8 δημιουργικοί τρόποι να εκμεταλλευτείς τον χώρο κάτω από τη σκάλα στο σπίτι σου

8 δημιουργικοί τρόποι να εκμεταλλευτείς τον χώρο κάτω από τη σκάλα στο σπίτι σου

Όπως και με τον χώρο πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας, έτσι και με εκείνο το σημείο κάτω από τις σκάλες, η διακοσμητική έμπνευση πέφτει σε κενό. Συνήθως τον αφήνουμε κενό ή κάνουμε άβολες προσθήκες, θεωρώντας πως η χρήση του είναι μόνο πρακτική. Δεν έχεις βαρεθεί ακόμα να τον εκμεταλλεύεσαι μόνο αφήνοντας τα παπούτσια σου ή τον καλόγερο με τα πανωφόρια σου; Φανταζόμαστε πως ναι και για αυτόν ακριβώς τον λόγο σου προτείνουμε παρακάτω Pinterest-worthy τρόπους να τον αξιοποιήσεις.

Κουζίνα κάτω από τις σκάλες

Προφανώς αυτή δεν είναι μια ιδέα για ένα ήδη διαμορφωμένο σπίτι, εκτός αν η όρεξη, ο χρόνος και το budget το επιτρέπουν. Όπως και να έχει, ο κενός χώρος κάτω από τις σκάλες θα μπορούσε να μετατραπεί σε κουζίνα, mini bar ή ακόμα και χώρο στον οποίο φυλάσσεις -ή καλύτερα εκθέτεις- τα κρασιά και τα μπουκάλια ποτού σου.

Γραφείο

Αν το να βγάλεις το κομμάτι της δουλειάς ή του διαβάσματος από την κρεβατοκάμαρά σου σού φαίνεται καλή ιδέα, τοποθέτησε το γραφείο σου στον χώρο κάτω από τις σκάλες. Το WFH δεν είχε ποτέ περισσότερη αισθητική.

Φυτά, φυτά, φυτά

Όταν έχεις αμφιβολίες, απλά βάλε λίγο πράσινο. Αυτό έχει εφαρμογή και στο συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού σου. Φρόντισε απλώς να τοποτεθήσεις σε αυτό, φυτά των οποίων οι ανάγκες σε φως να συνάδουν με ό,τι έχει να "δώσει" αυτή η γωνία.

Τα παιχνίδια του παιδιού

Αν είσαι μαμά, έχεις σίγουρα γκρινιάξει κάποια στιγμή για το ότι το σαλόνι σου έχει πλημμυρίσει από τα παιχνίδια του παιδιού. Σου έχουμε λύση: μετάφερέ τα όλα οργανωμένα κάτω από τη σκάλα και μετάτρεψε το σημείο σε μίνι, αυτοσχέδιο παιδότοπο. Επένδυσε σε ένα έπιπλο με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους για να μην χαώνεσαι.

Πλυντήριο

Μπορείς κυριολεκτικά να εξαφανίσεις το πλυντήριο από το μπάνιο ή την κουζίνα σου δημιουργώντας μια απλή κατασκευή που να μπορεί να το κλείνει κάτω από τη σκάλα. Αν τα τετραγωνικά σου το επιτρέπουν, αποθήκευσε εκεί και τα απορρυπαντικά, το στεγνωτήριο και την απλώστρα. Έτσι θα αποσυμφορήσεις και το μπαλκόνι σου.

Τα αντικείμενα του κατοικίδιού σου

Τα αξεσουάρ, οι τροφές και τα σχετικά με το κατοικίδιό σου αντικείμενα δε χρειάζεται να αποθηκεύονται σε κουτιά, ούτε να τρώνε χώρο από την κουζίνα σου. Τοποθέτησε μια συρταριέρα ή μια ξύλινη μικρή ντουλάπα κάτω από τις σκάλες. Οργάνωσε τα αντικείμενά του σε έναν δικό του προσωπικό χώρο.

Extra άνεση

Αν το μέγεθος του σημείου σου δίνει αυτή την πολυτέλεια, μπορείς να πειραματιστείς αρκετά. Αρχικά, αν το δωμάτιό σου είναι στον πάνω όροφο του σπιτιού και το σαλόνι σου κάτω, μπορείς να αντιστρέψεις την όλη διαρρύθμιση. Ανέβασε πάνω τους καλεσμένους σου, τοποθετώντας εκεί το σαλόνι. Αντίστοιχα, μετάφερε κάτω τις προσωπικές σου στιγμές, φέρνοντας το κρεβάτι σου κάτω από τη σκάλα. Εναλλακτικά, μπορείς να δημιουργήσεις έναν extra χώρο για άνεση σε εκείνο το σημείο, με έναν μικρό διθέσιο καναπέ ή μια άνετη πολυθρόνα και ένα βοηθητικό τραπεζάκι. Γιατί να μην πίνεις εκεί τον καφέ σου, διαβάζοντας το βιβλίο σου τις Κυριακές;

Χώρος για την προσωπική σου συλλογή

Το σύνθετο με όλες τις αναμνήσεις και τις αγορές από τα ταξίδια σου και εκείνα τα συλλεκτικά διακοσμητικά, μπορείς να τα μεταφέρεις εκεί ακριβώς. Σαν μια DIY, ιδιαίτερη εκθεσιακή γωνία με όλες τις αποδείξεις της καλής αισθητικής σου.

featured image: Decuore images: thespruce.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.