Πώς να περιποιηθείς μόνη τα φρύδια σου στο σπίτι

Πώς να περιποιηθείς μόνη τα φρύδια σου στο σπίτι

Στην εποχή του social distancing και δεδομένων των πολλών ωρών που περνούν όλοι πλέον στο σπίτι, το πώς θα επιβιώσεις χωρίς κούρεμα, βαφή ή μανικιούρ φαντάζει πολυτέλεια και ίσως περιττό. Παρόλα αυτά, μερικές πινελιές ανανέωσης μπορεί να επηρεάσουν πολύ θετικά την ψυχολογία σου. Μία από τις «δυσκολότερες» ίσως μορφές περιποίησης είναι αυτή των φρυδιών σου. Και αυτό γιατί, το σχήμα τους καθορίζει αμέσως το πρόσωπο σου. Με τα κέντρα αισθητικής κλειστά, καλείσαι να κάνεις αυτή την περιποίηση μόνη σου όπως καταλαβαίνεις. Αυτό μπορεί να σου φανεί χαοτικό αν αφήνεις τα απαραίτητα βήματα για τα φρύδια σου αποκλειστικά στα χέρια ειδικών ή αν έχεις πολύ πυκνά φρύδια, αλλά μην ανησυχείς, σου έχουμε τη λύση. Ακολουθούν τα βήματα περιποίησης των φρυδιών σου από το σπίτι:

Μην πειραματίζεσαι

Αν ήθελες καιρό να τα αφήσεις να μεγαλώσουν, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πειραματίζεσαι με το σχήμα τους ή να τα αγγίζεις όλη την ώρα. Τα φρύδια μας χρειάζονται 4 με 8 εβδομάδες για να μεγαλώσουν. Τώρα λοιπόν, είναι η πιο σωστή περίοδος να τα αφήσεις χωρίς μακιγιάζ και χωρίς τσιμπιδάκι προκειμένου να γίνουν πιο γεμάτα και πλούσια.

«Εξέτασε» τα

Με άλλα λόγια, τσέκαρε τις αποστάσεις μεταξύ τους, τις διαφορές που έχουν προτού ξεκινήσεις κάποια διαδικασία διατήρησης τους. Είναι καλό να έχεις μία εικόνα των φυσικών φρυδιών σου έτσι ώστε να ξέρεις ποιο είναι και το σχήμα που πρέπει να διατηρήσεις ή αλλάξεις. Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία για να έχεις καλύτερη οπτική.

Συγκέντρωσε τα εργαλεία σου

Επόμενο βήμα είναι να συγκεντρώσεις ένα καλό τσιμπιδάκι και ένα καθαρό χτενάκι σαν αυτό της μάσκαρα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και ένα λευκό μολύβι ματιών, για να σημειώσεις ποια σημεία πρέπει να αποφύγεις στο καθάρισμα.

Καθάρισε την περιοχή των φρυδιών

Όχι δεν αρκεί μόνο μια εργαλειοθήκη περιποίησης. Προτίμησε ένα καλό καθαρισμό προσώπου με κάποιο σαπούνι που χρησιμοποιείς ή κάποιον ενυδατικό ορό. Ειδικά αν είσαι και ευαίσθητη στο τσιμπιδάκι, αυτός ο καθαρισμός είναι απόλυτα απαραίτητος.

Soap Brows Το μυστικό για καλοσχηματισμένα φρύδια βρίσκεται ήδη στο μπάνιο σου

Χρησιμοποίησε μολύβι φρυδιών για το καθάρισμα

Αν έχεις αφήσει τα φρύδια σου για καιρό να μεγαλώσουν και τώρα θέλεις να κάνεις ουσιαστικά ένα καθάρισμα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τα σχεδιάσεις με μολύβι φρυδιών. Σχημάτισε τα ιδανικά για εσένα φρύδια, όπως θα έκανες στο καθημερινό makeup σου, έτσι ώστε να ξέρεις ποια σημεία να αποφύγεις. Αν λάβεις υπόψη σου το φυσικό σου σχήμα ίσως αυτό σε περιορίσει μετέπειτα, όταν θα θέλεις να γεμίσεις τα φρύδια σου με λίγο μολύβι. Επομένως, χρησιμοποίησε το μολύβι εξ αρχής για να ισορροπήσει με το φυσικό αποτέλεσμα αλλά και το ιδανικό τους σχήμα όταν είναι βαμμένα.

Βάλε σε μια σειρά τις κινήσεις σου

Πρώτα χρησιμοποιείς το τσιμπιδάκι και μετά τριμάρεις. Αν έχεις πολύ πυκνά φρύδια, το τριμάρισμα είναι συνήθως αναγκαίο. Αφού έχεις ολοκληρώσει με το τσιμπιδάκι, χτένισε με ένα υγρό βουρτσάκι τα φρύδια σου και κόψε μόνο τις τρίχες εκείνες που ξεπερνούν σε μακρός τις υπόλοιπες. Δεν θέλουμε να κόψεις υπερβολικά πολλές, γι’ αυτό το υγρό βουρτσάκι θα σε βοηθήσει να τις καθορίσεις ευκολότερα.

Ενυδάτωσε τα

Προκειμένου να διατηρήσεις υγιή τα φρύδια σου, χρησιμοποίησε ένα serum ή ακόμα και κρέμα με αλόη το οποίο μπορείς να εφαρμόσεις ξανά με ένα υγρό χτενάκι. Είναι σημαντικό εκτός από το σωστό καθαρισμό, να φροντίζεις και για την υγεία των φρυδιών σου.

Αν όλα αποτύχουν, κάλεσε την αισθητικό σου

Ναι, μπορεί να μην βρήκες την άκρη να τα κάνεις όλα αυτά. Ή απλά να μην θέλεις να μπεις στη διαδικασία αυτή μόνη σου. Ή τέλος, να εμπιστεύεσαι πολύ τον/την αισθητικό σου. Κάνε videocall για να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις και να μάθεις ίσως περισσότερα για την περιποίηση του προσώπου σου από το σπίτι.

featured image: wellandgood.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.