Ο John Stefanidis σχεδίασε στην Πάτμο το σπίτι που όλοι ονειρευόμαστε

Ο John Stefanidis σχεδίασε στην Πάτμο το σπίτι που όλοι ονειρευόμαστε

Ενώ όλοι μας αναπολούμε τις πιο πρόσφατες αποδράσεις μας και ονειρευόμαστε τις επόμενες, βλέπουμε ξαφνικά αυτό το υπέροχο σπίτι στην Πάτμο. Και ξαφνικά η ανάγκη να μας βρεθούμε σε ένα τέτοιο απίστευτο μέρος, και ακόμα πιο απίστευτο σπίτι γίνεται πιο μεγάλη από ποτέ.

«Η Πάτμος υπήρχε στο μυαλό μου από τότε που ήμουν μικρό παιδί», λέει ο Kevin Brine. Ο Brine είναι ο ιδιοκτήτης αυτής της κατοικίας, που εάν πούμε πως δεν τον ζηλεύουμε θα είναι ψέματα. Ένας από τους οικογενειακούς του φίλους που του μετέδωσε την αγάπη για την χώρα μας ήταν ο κριτικός Τέχνης Alexander Eliot. Ένας παθιασμένος φιλέλληνας που είχε συνεργαστεί με τη μητέρα του Brine, την Ruth Brine. Πριν λοιπόν από περίπου 20 χρόνια, όταν ένας άλλος φίλος του Brine, ο Ashton Hawkins, ανακοίνωσε ότι θα πουλούσε την κατοικία του στην Πάτμο, επιπλωμένη και εγκατεστημένη ακριβώς κάτω από το βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Brine εκτός από το να την κάνει δική του;

«Είπα ότι θα το αγοράσω», εξηγεί ο Brine, παρόλο που μέχρι τότε είχε δει μόνο φωτογραφίες του τόπου. Μια πολυεπίπεδη βίλα η οποία δημιουργήθηκε από τον Hawkins και τον τότε συνεργάτη του, Tim Husband, επιμελητή του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, συνδυάζοντας δύο διώροφες εξοχικές κατοικίες. Η μία χτισμένη στις αρχές του 17ου αιώνα και η άλλη το 1850. Ο Brine πήγε στην Πάτμο για πρώτη φορά το 2005. Τότε αγόρασε αυτό το γαλήνιο καταφύγιο στην πλαγιά του λόφου.

Πολλές αποδράσεις στην Πάτμο ακολούθησαν έπειτα για τον νέο ιδιοκτήτη και την σύντροφό του, Jessica Smith, ζωγράφο. Πριν από λίγο καιρό, το ζευγάρι αγόρασε ένα γειτονικό πιο μικρό σπίτι, το οποίο κατείχε στο παρελθόν ένας βοσκός, με την πρόθεση να το ενσωματώσει στο σπίτι τους. Ένας φίλος τους και κάτοικος του νησιού τους ανέφερε πως ένας από τους γείτονές τους θα μπορούσε πιθανότατα να κάνει όλη αυτήν τη δουλειά. Αυτός ο γείτονας λοιπόν αποδείχθηκε πως ήταν ο John Stefanidis, ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων με έδρα το Λονδίνο και λάτρης της Πάτμου, εδώ και δεκαετίες.

«Δημιούργησε επακριβώς το ύφος της Πάτμου», λέει ο Brine. Προσθέτοντας επίσης πως αυτός και η σύζυγός του επέλεξαν να θέσουν απλώς το σπίτι στα χέρια του σχεδιαστή και να τον αφήσουν να κάνει τα μαγικά του. "Δεν λες στον Πικάσο πώς να ζωγραφίσει έναν πίνακα."

Ο σχεδιαστής ανέφερε ότι το σπίτι του βοσκού «ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, αλλά πίστευαν ότι θα μπορούσε να τους δώσει τέσσερα ακόμη υπνοδωμάτια. Έτσι και έγινε.

Είσαι έτοιμη για να δεις και το υπέροχο εσωτερικό του σπιτιού;

featured photo: architecturaldigest.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.