Τα κεριά είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που δεσπόζει στα περισσότερα σπίτια. Σου προσφέρουν χαλάρωση, ηρεμία και κάνουν τον χώρο να μοιάζει πιο ζεστός και φιλόξενος. Ήξερες όμως ότι πρέπει να τα συμπεριλάβεις και αυτή στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να καθαρίζεις και να φροντίζεις στο σπίτι; Με τη σωστή φροντίδα τα κεριά σου θα διαρκούν περισσότερο και έτσι δεν θα χρειάζεται να τα αποχωρίζεσαι από τη δεύτερη φορά που τα χρησιμοποιείς αλλά ούτε και να ξοδεύεις συνεχώς χρήματα για την αντικατάστασή τους. Εδώ θα δεις τα πέντε tips για το πώς μπορείς να τα φροντίσεις έτσι ώστε να διαρκούν πολύ περισσότερο από ότι έχεις συνηθίσει.

Καθαρίστε τα

Τα κεριά, ειδικά εκείνα που δεν είναι μέσα σε βάζα ή δεν έχουν θήκες με καπάκι, σκονίζονται. Συχνά, η σκόνη κολλάει στο κερί και καθιστά πολύ δύσκολο το να το ξεσκονίσεις όμως. Αντί για αυτό, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα ύφασμα από κάποιο παλιό ρούχο ή ένα υγρό πανί με μικροΐνες. Απλώς φρόντισε να το καθαρίζεις πάντα προς μια κατεύθυνση για να μην τρίβεται.

Μη ξεχνάς να κόβεις το φυτίλι

Εάν δεν το γνωρίζεις ήδη, όσο πιο μεγάλο είναι το φυτίλι τόσο πιο γρήγορα καίγεται ένα κερί. Οπότε, φρόντισε να κόβεις συχνά το φυτίλι και απλά να το αφήνεις στο μήκος που μπορείς να το ανάψεις.

Σωστή θερμοκρασία

Πριν χρησιμοποιήσεις τα κεριά σου τοποθέτησέ τα για μια ή δύο ώρες στο ψυγείο. Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια καύσης όταν τα ανάψεις για αυτό και είναι μια καλή ιδέα για τις ημέρες που έχεις καλεσμένους.

Αφαίρεσε το κερί που έχει στεγνώσει

Εάν τα κεριά σου στάζουν στις θήκες τους, ή στις επιφάνειες, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αφαιρέσεις αυτό το κερί που έχει στεγνώσει. Αυτό μπορείς να το κάνεις με ένα μαχαίρι ή να ξαναλιώσεις αυτό το σημείο και να το σκουπίσεις μετά προσεκτικά.

Τοποθέτησε το φυτίλι στο κέντρο

Κάθε φορά που έχει σβήσει ένα κερί, εκτός από το να κόψεις το φυτίλι, πρέπει να το τοποθετήσεις και στο κέντρο του κεριού. Αυτό θα αποτρέψει το μαύρισμα του δοχείου που βρίσκεται και θα καεί και το κερί πιο ομοιόμορφα.

featured photo: @lelia_milaya