Είτε είσαι αγχωμέν@ σε μια σχέση είτε αντιμετωπίζεις μικροπροβλήματα με κάποιον συνάδελφο, βιώνεις καθημερινά πράγματα που μπορεί να σε κάνουν να σκέφτεσαι υπερβολικά και να μπερδεύεσαι. Αλλά το να μπορείς να αποτρέψεις τους εξωτερικούς παράγοντες από το να σε επηρεάζουν εσωτερικά είναι ευκολότερο από ότι νομίζεις.

Η Βρετανή θεραπεύτρια Bobbi Banks το απάντησε σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram, η οποία μιλάει για τους έξι τρόπους που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις να δίνεις στους ανθρώπους εξουσία πάνω σου.

Στη δημοσίευση, η οποία έχει κερδίσει πάνω από 12.000 likes, η Banks αναλύει συγκεκριμένους τρόπους για να σταματήσεις να αφήνεις τους άλλους να έχουν εξουσία πάνω σου, όταν προκύψουν αυτές οι καταστάσεις.

Η Banks λέει ότι ένας καλός τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να ξεκινήσεις αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα συναισθήματά σου και στη συνέχεια να ζεις σύμφωνα με τις δικές σου αξίες και όρια, τα οποία μπορούν, με τη σειρά τους, να σε βοηθήσουν να πλοηγηθείς σε καταστάσεις διατηρώντας τα όριά σου στη θέση τους.

Στη συνέχεια, ο θεραπευτής λέει ότι ένας άλλος τρόπος για να σταματήσεις να δίνεις στους ανθρώπους εξουσία πάνω σου είναι να μην αφήνεις την αυτοεκτίμησή σου να εξαρτάται από άλλους ανθρώπους και να μην αφήνεις τις απόψεις των ανθρώπων να υπαγορεύουν τις επιλογές σου.

Τέλος, η Banks ολοκληρώνει τη δημοσίευση προτείνοντας ότι το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου και να μιλάς όταν είσαι πληγωμέν@ ή αναστατωμέν@ είναι το κλειδί για να μην αφήνεις αρνητικές εμπειρίες ή καταστάσεις να μεγαλώνουν μέσα σου – εκτός από αυτό, δεν πρέπει επίσης να αποδέχεσαι και να δικαιολογείς πλέον την τοξική συμπεριφορά.

Πολλοί συμμετείχαν στα σχόλια για να μοιραστούν τις σκέψεις τους σχετικά με την ανάρτηση της Banks:

«Το να μιλάς για τον εαυτό σου, να τιμάς τα όριά σου και να μην επιτρέπεις στους ανθρώπους να σε παραβλέπουν ήταν ένα τεράστιο βήμα για μένα», σχολίασε ένας χρήστης. «Και όταν ένιωσα αρκετά σίγουρος για να βάλω τους κανόνες μου και να τους τηρήσω και να βρω τη φωνή μου για να μιλήσω όταν χρειαζόταν, ήξερα ότι τα πήγαινα καλά με το θεραπευτικό μου ταξίδι και έκανα μια μεγάλη κίνηση προς τα εμπρός».

Άλλος είπε «Όλα τα παραπάνω! Βρήκα ότι υπάρχουν τόσα πολλά επίπεδα σε όλα αυτά, μερικά ακόμα τα δουλεύω».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Ήξερες ότι η πλευρά που κοιμάσαι μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υγεία σου;