Ανεξάρτητα από τις εποχές τους χρόνου είναι πολύ όμορφο και αναζωογονητικό το να έρχεσαι σε επαφή με τη φύση. Η γη, ο ουρανός, ο αέρας και άλλα στοιχεία της φύσης μας βοηθούν να είμαστε πιο ήρεμοι και γαλήνιοι. Μας βοηθούν να ανακτήσουμε τις χαμένες δυνάμεις μας και να έρθουμε σε επαφή με τον εαυτό μας. Πως μπορείς όμως όλα αυτά τα στοιχεία να τα συμπεριλάβεις και στο εσωτερικό του σπιτιού σου;

Οι παρακάτω ιδέες ίσως σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι για να φέρεις και εσύ τα στοιχεία της φύσης στον προσωπικό σου χώρο.

Λουλούδια ή και δέντρα

Το μεγαλύτερο sos εάν θες να προσθέσεις λίγη φύση στο σπίτι σου, και ο πιο εύκολος τρόπος, είναι τα φυτά. Μπορείς να επιλέξεις βάζα με διαφορετικά λουλούδια, τα οποία θα εναλλάσσεις ανάλογα με τη χρονική περίοδο και τη διάθεσή σου. Εάν έχεις τον απαιτούμενο χώρο μπορείς να χρησιμοποιήσεις και δέντρα για φυτά εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν συγκεκριμένες νάνο-ποικιλίες που μπορούν να αναπτυχθούν ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους, αρκεί να πληρούνται οι απαραίτητες για το κάθε είδος προϋποθέσεις (φως, υγρασία).

Φυσικό φως

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ➳ Johanna (@johmarfri)

Πολλές φορές ξεχνάμε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στην ψυχολογία μας το φως του ήλιου. Δοκίμασε να βγεις για έναν μικρό περίπατο ή ακόμα και να κάτσεις πέντε λεπτά στο μπαλκόνι σου σε μια στιγμή που νιώθεις απίστευτα αγχωμένη. Θα νιώσεις αμέσως πως ανασαίνεις καλύτερα, πως  επανέρχονται οι καρδιακοί σου παλμοί. Δεν είναι τυχαίο πως τις πιο συννεφιασμένες ημέρες αισθανόμαστε και εμείς πιο πεσμένοι ψυχολογικά. Για αυτόν το λόγο, μην κάνεις και το σπίτι σου μουντό. Επέλεξε λεπτές κουρτίνες που να αφήνουν το φως να μπαίνει στο χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης προσπάθησε να έχεις τις τέντες σου κατεβασμένες μόνο όταν το απαιτούν οι καιρικές συνθήκες.

Χρησιμοποίησε τα αντικείμενα που βρίσκεις στη φύση

Εάν έχεις δει κάτι έξω που σου αρέσει, όπως μια πέτρα, ένα κουκουνάρι, ένα κλαδί, κ.λπ. μπορείς να το πάρεις στο σπίτι σου και να το χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις κάποιο από τα δωμάτια σου. Τα κουκουνάρια έχουν μείνει στο μυαλό των περισσοτέρων αποκλειστικά για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Αλλά είναι λάθος καθώς με αυτά μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι σου όλο το χειμώνα. Για παράδειγμα μπορείς να γεμίσεις ένα βάζο με κουκουνάρια, είτε στο φυσικό τους χρώμα είτε βαμμένα με σπρέι σε κάποιο χρώμα που ταιριάζει στην υπόλοιπη διακόσμηση. Επίσης μπορείς να δημιουργήσεις μια σύνθεση με κουκουνάρια και κεριά για το τραπέζι του σαλονιού σου. Τέλος, μην ξεχνάς πως κάποιες μεγαλύτερες πέτρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως stop για τις πόρτες ή ακόμη και ως βιβλιοστάτες.

Έπιπλα ρατάν

Το ρατάν είναι από τις κυρίαρχες τάσεις στη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια. Εάν δεν θέλεις να μετατρέψεις τον χώρο σου έναν boho παράδεισο μπορείς απλά να κάνεις μικρές προσθήκες στη δική σου διακόσμηση, για παράδειγμα ένα σκαμπό ή μια καρέκλα. Με μια πολύ κομψή πινελιά θα κάνεις αμέσως τον χώρο σου να θυμίζει εκείνη την υπέροχη αυλή από τις διακοπές σου στο νησί. Γιατί μπορεί να έχουμε συνδυάσει τα έπιπλα ραταν με αυλές και μπαλκόνια αλλά μπορούν να αναβαθμίσουν εύκολο και οποιονδήποτε εσωτερικό χώρο.

featured photo: unsplash.com/@loudspace