Τώρα που δουλεύεις στο σπίτι, λογικά ξόδεψες ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσπαθώντας να αποφασίσεις ποιο σημείο του σπιτιού σου θα μετατρέψεις σε γραφείο. Η κουζίνα δε βολεύει και πολύ, ενώ το coffee table σε εμπνέει περισσότερο για binge-watching στο Netflix παρά για δουλειά. Μια καλή ιδέα είναι η τραπεζαρία. Ναι, πρόκειται για ένα σημείο του σπιτιού, που αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips, μπορεί να μετατρέπεται σε cozy γραφείο για όσες ώρες τη μέρα δουλεύεις.

Πρόσθεσε φυτά για να κάνεις τον χώρο πιο ζεστό και cozy

Τα φυτά είναι ο εύκολος τρόπος να προσθέσεις ζεστασιά και άνεση σε έναν χώρο. Επιπλέον, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα. Το κυριότερο, όμως, είναι πως θα αποτελέσουν ένα καλό reminder για να κάνεις ένα διάλειμμα, βγαίνοντας για λίγο στο μπαλκόνι. Η βιταμίνη D είναι ανεκτίμητη και δύο βήματα έξω από το σπίτι σου.

Επίλεξε minimal κουρτίνες

Στον χώρο που δουλεύεις είναι σημαντικό να μην σου “κλέβουν” τα περιβάλλοντα στοιχεία την προσοχή. Ένα από αυτά είναι οι κουρτίνες, στις οποίες αξίζει να είσαι λίγο προσεκτική. Προτίμησε minimal υφές και χρώματα, φροντίζοντας να σου δίνουν την “ιδιωτικότητα” που χρειάζεσαι για να είσαι παραγωγική. Το κριτήριο είναι να σε κάνουν να νιώθεις πως όταν τις κλείνεις, αφήνεις και τον “έξω κόσμο” έξω από τη δουλειά σου.

Πρόσθεσε ένα χαλί + παίξε με τις υφές

Επένδυσε σε ένα χαλί και σε έξτρα υφές μέσα από μαξιλάρια και throws για τις καρέκλες. Το point είναι να συνεχίσεις να νιώθεις πως είσαι στο σπίτι σου, παρόλο που το έχεις μετατρέψει σε γραφείο για τώρα. Βάλε από ένα μαξιλάρι σε κάθε καρέκλα και γιατί όχι ένα sheepskin μικρό ριχτάρι σε μια από αυτές;

Βάλε λίγο χρώμα

Το χρώμα θα δώσει μια πιο fun διάθεση στον χώρο. Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις μεγάλες αλλαγές, όπως το να βάψεις τον τοίχο σου. Μπορείς να παίξεις με ένα mood board. Στην τελική, υπάρχει καλύτερος τρόπος να δώσεις ζωή σε έναν πίνακα ανακοινώσεων; Καρφίτσωσε στον δικό σου φωτογραφίες και artwork που να σε εμπνέει. Επιπλέον, μπορείς να επενδύσεις σε μικρά items, όπως έργα τέχνης ή καθρέφτες για τον τοίχο, που να έχουν χρωματιστά frames.

Βρες αποθηκευτικούς χώρους

Είναι SOS για την παραγωγικότητά σου το να κρατάς το desktop σου καθαρό και minimal. Επιπλέον, έτσι είναι και πιο εύκολο όταν τελειώνεις τη δουλειά να το μετατρέπεις και πάλι σε τραπεζαρία. Σε αυτό θα σε βοηθήσουν αποθηκευτικοί χώροι, όπου θα έχεις συγκεντρωμένα τα όσα χρειάζεσαι για τη δουλειά. Από μολύβια και στυλό, μέχρι και ποστ-ιτ, μπορείς να τα έχεις όλα σε ένα δοχείο, το οποίο θα έχεις μονίμως τοποθετημένο δίπλα στο moodboard σου για παράδειγμα. Ή ακόμα και πίσω από μια γλάστρα, ώστε να μην είναι ορατό τις υπόλοιπες ώρες.

Μείωσε το clutter

Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με χαρτιά και εκτυπώσεις. Προσπάθησε να εκτυπώνεις όσο λιγότερο γίνεται και αποκλειστικά όσα είναι απαραίτητα. Μεταξύ μας, λίγα έγγραφα είναι απαραίτητο να εκτυπώνονται πλέον, οπότε κάνε ένα σημαντικό δώρο στον πλανήτη. Επιπλέον, αυτό θα κρατήσει το γραφείο σου καθαρό από clutter.

Ο σωστός φωτισμός

Το φως είναι απόλυτα σημαντικό, ειδικά όταν δουλεύεις. Αν το βασικό φωτιστικό της τραπεζαρίας σου δεν είναι ό,τι καλύτερο, επένδυσε σε ένα επιδαπέδιο. Μπορείς να το μεταφέρεις από το σαλόνι στο τραπέζι για όσο δουλεύεις και να κάνεις το περιβάλλον όσο πιο ξεκούραστο για τα μάτια σου.

φωτογραφίες: decor8blog.com