Η εποχή αυτή είναι η καταλληλότερη για την καθαριότητα και αναδιοργάνωση του χώρου σου. Το γνωστό «spring cleaning» μπορεί να είναι ένας σωστός καθαρισμός του σπιτιού σου, η αναδιοργάνωση ενός χώρου ή ακόμη και το βάψιμο ενός δωματίου. Ένας χώρος που χρειάζεται συχνή αναδιοργάνωση, ειδικότερα τώρα που πλησιάζουμε τις πιο ζεστές εποχές, είναι το μπάνιο.

Μπορεί να μη φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά αποτελεί ένα χώρο όπου συνυπάρχουν πολλά μικρόβια μαζί. Εκτός από τα άτομα που ζουν ήδη σε ένα σπίτι, υπάρχουν και οι πιθανοί καλεσμένοι που μπορεί εξίσου να το χρησιμοποιήσουν. Οι επιφάνειες που χρησιμοποιούνται και είναι πιο «επικίνδυνες», δεν είναι μόνο τα χερούλια ή τα συρτάρια αλλά πολύ περισσότερο, η λεκάνη, ο πάγκος και φυσικά, η μπανιέρα. Τα απαραίτητα, γρήγορα και αποτελεσματικά εργαλεία, για να διατηρείς καθαρό και απολυμασμένο το χώρο του μπάνιου είναι, τα υγρά, αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια και φυσικά η χλωρίνη.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη «πρόκληση» μετά την καθαριότητα, είναι η αναδιοργάνωση του χώρου του μπάνιου: Πού θα τοποθετηθούν τα προϊόντα καθαρισμού, τα καλλυντικά, οι πετσέτες; Πώς μπορείς να αναδιοργανώσεις το χώρο του μπάνιου σου και να αποκτήσει μία νέα πνοή με τον ερχομό της άνοιξης;

Φρεσκάρισε το χώρο

Άλλαξε τις σκουρόχρωμες πετσέτες με πιο ανοιχτόχρωμες, ανοιξιάτικες πετσέτες ή βάλε χαλιά σε παλ ή φωτεινές αποχρώσεις. Άλλαξε τις οδοντόβουρτσες, χρησιμοποίησε ένα καινούριο σαπούνι. Βάλε κάποιο αρωματικού χώρου ή αιθέρια έλαια για τη μπανιέρα σου. Εξοπλίσου με καινούργια σφουγγάρια και αφρόλουτρα και ανακύκλωσε όσα έχουν τελειώσει και δεν χρησιμοποιείς πια.

Κουτιά/ντουλάπια αποθήκευσης

Μπορείς να αξιοποιήσεις διάφορα κουτάκια αποθήκευσης που είχες αφήσει μέχρι τώρα στην άκρη ή να κάνεις το χώρο των ήδη υπαρχόντων ντουλαπιών σου πιο ξεκάθαρο. Είναι καλό να γνωρίζεις που βρίσκεται το καθετί και αυτός ο τρόπος θα στο κάνει πολύ εύκολο. Γέμισε τα κουτιά ή ντουλάπια αποθήκευσης, με τα καλλυντικά ή των προϊόντα απολύμανσης. Επίσης, αυτά μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα για τις πετσέτες, το μπουρνούζι και τα καινούργια σφουγγάρια σου.

Extra tip: για μεγαλύτερη οργάνωση που θυμίζει λίγο Monica Geller, μπορείς να ταξινομήσεις το κάθε κουτί σου με ταμπέλες που γράφουν τι περιέχει το καθένα από αυτά.

Ράφια

Το να φτιάξεις και να κρεμάσεις ένα ράφι ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν είναι και τόσο. Πάντα υπάρχει ωστόσο και η επιλογή του να αγοράσεις ένα έτοιμο, αν δεν θέλεις να πειραματιστείς με το να το κατασκευάσεις. Φρόντισε βέβαια, να διαλέξεις το κατάλληλο μέγεθος ανάλογα με το χώρο που έχεις στο μπάνιο σου. Αν έχεις ένα ευρύχωρο μπάνιο για παράδειγμα, μπορείς να βάλεις δύο-τρία ράφια όπου θα ακουμπάς τα απαραίτητα every day καλλυντικά.

Η αναδιοργάνωση του χώρου μας μπορεί να γίνει πολύ απλά βήματα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Ακολούθησε αυτά τα τρία απλά και σύντομα βήματα και θα ανακαλύψεις πόσο γρήγορα θα ανανεωθεί το μπάνιο σου.

images: MyDomaine