Μήπως έχεις ένα όραμα για το ιδανικό interior design του σπιτιού σου αλλά νιώθεις ότι ποτέ δεν θα γίνει πραγματικότητα;

Το δημιουργικό δίδυμο Jordan Cluroe και Russell Whitehead, γνωστοί και ως 2LG, πιστεύουν ότι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας μπορούν μερικές φορές να μπουν εμπόδιο στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού των ονείρων μας. Και μέσα από το βιβλίο τους ”Making Living Lovely‘ έχουν δώσει κάποιες συμβουλές για να μας βοηθήσουν.

Ας δούμε τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ίδιοι oi interior designers κατά το σχεδιασμό σπιτιών, και πώς να τα ξεπεράσουμε.

Πρόβλημα: Είσαι υπερκαταναλωτής ή αλλιώς micro-shopper

Η προσοχή σου αποσπάται συνεχώς από όμορφα ή λαμπερά πράγματα. Είσαι πάντα στο κυνήγι μιας ευκαιρίας, της επόμενης γρήγορης ανακαίνισης ή της πιο καυτής τάσης στο σπίτι. Ψάχνεις μονίμως νέα χρώματα, σχήματα και πράγματα και αγοράζεις χωρίς να σκεφτείτε πού θα μπει το νέο αντικείμενο.

Λύση: Αγόρασε λιγότερο και καλύτερα πράγματα

Τα αντικείμενα στο σπίτι σου είναι σημαντικά, αλλά μπορούν να είναι κάτι πολύ περισσότερο από τυχαία αντικείμενα όταν αγοράζονται προσεκτικά. Κάνοντας τα σωστά πράγματα μέρος της ζωής σου θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης. Σκέψου τη βαρύτητα των πραγμάτων.

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο ή ανόητα, αλλά μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να περιορίσεις αυτές τις παρορμητικές αγορές. Ρώτα τον εαυτό σου, «θέλω αυτό να έρθει στο ταξίδι μαζί μου στη ζωή μου; είναι σημαντικό για εμένα;»

Πρόβλημα: Είσαι home-shy

Έχεις πράγματα που κρύβεις όταν έχεις επισκέπτες; Έχεις στοίβες από posters, φωτογραφίες που περιμένουν να πλαισιωθούν ή να κρεμαστούν, αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις που θα τοποθετηθούν; Είναι όλοι οι τοίχοι σου λευκοί επειδή φοβάσαι να βάλεις το αγαπημένο σου χρώμα; Εξακολουθείς να ζεις με έναν σπασμένο καναπέ, καθώς δεν το έχεις δει ακόμα; Φαίνεται ότι μάλλον είσαι home-shy.

Λύση: Εστίασε σε έναν χώρο

Αρχικά πρέπει να ζήσεις στο τώρα και να χρησιμοποιήσεις ότι άφηνες για αργότερα. Επένδυσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, αξιολογώντας το γιατί κρύβεις από τους άλλους αυτήν την πλευρά της προσωπικότητάς σου. Είναι απλώς ότι δεν είχες χρόνο να οργανωθείς; Ή μήπως φοβάσαι ότι θα σε κρίνουν για το γούστο σου;

Πρέπει να θυμάσαι ότι κανείς δεν σε κρίνει, μόνο ο εαυτός σου. Η γνώμη σου είναι αυτή που έχει σημασία. Ξεκίνα να σπας αυτήν τη ντροπή εστιάζοντας σε ένα χώρο. Χρησιμοποίησέ τον για να εκφράσεις διεξοδικά μια διαφορετική πλευρά του εαυτού σου. Αγκάλιασε αυτήν την ελευθερία.  Μπορεί να σου αρέσει στο τέλος!

Πρόβλημα: Αποθηκεύεις συνέχεια ό,τι σε εμπνέει

Παλαιότερα ήταν scrapbooks και σελίδες περιοδικών, αλλά τα τελευταία χρόνια, η αποθήκευση έμπνευσης έχει μετακινηθεί στο διαδίκτυο με το Pinterest και το Instagram. Kαρφίτσες, like & shares και αποθηκευμένες εικόνες στο κινητό σου.

Έχεις έναν τεράστιο κατάλογο εικόνων κάπου που είναι εξαιρετικά εμπνευσμένες, αλλά δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ στην πραγματική σου ζωή; Ξεχειλίζεις με τόση έμπνευση, που στο τέλος αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.

Λύση: Κάνε μία παύση και σκέψου

Αφιέρωσε λίγο χρόνο σε αυτό που σε εμπνέει και αποθηκεύεις και μάθε να διαβάζεις την εικόνα για τις λεπτομέρειες που θα σε βοηθήσουν στο δικό σου χώρο. Τί είναι αυτό που σου αρέσει; Τα χρώματα; Τα αντικείμενα; Αυτό θα σε βοηθήσει να σταματήσεις να συσσωρεύεις έμπνευση και να αρχίσεις να τη χρησιμοποιείς στον δικό σου χώρο, με απλούς τρόπους. Μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι αγαπάς την εικόνα μόνο επειδή έχει ωραίο φωτισμό.

Δες καλύτερα αυτά τα στοιχεία, ώστε να μπορείς να εφαρμόσεις καλύτερα τα στοιχεία που λειτουργούν για το σπίτι το δικό σου. Η συλλογή χρήσιμων στοιχείων από αυτό που βλέπεις θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις την έμπνευση σε πραγματικότητα και να την εμποδίσεις να κατακλύσει την σκέψη σου και τη λήψη αποφάσεων.

Ακόμα είναι μια καλή ιδέα να γράψεις τα συναισθήματα που σου δημιουργεί η εικόνα.  Ανάλυσέ το, για να σπάσεις τον φαύλο κύκλο της αποθήκευσης εικόνων.

featured photo: redonline.co.uk/2LG