Εύκολοι τρόποι για να ανανεώσεις το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σου

Εύκολοι τρόποι για να ανανεώσεις το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σου

Όταν επιλέγουμε να αλλάξουμε τη διακόσμηση στο σπίτι μας, εισαγόμαστε συχνά σε "project mode". Γεμίζουμε το μυαλό μας με ρεαλιστικές και μη ρεαλιστικές ιδέες σχετικά με το πως θα μπορούσαμε να πλάσουμε ένα σπίτι που θα στέγαζε υπέροχες στιγμές στο μέλλον, ή απλά θα εξέφραζε τις πιο φανταχτερές πλευρές της προσωπικότητάς μας. Όμως δεν είναι πάντα εύκολες οι μεγάλες αλλαγές. Ωστόσο, μια μικρή αλλαγή μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική στο να δώσει τον τόνο που θέλει στο χώρο σου μερικές φορές. Αυτές είναι μερικές ιδέες για να ανανεώσεις το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρά σου.

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένας χώρος που προτιμάμε συνήθως να μαζευτούμε αν έχουμε επισκέπτες ή για να περάσουμε το βράδυ μας με τα άτομα του σπιτιού. Γι αυτό το λόγο το σαλόνι συχνά αποτελεί το "πρόσωπο" του σπιτιού. Είναι φυσικό λοιπόν να επιλέγουμε να διαμορφώσουμε το σαλόνι σαν να είναι εκθεσιακός χώρος.

Βάλε πίνακες

Ένας μεγάλος πίνακας σε έναν από τους τοίχους του σαλονιού σου μπορεί πραγματικά να αλλάξει εντελώς την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου.

Φτιάξε ένα gallery wall

Υπό την ίδια λογική με τον μεγάλο πίνακα, θα μπορούσες να "χτίσεις" πάνω σε έναν τοίχο με διάφορα διακοσμητικά, μικρά πινακάκια, ακόμα και καθρέφτες και να φτιάξεις το δικό σου gallery wall.

Οργάνωσε τα βιβλία σου με βάση το χρώμα τους

Αν έχεις ράφια ή βιβλιοθήκη στο σαλόνι σου, γιατί να μην τοποθετήσεις τα βιβλία σου ακολουθώντας ένα χρωματικό κώδικα; Αυτό θα έβαζε τη βιβλιοθήκη σου στο προσκήνιο ως το κεντρικό κομμάτι του σαλονιού.

Φτιάξε στήλες με βιβλία

Αν δεν έχεις βιβλιοθήκη στο σαλόνι σου θα μπορούσες να στήσεις στήλες από βιβλία. Μπορείς να τις τοποθετήσεις στον τοίχο απολύτως στοιχισμένες ή να τις κάνεις ανομοιόμορφες για ένα πιο artistic effect.

Κρεβατοκάμαρα

Παίξε με το χρώμα του τοίχου σου

Αν το δούμε εντελώς ρομαντικά, το χρώμα του τοίχου της κρεβατοκάμαράς σου θα χρωματίσει τόσο τα όνειρά σου όσο και το πόσο ξεκουράζεσαι. Είναι λοιπόν σημαντικό να επιλέξεις ένα χρώμα το οποίο να σε ηρεμεί και να σε βυθίζει είτε σε συναισθήματα πάθους, είτε σε συναισθήματα αρμονίας. Η Vivechrom έχει φτιάξει παλέτες συνδυασμών για το χρώμα της χρονιάς της τη Δροσερή Χαραυγή που θα απογείωναν την κρεβατοκάμαρά σου.

Πρόσθεσε έναν καθρέπτη

Ο καθρέπτης σε ένα χώρο έχει την ιδιότητα να δημιουργεί την παραίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. Η τοποθέτηση επίσης ενός καθρέπτη στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να γίνει για εντελώς πρακτικούς λόγους, όπως το να βλέπεις πως εξελίσσονται οι χορευτικές σου δεξιότητες. Όποιος όμως και αν είναι ο λόγος που θα σε ωθήσει να τοποθετήσεις έναν καθρέπτη το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένα ενδιαφέρον.

Επίλεξε ένα artwork για να μπει πάνω από το κρεβάτι σου που να έχει ενδιαφέρουσες υφές

Η εύκολη επιλογή όταν διακοσμούμε ένα χώρο είναι να επιλέξουμε έναν πίνακα. Αλλά είναι πλέον τόσες οι διακοσμητικές επιλογές που αν δεν βρεις τον κατάλληλο πίνακα για την κρεβατοκάμαρά σου, μπορείς εύκολα να επιλέξεις ένα διαφορετικό αντικείμενο. Όπως αυτό της φωτογραφίας

featured image: Instagram |  Gianluca Sportelli | @gianluca_sportelli
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.