Όταν Meghan Markle επέλεξε να εμφανιστεί με ένα no-makeup makeup look, όχι σε μια απλή εμφάνιση αλλά στον βασιλικό της γάμο με τον Πρίγκηπα Harry, έγινε αμέσως trending σε όλα τα beauty sites ανά τον κόσμο.

Αν είσαι απο αυτές που είναι προικισμένες με αυτό το χαρακτηριστικό τότε ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να καλύψεις μαύρους κύκλους, σπυράκια και λοιπές ατέλειες χωρίς να τις εξαφανίσεις τελείως από το πρόσωπό σου. Μπορείς όμως να το καταφέρεις.

Μην ταιριάζεις την απόχρωση του make up με τις φακίδες σου

Πρέπει να δουλέψεις με την απόχρωση της επιδερμίδας σου ανάμεσα στις φακίδες. Αυτός είναι ο πραγματικός τόνος της, όχι τα σκούρα σημεία των φακίδων. Αν τις χρησιμοποιείς ως βάση για να ταιριάξεις την απόχρωση της βάσης σου, θα είναι πολύ σκούρο και θα καταλήξει να φαίνεται προφανές ότι προσπαθείς να τις κρύψεις. 

Οι φόρμουλες ελαφριάς κάλυψης είναι ο καλύτερός σου φίλος

Εκτός και αν το foundation σου είναι ελαφριάς κάλυψης, επίλεξε μια ενυδατική με χρώμα ή μία BB / CC cream που θα αφήσει τις φακίδες να λάμψουν. Χρειάζεσαι κάτι για να καλύψεις τις διχρωμίες της επιδερμίδας σου, αλλά τίποτα που να είναι πολύ full coverage. Το ίδιο ισχύει και για το concealer. Οι άνθρωποι χωρίς φακίδες μπορούν να εφαρμόσουν μεγαλύτερης κάλυψης concealer σε ορισμένες περιοχές αλλά εσύ που έχεις φακίδες, πρέπει να είσαι πολύ πιο προσεκτική. Θα μπορούσε να σου γυρίσει boomerang και να τραβήξεις ακόμη περισσότερη προσοχή σε αυτό που προσπαθείς να κρύψεις.

Δώσε λάμψη με ρουζ

Θες να δώσεις χρώμα στα ζυγωματικά σου, αλλά απόφυγε αποχρώσεις που είναι κοντά στο καφέ, καθώς θα ταιριάζει με το χρώμα των φακίδων σου και θα ‘σκουρύνει’  ακόμη περισσότερο αυτή την περιοχή. Ένα κρεμώδες ρουζ σε ροδακινί ή ροζ απόχρωση είναι ότι πρέπει για να σου δώσει το επιθυμητό χρώμα.

Μην ξεχνάς το SPF

Αυτονόητο. Αφού ο ήλιος ευθύνεται για την εμφάνισή τους, αν δεν θες να τις τονίσεις περισσότερο προστάτεψέ τις με ένα αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας.

Αν πάλι έχεις αμφιβολίες, μπορείς πάντα να τις ζωγραφίσεις από πάνω μετά την εφαρμογή του foundation

Οι επαγγελματίες makeup artists το κάνουν συνέχεια στα fashion shows, οπότε δεν έχεις να χάσεις κάτι με το να δοκιμάσεις.