Μην ξεγελαστείς από τη σχεδόν φιλική της φυσιογνωμία στις φωτογραφίες και το trailer. Η Rosamund Pike αναλαμβάνει και πάλι να φέρει εις πέρας έναν πολύ dark ρόλο, παρά την ανάλαφρη διάσταση της ταινίας. Όσοι θυμούνται το Gone Girl του David Fincher ξέρουν πολύ για τι πράγμα μιλάμε. Με τη νέα ταινία του Netflix, Ι Care a Lot, η Rosamund Pike επιστρέφει στα γνωστά της λημέρια.

Η Rosamund Pike στο νέο της ρόλο έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις καλύτερες γυναίκες απατεώνισσες

Εδώ υποδύεται την Marla Grayson, μία γυναίκα που εξαπατά ηλικιωμένους καθώς παρουσιάζεται σε αυτούς ως “κηδεμόνας” τους. Χρησιμοποιώντας χαρτιά δικαστηρίου και διάφορες υπογραφές, τους πείθει ότι δε μπορούν να φροντίσουν πλέον τους εαυτούς τους και ότι θα το κάνει εκείνη γι’αυτούς. Η επόμενη της κίνηση είναι να τους μεταφέρει σε κάποιο οίκο ευγηρίας. Έτσι, έχει όλο το χρόνο ώστε να κλέψει τις περιουσίες τους ή να πουλήσει τα υπάρχοντά τους. Φυσικά, οι στόχοι της δεν είναι απλώς ηλικιωμένοι. Πρόκειται για ανθρώπους “από τζάκι”, τους οποίους έχει ερευνήσει καλά και γνωρίζει μέχρι και το τελευταίο cent που έχουν στην κατοχή τους. Ο τελευταίος της στόχος, όμως, η Jennifer Peterson, δεν είναι τόσο εύκολη λεία. Έχει γνωριμίες και δύναμη, που σίγουρα δεν θα αφήσουν την Marla να δρα ανενόχλητη.

Μέσα σε όλο αυτό, το στυλ της Marla δεν περνά απαρατήρητο

Ψηλές κόκκινες γόβες, αυστηρό ξανθό καρέ και επιβλητικό ντύσιμο είναι αυτά που την κάνουν να φαίνεται και πιο αξιόπιστη στα μάτια των ηλικιωμένων. Μαζί με τη σύντροφό της, Fran, καταφέρνουν να εξαπατήσουν τον οποιοδήποτε σε μηδενικό χρόνο. Απλά στην περίπτωση της Peterson θα πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια. Γι’αυτό, από ένα σημείο και μετά, η ταινία “φωνάζει” Gone Girl. O συνδυασμός του θρίλερ με το dark χιούμορ της ταινίας, την κατατάσσουν στις καλύτερες κυκλοφορίες του Netflix γι’αυτή τη σεζόν. Μένει να δούμε στις 19 Φεβρουαρίου, αν αυτό το hype βγει αληθινό.

featured image: Seacia Pavao/Netflix