Η καθημερινότητα τις περισσότερες φορές δεν είναι αργή, δε δίνει χρόνο, θέλει πρόγραμμα. Συχνά, μπορεί να μην προλαβαίνεις καν να αναπνεύσεις πηγαίνοντας από τη μια δουλειά στην άλλη. Πώς μπορείς να κρατήσεις μια δυνατή φιλία μέσα σε όλο αυτό το χάος;

Ναι, είναι δύσκολο. Αν αυτή τη στιγμή δυσκολεύεσαι ακόμα και να βρεις κίνητρο, να σου θυμίσουμε το εξής: Η καθημερινότητα, οι στόχοι και τα tasks έχουν νόημα κυρίως όταν μπορείς να τα μοιραστείς και να τα γιορτάσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Και οι φίλοι σου είναι μέσα σε αυτά.

Διάβασε παρακάτω ποιοι είναι οι τρόποι να διατηρήσεις μια φιλία όταν η καθημερινότητά σου είναι πολυάσχολη και χαοτική.

Συνέπεια, ευαισθησία και θετικότητα

Αυτές είναι τρεις λέξεις που πρέπει να θυμάσαι σε ό,τι έχει να κάνει με τη φιλία. Συνέπεια σημαίνει να μη χάνεσαι. Να παίρνεις τους φίλους σου τηλέφωνο, να τσεκάρεις πώς είναι, ακόμα και για ένα λεπτό. Αν η καθημερινότητά σου είναι τόσο πολυάσχολη, βάλε το στη λίστα με τις υποχρεώσεις σου. Ευαισθησία σημαίνει να ανοίγεσαι και να είσαι ειλικρινής ακόμα και με τις αδύναμες πλευρές σου. Στην τελική, αυτές είναι που ενώνουν τους ανθρώπους. Θετικότητα, σημαίνει να στηρίζεις τους φίλους σου, να τους θυμίζεις πόσο υπέροχα πλάσματα είναι και πόσο τυχερή είσαι που τους έχεις.

Δημιούργησε ρουτίνες

Ανάλογα με το πόσο φορτωμένο είναι το πρόγραμμα καθενός από εσάς, είναι σημαντικό να υπάρχει μια στάνταρ μέρα που θα ξέρετε πως θα δείτε ο ένας τον άλλο. Μια φορά την εβδομάδα ή δύο φορές τον μήνα, ή κάθε Σάββατο για παράδειγμα, αν αυτό σας βολεύει, είναι σημαντικό να βρίσκεστε. Και αυτή η σημαντική συνάντηση να είναι “άχαστη” για τον καθένα από εσάς.

Γέμισε τα κενά

Είτε είσαι φαν των γραπτών μηνυμάτων, είτε όχι, αποτελούν έναν τρόπο να “είσαι εκεί”, ακόμα και αν δε μπορείς στην πραγματικότητα. Η ανταλλαγή μιας πληροφορίας, ενός σημαντικού ή ασήμαντου νέου, είναι βασικά πράγματα που μπορούν να σε φέρουν κοντά με τους αγαπημένους φίλους σου. Αν, ωστόσο, είναι εύκολο το να βρεθείτε για έναν γρήγορο καφέ, δε θα έπρεπε τα social media και τα μηνύματα να είναι μέσο επικοινωνίας για εσάς. Ωστόσο, τις πολύ busy μέρες, ένα “μου λείπεις” στον κολλητό σου μπορεί να είναι σωτήριο.

darlingmagazine.org

Υιοθέτησε νέους ρόλους

Έρχονται φάσεις που οι ζωές σας αλλάζουν εντελώς. Εσύ μπορεί να είσαι single και η καλύτερη φίλη σου να έχει γίνει μανούλα και να έχει παντρευτεί. Αυτό απαιτεί το να μπορείς να εναλλάσσεις ρόλους με ευκολία. Να μπορείς να μπεις στη θέση της και να τις δίνεις τις κατάλληλες συμβουλές χωρίς να αφήνεις τον διαφορετικό τρόπο ζωής σας να γίνει χάσμα.

Μην τα παρατάς

Σίγουρα έχεις ακούσει τη συμβουλή να βγάζεις τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου. Αυτό, ωστόσο, χωρίς φίλτρο, μπορεί απλά να σε κάνει να νιώθεις μόνη. Στην τελική, για να καταλήξεις να βγάζεις άτομα από τη ζωή σου γιατί είναι τοξικά, πρέπει εσύ να είσαι το “τέλειο πλάσμα”. Είσαι; Βασικά, κανείς δεν είναι. Μάθε να κάνεις σκληρές συζητήσεις με τους ανθρώπους. Μπορεί να λύσεις πολλά ζητήματα χωρίς να είναι απαραίτητο το να ξεκινάς από το μηδέν.

Γιόρτασε περισσότερο

Συνήθως οι φίλοι μοιράζονται μεταξύ τους συμβουλές σε περιόδους κρίσης. Είναι όμως σημαντικό να μοιραζόμαστε και τα καλά με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Βρες τρόπο να γιορτάζεις και τις μικρές καθημερινές χαρές με τους φίλους σου. Τρόπο να τους βοηθήσεις να λάμψουν και να εκτιμήσουν πραγματικά τις θετικές εκφάνσεις της ζωής.

featured image: MyDomaine