Κανένα νέο beauty launch όσο συναρπαστικό και να είναι δεν συγκρίνεται με τη διαχρονική αξία ενός πολύ καλού και ελκυστικού αρώματος. Γι αυτό επειδή ξοδεύεις αρκετό χρόνο και χρήμα για να διαλέξεις το καταλληλότερο σου προτείνουμε μερικά έξυπνα hacks για να διατηρούνται αλλά και να διαρκούν περισσότερο.

Αρχικά η θέση και ο χώρος αποθήκευσης τους παίζουν σημαντικό ρόλο. Μην τα έχεις στο μπάνιο ή σε υγρά και ζεστά δωμάτια.

Η θερμότητα, το φως και η υγρασία θα καταστρέψουν το άρωμα και θα μειώσουν την ποιότητα του. Αντ ‘αυτού, φύλαξέ τα σε δροσερά, ξηρά σημεία όπως στο μπουντουάρ της κρεβατοκάμαρας και μακριά από τα παράθυρα. Bonus συμβουλή: Χρησιμοποιήστε μια όμορφη βάση για την παρουσίαση τους.

Πώς να κάνεις το άρωμα σου να διαρκεί περισσότερο
fashionlush.com

Βάλε λίγη βαζελίνη στους καρπούς σου πριν το ψεκάσεις. Η κρέμα η οποία είναι εμφρακτική θα κρατήσει το άρωμα περισσότερο στο δέρμα απ΄ότι αν το ψέκαζες κατευθείαν σε στεγνό δέρμα.

Ενυδάτωσε το δέρμα σου πριν το εφαρμόσεις. Χρησιμοποίησε ένα body lotion χωρίς άρωμα και μετά ψέκασου ελεύθερα ή ακόμη καλύτερα το body lotion του ίδιου του αρώματος για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα που είναι σίγουρο πως θα διαρκέσει όλη μέρα.

Ψέκασε το άρωμα σου αμέσως μετά το ντουζ πριν ξεκινήσεις να ντύνεσαι. Η υγρασία στο σώμα σου θα ‘κλειδώσει’ το άρωμα και έτσι θα διαρκέσει περισσότερο. Επιπλέον δεν θα φοβάσαι να λερώσεις ευαίσθητα ρούχα ή κοσμήματα.

Μην τρίβεις τους καρπούς σου μεταξύ τους μετά το ψέκασμα. Το συχνότερο λάθος που κάνουμε όλοι είναι να τρίβουμε τους καρπούς μας μεταξύ τους, κάτι το οποίο όχι μόνο μπορεί να κάνει το άρωμά μας να διαρκέσει λιγότερο αλλά και να ερεθίσει το δέρμα μας. Αντί να τους τρίψεις μπορείς να ταμπονάρεις απαλά τα δύο σημεία μεταξύ τους.

Δες επίσης: Το λάθος που κάνεις με το άρωμά σου και δε διαρκεί

Πώς να κάνεις το άρωμα σου να διαρκεί περισσότερο
self.com

Στοχοποίησε και ψέκασε άρωμα σε θερμά σημεία του σώματός σου και σε σημεία που χτυπάει παλμός. Αν και στο σημείο εδώ να σου πω πως οι ειδικοί δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν όντως υπάρχει διαφορά στο συγκεκριμένο hack. Τα θερμά σημεία (πίσω από τα αυτιά και τα γόνατα και στους αστραγάλους) θα βοηθήσουν να μεταφερθεί το άρωμα σε όλο σου το σώμα χωρίς όμως να έχεις λουστεί με αυτό.

Ψέκασε τη βούρτσα σου με το αγαπημένο σου άρωμα αμέσως πριν τα χτενίσεις. Το να ψεκάσεις σε στεγνά μαλλιά ένα alcohol-based άρωμα θα τα ξηράνει οπότε για ένα ελαφρύ αποτέλεσμα είτε ψέκασε τη βούρτσα σου πριν το χτένισμα είτε χρησιμοποίησε ένα άρωμα ειδικά για μαλλιά, οι μεγάλες εταιρείες έχουν σίγουρα το αγαπημένο σου scent και σε ειδική φόρμουλα για τα μαλλιά.

Πώς να κάνεις το άρωμα σου να διαρκεί περισσότερο
cosmopolitan.com

Δεν χρειάζεται να το ανανεώνεις συνέχεια. Όσο πιο πολύ συνηθιζουμε σε μία συγκεκριμένη μυρωδιά τόσο λιγότερο νιώθουμε πως αυτή μένει πάνω μας. Καμιά φορά νομίζοντας πως δεν μυρίζουμε

Και ένα tip από τις γιαγιάδες μας: Οι γυναίκες παλαιότερα ψέκαζαν με άρωμα το στρίφωμα της φούστας τους για να μυρίζουν όμορφα καθώς περπατούσαν. Τώρα που σιγά σιγά μπαίνει η άνοιξη μήπως να έκανες το ίδιο;

Aνακάλυψε το Meaning of Scent

featured image: stylecaster.com