Πολλές γυναίκες υιοθέτησαν ένα καρέ bob ή ένα pixie haircut τώρα σε συνθήκες καραντίνας. Όχι μόνο για αλλάξουν το στυλ τους αλλά και για να μην τους επηρεάζει τόσο το κλείσιμο των κομμωτηρίων, μιας και πίστευαν πως ένα τόσο κοντό κούρεμα δε θα θέλει συχνή ανανέωση. Λάθος.

Οι κουπ αυτές μπορεί να μη θέλουν πολύ χρόνο στο λούσιμο ή στο styling, όμως όταν αρχίζουν να χάνουν το σχήμα τους μπορούν να γίνουν ενοχλητικές και απαιτητικές και να μη θυμίζουν σε τίποτα εκείνο το φανταστικό στυλάτο κεφάλι που είχες όταν έφυγες τελευταία φορά από τον κομμωτή σου. Όμως για όλα υπάρχουν λύσεις και θα σου δώσω μερικές:

  • Στέγνωσε τα ανάποδα ή με φορά από κάτω προς τα πάνω αφού τα ψεκάσεις με κάποιο προϊόν με θαλασσινό αλάτι. Αυτό γιατί τα κοντά κουρέματα συνήθως έχουν έντονες υφές και όσο βαραίνουν χάνουν τελείως τον όγκο τους. Με αυτό τον τρόπο θα τα κρατήσεις αφράτα χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους. Στο τέλος βάλε στις ρίζες ένα κερί σε μορφή ταλκ και ανακάτεψε με τα δάχτυλα σου.
  • Δημιούργησε κάποια κύματα πιάνοντας χοντρές τούφες με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού ψαλιδιού ή μιας πρέσας. Κάνε μια βαθιά χωρίστρα στο πλάι και βάλε τη μεριά με τα λιγότερα μαλλιά πίσω από το αυτί. Ψέκασε με λίγη λακ. Έτσι θα καλύψεις κάποια φράντζα που έχει μακρύνει και δεν κάθεται πια μπροστά ή κάποιες ατίθασες τούφες.
  • Πάρε ένα δυνατό gel και κόλλησε τα όλα προς τα πίσω ή με χωρίστρα στη μέση ανάλογα πως σου πάει καλύτερα. Βάζοντας και μεγάλα σκουλαρίκια με αυτό το στυλ δε θα το πιστεύεις πόσο ωραία θα αισθάνεσαι.
  • Προμηθεύσου αξεσουάρ μαλλιών. Τσιμπιδάκια με πέτρες, χρωματιστά, φλατ ή ογκώδη. Στέκες, κορδέλες ή λάστιχα μεγάλα ικανά να τα κρατάνε προς τα πίσω. Συνδύασε το ότι θες να κρύψεις κάτι με το να φαίνεσαι μέσα στη μόδα.
  • Αν και μόνο αν έχεις φτάσει στο αμήν με τις αφέλειες σου που έχουν μακρύνει αρκετά και δε σε καλύπτει τίποτα από τα παραπάνω είναι οκ να ψαλιδίσεις ελαφρώς αν νιώθεις σιγουριά με τα χέρια σου. Αν μπορείς να επικοινωνήσεις με τον κομμωτή σου να σου πει πως να το κάνεις ακόμα καλύτερα.

Δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου (δεν είμαι σίγουρη γι’ αυτό) επειδή έχασε το κούρεμα σου το σχήμα του. Στο χέρι σου είναι να το «κοροϊδέψεις» και να το κάνεις να φαίνεται διαφορετικό μεν αλλά ωραίο δε μέχρι να μπορείς και πάλι να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου όποτε θες χωρίς να σε εμποδίζει τίποτα.