Οι χωρισμοί είναι δύσκολοι. Δεν μπορούμε να μαντέψουμε πώς ακριβώς θα εξελιχθεί μία σχέση ή πόσο διατεθειμένη είσαι να συμβιβαστείς με μία κατάσταση για να διαρκέσει. Ούτε επίσης μπορούμε να πούμε με ακρίβεια πόσο καιρό θα χρειαστείς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Μπορούμε όμως, να σου δώσουμε μερικούς τρόπους να χειριστείς αποτελεσματικά το χωρισμό αυτό, ειδικά αν πρόκειται και για μακροχρόνια σχέση.

Προετοιμάσου

Μπορεί να έχεις συγκεντρώσει πολλά στο μυαλό σου που ήθελες από καιρό να πεις. Μπορεί να έχεις μια ολόκληρη λίστα που αιτιολογεί την απόφαση σου. Όμως εκείνη τη στιγμή, μπορεί να μην σκεφτείς τίποτα από αυτά και να εξηγήσεις με λάθος τρόπο όσα σκέφτεσαι. Επίσης: όσο ασφαλές φαίνεται το να χωρίσεις μέσω Facebook, τόσο ανθυγιεινό είναι. Προτίμησε το διάλογο από κοντά και ιδανικά, σε μια στιγμή όπου θα μπορείτε να μιλήσετε μόνοι σας.

Να είσαι ειλικρινής

Σκέψου ότι και εσύ αυτό θα αποζητούσες αν η κατάσταση ήταν αντίστροφη. Σκέψου καλά τι είναι αυτό που σε εμποδίζει να συνεχίσεις αυτή τη σχέση και μην αποδίδεις την πραγματική αιτία σε ψεύτικες αφορμές. Οφείλεις μία αληθινή εξήγηση σε αυτόν που έχεις απέναντι σου.

Δώσε πίσω τα πράγματα

Αυτό ίσως αποτελέσει αφορμή για να ξαναδείτε ο ένας το άλλον μετά το χωρισμό. Αν αργήσει αρκετά αυτή η στιγμή, τόσο πιο άβολο θα είναι. Προτίμησε να τα επιστρέψεις σχετικά σύντομα, προκειμένου να μπορέσετε και οι δύο να το συνειδητοποιήσετε καλύτερα.

Ανακοίνωσέ το

Δεν εννοούμε στα να αλλάξεις relationship status στα social. Πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι για να το επεξεργαστείς μέσα σου αλλά μοιράσου το με τους κοντινούς σου ανθρώπους. Όταν ακούς την αλήθεια δυνατά, την αφομοιώνεις καλύτερα. Επιπλέον, οι συμβουλές και η υποστήριξη των δικών σου ανθρώπων μπορούν να σου δώσουν μία συναισθηματική διέξοδο.

Αντιμετώπισέ το

Οι περισσότεροι, ίσως θελήσουν να κρατήσουν τον εαυτό τους πολλές ώρες απασχολημένο έτσι ώστε να μην διαχειριστούν το θέμα. Καμιά φορά, είναι προτιμότερο να βυθιστείς για λίγο στην κατάσταση, να ζυγίσεις τα πράγματα και να «θρηνήσεις» παρά να το αποφεύγεις. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις το θέμα κατάματα και έπειτα, θα είσαι έτοιμη να το ξεπεράσεις πιο «εύκολα».

Απόφυγε το «μένουμε φίλοι»

Αυτό ενίοτε παρερμηνεύεται ως μία ευκαιρία για επανασύνδεση. Αν όμως θέλεις να δώσεις ένα πραγματικό τέλος, θα ήταν προτιμότερο να μη διατηρήσετε την οποιαδήποτε φιλία ή επαφή. Αυτό μπορεί μόνο να επιβαρύνει την κατάσταση και να κάνει πολύ πιο δύσκολο το να διαχειριστείτε το χωρισμό σας.

Μην είσαι πολύ αυστηρή με εσένα

Μπορεί η απόφαση αυτή τη φορά να είναι δική σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο χωρισμός δεν θα σε φορτίσει συναισθηματικά. Μην είσαι πολύ σκληρή με εσένα. Καμιά φορά η ευτυχία κρύβεται έξω από μία σχέση και ίσως τώρα είναι η ευκαιρία σου να τη βρεις. Είτε αυτό λέγεται ταξίδια, φίλοι, καριέρα ή απλά ψυχική ισορροπία. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου και δώσε του το χώρο και το δικαίωμα να προχωρήσει όταν είσαι έτοιμη, όχι λυπημένη.

featured image: Danielle Forshee