναζήτησε τα σωστά σαμπουάν για σγουρά μαλλιά και για μετά το λούσιμο ειδικά λαδάκια και leave in conditioners που θα ενυδατώσουν τα μαλλιά σου, μειώνοντας το φριζάρισμα.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Lulú (@malutrevejo)

Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά

Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο είναι ό,τι καλύτερο να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο. Πριν τα αφήσεις ελεύθερα, τύλιξέ τα για λίγο σε μια απορροφητική πετσέτα, για να τραβήξεις την περιττή υγρασία κι έπειτα άφησέ τα, να πάρουν τη φυσική τους μορφή.

Στέγνωσέ τα πολύ καλά πριν χρησιμοποιήσεις άλλα εργαλεία με θερμότητα

Μη ξεχνάς πως τα μαλλιά σου πρέπει να είναι τελείως στεγνά, όταν πρόκειται να τα στυλιζάρεις χρησιμοποιώντας θερμότητα. Η εφαρμογή θερμότητας σε υγρά μαλλιά επιδεινώνει τη ζημιά, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η δομή της τρίχας και να χαλάνε οι φυσικές σου μπούκλες.