Ανάμεσα στα γεμάτα προγράμματα, στους έντονους ρυθμούς ζωής, στην πίεση των media και τις τεράστιες ποσότητες καφέ, δεν χωράει αμφιβολία στο γιατί οι millenials είναι η πιο αγχωμένη γενιά. Τι γνώμη έχουν όμως διάφορες γυναίκες CEOs γι’ αυτό και πώς τα καταφέρνουν;

Σύμφωνα με έρευνες, οι millenials μπαίνουν σε ρουτίνες αυτοβελτίωσης περισσότερο από οποιαδήποτε γενιά. Πλέον, αυτή η αυτοβελτίωση έχει πολλές μορφές. Μπορεί να μεταφραστεί σε γυμναστική, καλύτερη διατροφή, διαλογισμό, μέρες ψυχικής υγείας, ή μικρά διαλείμματα για ύπνο. Όποια ρουτίνα κι αν επιλέξει κάποιος, αυτές οι μικρές αλλαγές μπορεί να είναι μία στιγμή ανάμεσα στην σωστή ψυχική υγεία και την εξάντληση. 

Ποιες συμβουλές όμως έχουν δώσει γυναίκες CEO για τη φροντίδα του εαυτού μας και τη ζωή μας.

Jen Rubio, Συνιδρύτρια και Chief Brand Officer του The Zoe Report

“Δύο μέρες δεν μπορούν να είναι ίδιες στη ζωή μου. Η πρωινή μου ρουτίνα ωστόσο είναι ιεροτελεστία. Είναι σημαντικό να έχεις δυο ώρες για σένα μέσα στη μέρα, ακόμα κι αν δεν σταματάς να ταξιδεύεις. Ακόμα κι αν το υπόλοιπο της μέρας είναι άγνωστο. Για μένα, αυτές οι δύο ώρες μπορεί να είναι διαλογισμός ή κάποιο είδος γυμναστικής ώστε να βρω την ισορροπία και να τα καταφέρω για το υπόλοιπο της μέρας. Ειδικά όταν μιλάμε για μια δύσκολη μέρα.” 

Sophia Amoruso, CEO του Girlboss

“Όταν μιλάμε για φροντίδα του εαυτού μας, πρωταρχικό ρόλο έχει το να επενδύουμε στον εαυτό μας κάνοντας μικρά πράγματα για να μας βοηθήσουμε. Αυτό μπορεί να περιέχει 20 λεπτά διάδρομο, ή το να επισκεφτώ τον ορθοδοντικό μου γιατί έχει καιρό που το ήθελα.”

Bianca Gates, CEO και συνιδρύτρια του Birdies και Marisa Sharkey, πρόεδρος, Chief Operating Officer και συνιδρύτρια του Birdies

Gates: “Ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσεις, να φορτίσεις τις μπαταρίες σου και να καταπολεμήσεις το άγχος σου είναι η γυμναστική. Το να γυμνάζομαι με βοηθάει στο να κοιμάμαι καλύτερα, μου δίνει ενέργεια μέσα στη μέρα και είναι εκείνη η στιγμή της μέρας που σκέφτομαι πιο δημιουργικά.”

Sharkey: “Θα πω ειρωνικά, ότι το άγχος είναι αυτό που με βοήθησε να είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Ξυπνάω κάθε μέρα στις 4 το πρωί με όλες τις ανησυχίες της δουλειάς στο μυαλό μου. Μία μέρα, σκέφτηκα να σηκωθώ από το κρεβάτι και να βγω για τρέξιμο. Κατάλαβα ότι μπορεί να είμαι ξύπνια αλλά να συνεχίσω να κάνω κάτι παραγωγικό. Τώρα γυμνάζομαι 3 φορές την εβδομάδα και το άγχος μου έχει μειωθεί κατακόρυφα.”

Kamilah Tibbitts, CEO του Caravan

“Οι γυναίκες προάγονται, ανεβαίνουν στην κυριαρχία και με την αξία τους βρίσκονται σε διάφορους τομείς της επαγγελματικής κουλτούρας. Το κλειδί για να τα πετύχει κανείς αυτά είναι η ισορροπία μεταξύ σώματος, μυαλού και πνεύματος. Για το σώμα, το γυμναστήριο είναι η κατάλληλη επιλογή. Για το μυαλό, έχω αποθηκευμένα διάφορα βίντεο από ανθρώπους του πνεύματος που μιλάνε και αναλύουν και τα ακούω όσο κάνω το μακιγιάζ μου. Και τέλος για το πνεύμα, έχω μία λίστα με τραγούδια που ακούω όσο βρίσκομαι ανάμεσα σε meetings ή τις ώρες που χαλαρώνω.”

Chriselle Lim, Ιδρύτρια και Creative Director του Chriselle INC. 

“Η αλήθεια είναι ότι κοιμάμαι πολλές ώρες. Δίνω το 100% του εαυτού μου κάθε μέρα και έτσι το καλύτερο γιατρικό για να πάρω ενέργεια είναι ο ύπνος. Βάζω νωρίς την κόρη μου για ύπνο και καθώς την κοιμίζω δεν καταλαβαίνω πότε κλείνουν και τα δικά μου μάτια. Πάντα λέω ότι θα σηκωθώ μισή ώρα νωρίτερα για να κάνω πράγματα αλλά ποτέ δεν το καταφέρνω.” 

Πηγή & φωτογραφίες: thezoereport.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

featured image: MyDomaine