Όταν ξεκινάς να γνωρίζεις κάποιον όλα σου φαίνονται υπέροχα. Βγαίνετε, περνάτε όμορφα, γελάτε και εσύ σκέφτεσαι πως είσαι τυχερή που βρήκες έναν τόσο υπέροχο άνθρωπο. Με τον καιρό όμως όλο αυτό ξεθυμαίνει και αρχίζεις να βλέπεις και άλλες πλευρές που ίσως να μην σου αρέσουν και τόσο. Μπαίνετε σε μία ρουτίνα, συνηθίζετε ο ένας τον άλλον και κάπου εκεί η μαγεία αρχίζει να χάνεται. Κάποια στιγμή λοιπόν η σχέση φτάνει σε τέλμα και εσύ αναρωτιέσαι αν έχει νόημα να τη συνεχίσεις.

Μία παρόμοια κατάσταση συμβαίνει και όταν έχεις χωρίσει και αναρωτιέσαι αν είναι καλή ιδέα να τα ξανά βρεις με τον πρώην σου. Σύμφωνα με την ειδικό Suzannah Galland όταν βρίσκεσαι σε τέτοια διλήμματα υπάρχουν κάποια στάδια από τα οποία πρέπει να περάσεις.

Εξέτασε πόσο υγιής είναι η σχέση σου

Κάνε μία ανασκόπηση στους τελευταίους δύο με τρεις μήνες της σχέσης σου. Πόσο υγιές ήταν αυτό το κομμάτι; Πόσο καλά περνούσες εσύ μέσα σε αυτή τη σχέση εκείνο το διάστημα; Υπήρχε σεβασμός ανάμεσά σας; Πρέπει να δεις τη μεγάλη εικόνα στα πράγματα. Σκέψου πως σε έκανε να αισθάνεσαι πάντα σε σχέση με το πως ήσουν και εσύ απέναντι του. Αν πραγματικά είχες μία υγιή σχέση μαζί του τότε ίσως αξίζει να το προσπαθήσεις και πάλι.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι να διευκρινήσεις με τον εαυτό σου αν αυτό που θες να φτιάξεις είναι η σχέση σου ή ο σύντροφός σου. Με απλά λόγια, αν σκέφτεσαι ότι θέλεις να είστε ξανά μαζί αλλά για να γίνει αυτό πρέπει εκείνος να αλλάξει, τότε μάλλον πρέπει να προχωρήσεις παρακάτω αφήνοντας πίσω σου αυτή τη σχέση. Δεν μπορείς να ζητήσεις από κανέναν να αλλάξει, εκτός αν εκείνος το επιλέξει για τον εαυτό του. Αν πάλι είσαι σίγουρη ότι τον θες, τότε θα πρέπει να αποδεχθείς τον σύντροφό σου όπως είναι.

Πως να ξανά ζωντανέψεις τη σχέση σου

Αν αποφάσισες ότι έχεις μία υγιή σχέση η οποία θέλει απλώς ένα boost για να επιστρέψει εκεί που ήταν, τότε προσπάθησε το. Κράτα στο μυαλό σου πως αυτή η μετάβαση από το τέλμα στην αναζωπύρωση δεν θα επιτευχθεί εν μία νυκτί. Ωστόσο, με τον καιρό υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Για να το πετύχεις υπάρχουν μερικά μικρά tips.

Μην επικεντρώνεσαι στο σεξ

Πολλοί πιστεύουν ότι μία σχέση ξανά ζωντανεύει όταν ξανά ζωντανέψει το σεξ ανάμεσα στο ζευγάρι. Σύμφωνα με τη Dr. Galland αυτό δεν ισχύει. Το σεξ δεν θα φέρει πίσω την ασφάλεια και τον ρομαντισμό ανάμεσα σας. Σκοπός είναι να φέρετε πίσω το αίσθημα που λέει πως πραγματικά και ουσιαστικά θέλετε να είστε μαζί. Πρέπει να αισθανθείτε και πάλι τη σύνδεση ανάμεσά σας, να χτίσετε την εμπιστοσύνη και να ενισχύσετε το αίσθημα της εγγύτητας.

Άκου τον σύντροφο σου

Είναι πολύ σημαντικό όχι απλώς να ακούς, αλλά να καταλαβαίνεις σε βάθος το τι προσπαθεί να σου πει ο συνομιλητής σου. Αυτό ισχύει σε όλες τις σχέσεις, αλλά στις ερωτικές έχει μία παραπάνω σημασία. Αν δεν υπάρχει επικοινωνία ανάμεσά σας δεν μπορείτε να χτίσετε τίποτα μαζί. Άκουσε τον και προσπάθησε να καταλάβεις τι πραγματικά είναι αυτό που χρειάζεται και του λείπει ώστε να διαμορφώσεις τη συμπεριφορά σου ανάλογα.

Γίνε πιο αισθαντική

Προσπάθησε να τον φλερτάρεις σαν να γνωρίζεστε από την αρχή. Δεν εννοούμε να τον προκαλείς σεξουαλικά. Μπορείς να είσαι ευγενική, να έχεις περισσότερη επαφή με τα μάτια μαζί του ή ακόμα και να φορέσεις κάτι πιο σέξι στην επόμενη έξοδό σας. Σκέψου ότι προσπαθείς να τον “ρίξεις” σαν να είναι η πρώτη φορά που βγαίνετε.

Αν είσαι πραγματικά συνειδητοποιημένη ότι θέλεις αυτό τον άνθρωπο τότε αξίζει να προσπαθήσεις να βγεις από το τέλμα που έχει βρεθεί η σχέση σας. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μιλήσεις μαζί του για να καταλάβεις τι θέλει και εκείνος από εσένα. Σίγουρα πάντως, αν το θέλετε και οι δύο θα βρείτε τρόπο να αναζωπυρώσετε τη σχέση σας.

 
Featured Photo: www.unsplash.com